Hopeaa vai helmenvaaleaa taittoa?

Edellisessä postauksessa kerroin matkasti blondiuteen ja siitä kuinka 20-vuoden elo brunettena on muuttunut vaaleaksi ja lähemmäksi omaa väriä. Vaalennettu hius ei kuitenkaan pysy taittosävyjen haalistuttua kauniin sävyisenä pitkään vaan keltaisuus puskee ikävästi läpi ja vaatii hopeashampoota tmv. jotta viileämpi look pysyy yllä. 

 

paulmitchell3.jpg

 

Myös hiusväreissä pätee vastaväriteoria, eli keltaisuutta voi taittaa violetilla, oranssisuutta sinisellä jne. Sävyttävillä shampoilla ja hoitoaineilla voi näin ollen taittaa väriä, mutta ne tehoavat parhaiten mitä vaaleammaksi hius on saatu vaalennettua. Itselläni esim. shampoot ja värivaahdot toimivat vasta kun hiukseen saatiin vaalennettua tarpeeksi vaaleita raitoja mukaan. Moni meistä toivoo keltaisen sijaan tuhkaista lopputulosta, jota yritetään peittää hopeashampoilla, mutta ne eivät aina toimi siinä vaiheessa kun hius on oranssinen/keltainen, sillä lopputulos on helposti vihreään taittava, mattainen ja tunkkainen. Taittosävyillä pelaaminen onkin melkoista taiteilua, joka vaatii kampaajaltakin ammattitaitoa värien sekoituksissa!

 

variympyra111.jpg

 

Sopivasti oman vaalennusprojektin aikana Paul Mitchelliltä otettiin yhteyttä ja kysyttiin, joko haluisin testata heidän tuotteitaan ja vaalennusoperaation vuoksi kysyinkin testiin blondeille tarkoitettuja tuotteita.

Ensimmäiseksi testailin Platinum blonde shampoota, joka on voimakkaan sinisen violettista shampoota. Kauniissa pullossa oleva tuote vaahtoaa kuin unelma ja tuoksuu ihanalle. Pigmentti on sen verran voimakasta, että suosittelen varomaan, ettei tuotetta roisku kylpyhuoneen kaakeleihin.  Shampoon koostumus ja vaahtoavuus on kympin luokkaa, sillä pitkät ja paksuhkot hiukset vaativat vaahtoavan shampoon, jotta tuotetta ei tarvitse lisätä tuplamäärää pesun yhteydessä.

Sävyltään Platinum blonde shampoo ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen tämänhetkiseen sävyyni. Hiuksissani on hyvin vaaleita raitoja päälliosassa, mutta vaalennusoperaation jäljiltä siinä on myös keltaisuutta, kultaisuutta ja alaosassa tummuutta ja näiden comboon hopeshampoon väri ei oikein toimi. Vaaleat hiukset taittuvat kyllä todella hopeanvaaleaan, mutta lopputuloksesta tulee jotenkin mattaisen ja tunkkaisen värisen, sillä vaaleat muuttuvat hopean sävyiseksi ja tummemmat mattaisemmaksi. Lopputuloksena on helposti se, että kiilto ja kirkkaus häviää hiuksesta. 

Platinum Blonde shampoo käy siis varmasti niille, jotka haluavat hopeanvaaleaa lopputulosta ja mikäli hius on tarpeeksi vaalean keltainen.

 

paulmitchell2.jpg

 

Markkinoilla on onneksi ainakin yksi shampoo, joka toimii hiuksessani loistavasti tällähetkellä ja se on Color Maskin shampoo sävyltään Pearl. Pearl on violetin sävyistä, joka taittaa jopa hieman vaaleanpunaiseen. Shampoo näyttää pelottavan punaiselta, mutta toimii mielettömän hyvin blondien lisäksi keltaisen ja kultaisen värin taitossa. Vaaleanpunaiseen taittava violetti ei vedä hiusta mattaiseksi vaan on ”helmenvaalea” ja se mielestäni kirkastaa raidat eri tavalla kuin hopeashampoo. Olen antanut shampoon vaikuttaa hiuksessani hetken niin, että vaaleimmat kohdat ovat värjäytyneet jopa vaaleanpunertaviksi, mutta tällöin koko lopputulos on kylmemmän ja kirkkaamman oloinen. Tässä kohtaa kuitenkin pieni varoituksen sana, shampoo on sen verran pigmenttistä, että ihan vaaleat raidat värjääntyvät vaaleanpunaisiksi, jos shampoon antaa vaikuttaa liian pitkään hiuksessa! 

 

pearlsävy2.jpg

 

Shampoiden lisäksi Color Maskilla on myös värjääviä hoitonaamioita, jotka ovat olleet suosikkituotteitani jo brunettena, jolloin peitin kellastuneita raitoja Pearlin, Vanillan ja Latten sävyillä ja niillä saa ihanasti kiiltoa ja pehmeyttä hiukseen. Pearl-hoitoaineessa pigmenttiä ei ole yhtä paljon kuin shampoossa, mutta se toimii yhdessä shampoon kanssa loistavasti. 

 

pearlsävylatva.jpg

 

Platinum blonden lisäksi sain testiini myös Forever blonde-sarjan tuotteita, joissa ei ole niin voimakkaasti pigmenttiä kuin Platinum Blonde-shampoossa. Forever blonde shampoo sopii enemmän eloveenablondeille, jotka eivät halua voimakasta violettia taittoa hiuksiinsa. Shampoo on ihanan hoitava ja hiukset tuntuvat jo ilman hoitoainetta selviltä ja pehmeiltä, joten tämä shampoo sopii hyvin käsitellyille ja takkuuntuville hiuksille. Shampoossa on aivan haalea sinertävä sävy, mutta se on niin vaalea, että keltaisuutta sillä ei saa taitettua. Vaaleita raitoja se sen sijaan voi kirkastaa hieman!

Forever Blonde Conditioner osoittautui shampoon tavoin hyväksi hoitoaineeksi. Vaikka hiusteni vaalennukset on tehty Olaplexilla ja ne ovat n. neljän raidoituskerran jäljiltä hyvässä kunnossa, ovat ne pesun jälkeen melkoinen takkupesä ilman tehokkaita hoitoaineita. Tuote on hyvin selvittävä, tuoksuu ihanalle ja se toimii mielestäni kuin tehokas naamio, mutta pikahoitoaineena. Hius on pehmeä ja sileä vaikka hoitoaineen vain käyttäisi nopeasti hiuksessa ennen poishuuhtelua.

 

paulmitchell1.jpg

 

Näistä kolmesta tuotteesta Forever Blonden hoitoaine jäi käyttööni kun taas Forever Blonden shampoo jää odottamaan aikaa, jolloin väriä ei kenties tarvitse taittaa jokaisen pesun yhteydessä Pearl-shampoolla. Color Maskin Pearl on sävyltään paras shampoo, mutta Platinum Blonde voittaa sen koostumuksellaan mennen tullen.

 

Mikä on sinun suosikkituotteesi keltaisuuden taittoon? 

 

*Paul Mitchell tuotteet saatu testiin, Color Maskin Pearl oma

 

kauneus hiukset testit meikki
Kommentit (4)
  1. ainobohochic
    6.7.2016, 17:49

    Kiitos, tää postaus tuli juuri oikeaan aikaan! Color Maskin Pearl shampoo menee ainakin kokeiluun 🙂 

    1. Ole hyvä! 🙂 Se on huippu, mutta tosiaan jos on kovin vaalea hius niin ei kannata antaa sen vaikuttaa 🙂 Jos hius on kultainen/keltainen niin silloin voi hyvin antaa hetken vaikuttaa hiuksessa 🙂 

  2. Ole hyvä, kiva että tuli tarpeeseen! 🙂 Sitä Redkeniä en olekaan kokeillut, täytyy tutustua! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *