Hiusten uusi paras kaveri: amika

Hiustuotemarkkinat ovat niin valtavat ja tuotteita on tarjolla niin moneen lähtöön ja laatuun, eikä niissä välttämättä ole niin suuria eroja toisiinsa nähden, että jaksaisin innostua tuotteista yhtä paljon kuin esimerkiksi meikeistä. Hiukseni eivät kuitenkaan ole ne kaikista helppohoitoisimmat, sillä ne ovat erittäin käsitellyt, luonnonkiharat ja vaalennetut, joten tykkään kyllä testailla erilaisia tuotteita ja etsiä parasta comboa tuuheuttavista, silottavista ja sävyttävistä tuotteista hiuksilleni.

Toisinaan vastaan tulee jokin uusi innovaatio tai sarja, jolloin jaksan innostua tuotteista taas ihan eri tavalla. Yksi tällaista hetkistä oli, kun maahantuoja lähetti testiin minulle ihan tuntemattoman brändin, amikan tuotteita. 

Amika on vuonna 2007 New Yorkissa perustettu tuotesarja, joiden tuotteiden inspiraatio kumpuaa kaupungin muoti-, taide- ja musiikkimaailmasta. Amika on tuotesarja, joka edustaa muotia, innovaatioita ja taidetta, jotka tuovat tuotteisiin omalaatuista ja luovaa näkökulmaa. Sarjan nimi amika muuten kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja se tarkoittaa tyttöystävää useassa romaanisessa kielessä. 

 

amika2.jpg

 

Kiinnostuin tuotteista oikeastaan niiden värikkäiden ja taiteellisten pullojen vuoksi. Toinen kiinnostava elementti tuotteissa on pääraaka-aine tyrnimarja, jonka en heti voisi kuvitella olevan hiustuotteissa. Hassua, että New Yorkista lähtöisin olevassa tuotesarjassa käytetään ankarassa ilmastossa selviävää raaka-ainetta, jonka voisin kuvitella ennemmin pohjoismaalaisen brändin ihonhoitotuotteisiin.Tyrnimarjan öljyn avulla kaikista tuotteista saadaan ravitsevia ja hoitavia hiuksille.

 

amika3.jpg

 

Amika tuotesarja on melko laaja ja sisältää tuotteita pesutuotteista muotoiluun ja viimeistelyyn. Sain testiini kuivashampoon, kuivahoitoaineen, hiuslakan, tekstuurisprayn ja tuuheuttavan ja rakennetta antavan tuotteen. 

Bombshell Blowout Spray on volyymia ja rakennetta antava muotoilusuihke, joka on tarkoitus suihkuttaa hiukseen ennen föönausta. Koska olen testaillut välillä voimakkaita tekstuurituotteita aloitin ensin testaamisen varovasti ja suihkutin tuotetta vain tyveen ja puoleen väliin hiusten pituuksia, koska latvani ovat huonokuntoiset.

Yllätyksekseni tuote ei kuitenkaan tehnyt hiuksesta kovaa tai karheaa vaan lopputulos jää hyvin pehmeäksi, oikeastaan koko tuotetta ei tunne hiuksessa, mikä on hyvä asia. Mitään mieletöntä hiusten turvottavaa vaikutusta tuotteella ei saa, mutta se antaa kevyttä rakennetta, pitoa ja tuuheutta jättäen hiukset pehmeäksi ja ilmaviksi. Tuotetta voi käyttää myös kuivien hiusten uudelleenmuotoiluun. Tuotteessa on mukana hoitavia ainesosia mm. panthenolia ja glyseriiniä ja siinä on lämpösuoja.

 

 

amika5.jpg

 

Kuivashampoo Perk Up Dry Shampoo on myös kevyt ja hienojakoinen tuote, jolla hiuksia voi raikastaa pesukertojen välillä. Tuote sisältää riisitärkkelystä, joka imee rasvaa ja likaa itseensä, mutta se ei tee hiusta liian mattaisen nahkeaksi. Tuote ei sisällä hiusta kuluttavia ainesosia, kuten talkkia tai alumiinia. Jos rakastat todella voimakkaita kuivashampoita, joilla hiuksiin saa voimakasta nostetta ja tuuheutta, tämä ei ole sinun kuivashampoosi, mutta jos etsit kevyttä kuivashampoota, joka ei tee hiusta valkoisen puuteriseksi ja raikastaa kevyesti hiusta, tämä voisi olla sinun tuotteesi. Itse tykkään tehokkaista kuivashampoista, sillä yritän pitkittää pesukertojen väliä mahdollisimman pitkään, joten tämä tuote oli ainut johon en oikein tykästynyt. 

 

amika4.jpg

 

Silken Up Dry Conditioner on suihkutettava kuivahoitoaine, jolla latvaa voi silottaa ja pehmentää pesukertojen välissä. Kuivahoitoaine on kevyttä ja kuivaa koostumukseltaan ja se kiillottaa, pehmentää ja silottaa hiuksen pintaa. Tuote antaa kevyen pehmeyden ja kiillon ja koostumuksen vuoksi se sopii esimerkiksi hennoille hiuksille latistamatta hiuksia.

Eräs lukijani antoi taannoin hyvän vinkin kuivahoitoaineelle, niillä saa talvella kaulahuivien muodostamat niskatakut selviksi. Tämä oli hyvä vinkki koska ainakin minulla niskahiukset menevät pahimmillaan ihan rastaan niskasta.  

Amikan vinkki hiuksille on lisätä pesukertojen välillä edellä mainittuja tuotteita yhdessä, kuivashampoota tyveen ja kuivahoitoainetta latvaan, jolloin hius näyttää puhtaalta ja vastapestyltä.

 

amika1.jpg

 

Tekstuurispray Un.Done Teksture Spray on rakennetta antava viimeistelysuihke, joka tuo hiukseen volyymia ja rakennetta latistamatta niitä. Amikan mukaan tuote tekee hiuksista seksikkäät, huolettomat ja mattapintaiset. Raaka-aineena tuotteessa on mm. Zeoliittia, joka on negatiivisesti varautunutta mineraalia ja se estää pörrööntymistä ja poistaa epäpuhtauksia. Tuotteessa on myös kuivashampoon tavoin riisitärkkelystä, joka imee rasvaa ja likaa ja tuo hiukseen volyymia. Lisäksi tuotteessa on glyseriiniä, joka imee kosteutta, hoitaa kuivia ja hauraita hiuksia vahvistaen niitä. Rakennetta antavat tuotteet sopivat esim. liukkaille ja hennoille hiuksille. 

Touchable hairspray on joustavan pidon antava hiuskiinne, joka antaa hiuksille kosteussuojan. Tuotteessa oleva tyrnimarjaöljy poistaa hiuksesta pörröisyyttä ja antaa hiuksille kiiltoa. Tuote on mielestäni todella pehmeän lopputuloksen antava, eikä tee hiusta kovaksi.

 

amika6.jpg  Amikan tuotteista tein huomion, että ne ovat koostumuksiltaan jotenkin hienojakoisia, kevyitä ja jättävät hiukset pehmeiksi. Mitään Batisten tyylistä supertuuheuttavaa lopputulosta esim. kuivashampoolla ei saa, eikä rakennetta antava volyymiasuihke tee hiuksista kovan tai karhean tuntuista. Tykkäsin juuri tästä syystä eniten volyymia ja rakennetta tuovista tuotteista, sillä ne tuovat volyymia, mutta hiukset pysyy pehmeinä ja ilmavan kevyinä.  Amikan tuotteita on saatavilla Sokos tavarataloista ja Emotion myymälöistä. Onko amika tuttu sarja sinulle? Kuulostaako mielenkiintoisilta tuotteilta? *tuotteet saatu testiin

kauneus hiukset testit
Kommentit (5)
  1. Mia / Beauty Highlights
    14.12.2016, 20:17

    Nuo pullot on niin ihanan pirteän näköisiä! Ehdottomasti testattava jossain vaiheessa 🙂

  2. Kuulosti. En ole kuullutkaan tällaisista ja ihanat pakkaukset!

    1. Eikö olekin, erilaiset, persoonalliset ja hauskat! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *