Herkän ihon Erisan+ Prebioottinen luonnonkosmetiikkasarja

*Tuotteet saatu pr-toimistolta

Tänä syksynä marketteihin on tullut uusia sarjoja luonnonkosmetiikan valikoimiin. Isommat ja tunnetummat kosmetiikkasarjat ovat selvästi huomanneet luonnonkosmetiikan kysynnän nousseen ja hyvä niin.

Yksi tervetulleista uusista sarjoista on kotimainen Erisan+, joka sisältää hyvien bakteerien tukijoita prebiootteja. Tuotteiden tarkoitus on tasapainottaa ja rauhoittaa herkistynyttä ihoa. Erisan + tuotteiden raaka-aineet on tarkoin valittu niin, että ne sopivat herkälle iholle. Prebioottisina ainesosina tuotteissa on chlorella-uutetta, inuliinia ja alfa-glukaani olikosakkaridia.

Tuoksuttomalle ja edulliselle hintaluokan herkän ihon luonnonkosmetiikan sarjalle on varmasti ollut kysyntää.

 

Erisan prebiootti

Herkällä iholla tarkoitetaan alentunutta kosmeettisten valmisteiden sietokykyä ja oireena voi olla esim. punoitusta ja kiristelyä. Herkän ihon voi aiheuttaa erilaiset ympäristötekijät, hormonaaliset tekijät, stressi tai vaikka vääränlainen ihonhoito.

Ihomme tärkein ominaisuus on suojata elimistöä ympäristöltä ja ulkoisilta ärsykkeiltä. Iholla elää erilaisia mikrobeja ja kun iholla on tarpeeksi hyviä mikrobeja, niin haitalliset mikrobit eivät pääse elämään niin hyvin.

Joskus aikoinaan ajateltiin, että mikrobit olivat pahiksia, mutta nykyään mikrobit ymmärretään kokonaisvaltaisena hyvinvoinnin kannalta. Prebiootit ja probiootit tulivat ensin ravitsemuksen puolelle, mutta sittemmin niitä on alettu käyttämään kosmetiikassa tukemassa ihon hyvinvointia ja terveyttä. Prebiootit ovat hyödyllisten probioottien ravintoa, joista esimerkkinä on mm. inuliini.

Erisan prebiootti

Sain testiin sarjan tuotteita, joita olen testaillut muutaman viikon ajan. Minulla ei ole herkkä iho ja se kestää yleensä koviakin käsittelyjä ja siksi Erisan+ tuotteiden testailu osoittautuikin mielenkiintoiseksi ja valaisevaksi.

Teen nimittäin yleensä niin, että testailen, fiilistelen ja tuoksuttelen tuotteita ensin pari päivää tuotteita ja katson vasta sitten tarkemmin sisältöä. Ihmettelin, kun kasvovesi ja seerumi aiheuttivat ihollani hetkellisen kirvelyreaktion, mitä ei yleensä tapahdu. Kun kurkkasin raaka-aine listaa niin huomasin, että viimeisenä raaka-aineena on alkoholi, joka uskoakseni on tässä tuotteessa säilöntäaineena. Noin vähäinen määrä säilöntäaineena käytettävää alkoholia ei pitäisi reagoida millään tavoin ihoon, sillä alkoholi haihtuu sekunneissa, kun sen ottaa pullosta ulos.

Kuitenkin, jos ihossa on esimerkiksi mikrohaavoja, sen suojamuuri on heikentynyt tai iho on todella kuiva, voi alkoholi aiheuttaa hetkellisen polttavan tunteen iholla. Ihoni on ollut kyllä hyvin kuiva jo jonkin aikaa, sillä olen testaillut 1% retinolia, joka kuivattaa ihoa kamalasti ja helposti ärsyttääkin ihoa.

Erisanilta ohjeistettiin käyttämään tuotteita pari viikkoa ja tällä välillä otin lepotauon retinolista. Jo muutamien päivien jälkeen tuo polttava tunne loppuikin ja huomasin ihossani samantien muutoksen, se pehmentyi eikä ollut niin kuiva ja karhea. Erisan prebiootti

Joskus tuotteen voi tyrmätä liian nopeasti tai vääristä syistä. Mieleni teki alkuun olla käyttämättä koko tuota sarjaa, mutta sitten tiedostin, että tätä ihoni kenties kaipaakin tällä hetkellä. Ihon suojamuurin ollessa heikentynyt iho voi kuivua entisestään vaikka sille lisäisi mitä kosteutta ja tuotteita. Nyt tuotteet eivät ole kirvelleet enää lainkaan vaikka iho olisikin pesun jäljiltä kuiva ja kiristelevä.

Erisan prebiootti

Suosittelenkin kokeilemaan Erisan+ tuotteita tai jotain muuta prebioottituotetta, jos ihon tasapaino on horjunut. Sarjasta voi hyvin ottaa vaikka jonkun tuotteen käyttöön ja antaa iholle prebioottikuuri. Omat suosikkini sarjasta olivat kasvovesi ja seerumi.

Erisan+ Prebioottinen kasvosuihke on kaikille ihotyypeille sopiva kasvosuihke, joka vahvistaa ihon tasapainoa. Tuotteessa on kosteuttavaa glyseriiniä, sokerijuurikkaasta valmistettua inositolia, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa. Karhunvatukkauute on rikas flavonoidien lähde ja se kosteuttaa ja supistaa ihohuokoisia.

Erisan + Prebioottinen seerumi on kevyt ja kirkas geeli, joka kosteuttaa ihoa. Seerumi imeytyy nopeasti ihoon ja se sisältää mm. leväuutetta, joka rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Ratamouute vähentää punoitusta ja ihon tulehdusta.

Erisan + Prebioottinen päivävoide sisältää mm. hoitavaa sheavoita, rauhoittavaa kauraöljyä ja ihon tulehdusta ja punoitusta vähentävää ratamouutetta.

Erisan+ Prebioottinen yövoide  sisältää riisivettä, jolla on antioksidatiivisia vaikutusta ja kollageenisynteesiä aktivoivia sekä kosteuttavia ominaisuuksia. Karhunvatukka uute kosteuttaa ja supistaa ihohuokosia.

Erisan+ Prebioottinen puhdistusgeeli on hellävarainen puhdistusgeeli, joka ei kuivata ihoa. Vaahtoamaton kirkas geeli sisältää prebioottien lisäksi mm. kosteuttavaa glyseriiniä ja karhunvatukkauutetta.

Kasvovesi ja seerumi kosteuttavat yllättävän hyvin. Voiteet eivät sen sijaan riitä kosteuttamaan tarpeeksi kuivaa ihoani ja voiteen imeydyttyä kaipaan niiden päälle öljyä. Voiteet sopivat varmasti niille, jotka eivät tykkää rasvaisesta tai öljyisestä lopputuloksesta.

Erisan+ sarjan tuotteilla on FI-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus ja kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Erisan+ tuotteilla on tunnuksena myös Avainlippu viestimässä siitä, että tuotteet on valmistettu ja ne työllistävät Suomessa.

Erisan+ tuotteet löytyvät K-Citymarketeista, suurimmista Prismoista, Tokmanneista ja Stockmann-tavarataloista sekä verkkokaupasta.

Miltä kuulostaa?

Kommentit (2)
  1. Petra / Viilankantolupa
    21.11.2020, 19:18

    Siis tavallaan hirveästi kiinnostaa, vaikka herkän ihon tuotteet yleisesti ottaen on sellaisia, joihin en sitten lopulta jaksa ihastua, vaikka mun iho olisikin niiden kohderyhmää. Kiinnostavia ainesosia kyllä ja hyvä saatavuus – ehkä poimin jotain kokeiluun seuraavalla kauppareissulla. 🙂

    1. Ymmärrän! Onhan herkän ihon tuoksuttomat tuotteet aika ”tylsiä perustuotteita”, ilman hifistelyjä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *