Kaksi kirjavinkkiä ihosta ja (luonnon)kosmetiikasta kiinnostuneille

*Iho jota rakastat kirja saatu/Twistbe

Näin joulun lähestyessä moni varmasti miettii lahjaideoita läheisilleen. Kirja on hyvä lahjaidea, joten vinkkaan teille kaksi kiinnostavaa uutuuskirja, jotka molemmat sopivat ihonhoidosta ja kosmetiikasta kiinnostuneille.

Luonnonkosmetiikan kirja

IHO JOTA RAKASTAT

*Iho jota rakastat on ihonhoidon opas, joka muuttaa kaiken mitä olet ajatellut aiemmin ihonhoidosta. Kirjan kirjoittajina ovat Twistben perustajanaiset Veera Brückler, Kati Partanen ja ravintoneuvoja Annina Francioso.

Kirja käsittelee käytännönläheisten vinkkien kautta kosmetiikkaa, ihonhoitoa ja sitä mitä meidän tulisi ihosta tietää. Kirjaan on yhdistetty naisten tietous ihon biologiasta, kosmetiikasta ja ravitsemuksesta. Kirja käsittelee mm. kosmetiikan kuormittavuutta ja kirjan avulla opit ymmärtämään mistä tunnistaa laadukkaan kosmetiikkatuotteen. Kirjassa perehdytään jonkin verran raaka-aineita ja iho-ongelmia ja kirja antaa mm. vinkkejä oikeista raaka-aineista kullekin ihotyypille.

Iho jota rakastat kirja

Iho jota rakastat- kirja pitää sisällään aitojen ihmisten tarinoita ja esimerkkejä siitä kuinka he ovat saaneet ihonsa hyvään kuntoon vuosien vääränlaisen ihonhoitotottumuksien jälkeen.

Luonnonkosmetiikan kirja

Kirja on myös hyvä opas, jos olet kiinnostunut ravinnosta, sillä kirjassa on hyvää infoa ravitsemuksesta ja sen merkityksestä ihonhoitoon. Itse ainakin löysin paljon uutta tietoa ravitsemuksesta ja ahminkin sen osuuden kirjasta ensimmäisenä.

Elävä iho kirja

Kirjan kannen kuvat on saatu ihmisiltä, joiden ihonhoidon Twistben naiset ovat mullistaneet. Kirja on enemmän kansantajuisempi ja käytännönläheisempi kuin yksityiskohtiin pureutuva Maria Varonin *Elävä iho kirja.

ELÄVÄ IHO

*Elävä iho on luonnonkosmetiikan kirja, jonka on kirjoittanut luonnonkosmetiikan asiantuntija ja estenomi Maria Varon. Maria Varon tarkastelee kosmetiikan vaikutuksia hyvin laajasti ja kirjassa pureudutaan syvälle kosmetiikan maailmaan.

Luonnonkosmetiikkaan keskittyvä kirja sisältää enemmän nippelitietoa tiedonjanoiselle luonnonkosmetiikasta kiinnostuneella. Kirja on kokonaisvaltainen katsaus kosmetiikan tuotteisiin ja sopiikin varmasti enemmän niille, jotka jo tietävät ihonhoidosta ja kosmetiikasta.

Elävä iho kirja

Kirjassa kuullaan mm. asiantuntijoiden haastatteluja. Kirjan luettuasi ymmärrät tarkemmin mitkä asiat vaikuttavat kosmetiikan raaka-aineiden valintaan. Raaka-aineisiin syvennytään enemmän kemiatasolle ja kirjan avulla opit ymmärtämään, millä tavoin kosmetiikka saadaan esimerkiksi mukavamman tuntuiseksi , mitä tekevät kasviuutteet ja kukkaisvedet ja mitkä aineosat ovat säilöntäaineita.

Luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille kirja on varmasti mielenkiintoinen, koska kirjassa perehdytään tarkkaan luonnonkosmetiikan sertifikaatteihin ja mitä sertifioinnit pitävät sisällään. Kirjassa käsitellään jonkin verran iho-ongelmia ja ihon mikrobistoa ja itse pidin erityisesti kirjan mikrobi-osuudesta. Kirjassa oli paljon sellaista tietoa, jota en ollut itse koskaan kuullut tai lukenut aiemmin.

Luonnonkosmetiikan kirja

Molemmat kirjat ovat mielenkiintoisia, informatiivisia ja varmasti jokainen voi oppia niistä uusia asioita. Sanoisin, että mikäli olet kuunnellut Twistben kaikki ihonhoidon podcastit ja käynyt verkkokurssit, niin kirjassa on hyvin paljon saman tyyppistä tuttua asiaa, vaikkakin aina oppii uutta ja asioita palautuu mieleen kirjaa lukemalla. Ravintoaihe on kirjassa isona osana, joten ainakin itse sain siitä lisää uutta tietoa.

Jos nimenomaan luonnonkosmetiikka, mikrobiomi, raaka-aineet ja sertifioinnit kiinnostaa, niin suosittelisin hankkimaan *Elävä iho kirjan.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan molemmat kirjat! Itse ahmin kirjat parissa päivässä niin kovalla tahdilla ja huomasin, että kaikki tieto ei jäänyt mieleeni, joten on aika aloittaa niiden uudestaan lukeminen ajatuksella. Ehkä se kertoo jotain kirjoista – niissä on paljon hyvää tietoa ja niihin voi palata uudestaan.

Luonnonkosmetiikan kirja

Elävä iho kirjaa myy mm. *Hyvinvoinnin tavaratalo,*Biodelly 

Iho jota rakastat kirjaa myy *Twistbe verkkokauppa.

 

Joko olet kerennyt lukemaan kirjat?

Kommentit (1)
  1. Eve/Pinkkiä piiperrystä
    17.11.2020, 20:06

    Kuuntelin ton Elävän ihon Bookbeatista ja parasta antia oli ne sertifikaatit. Muissa osioissa oli näin terveystietelijän korvaan semmosta höpölöpöä, että meni lähinnä vitsikirjasta. On aina kiva kun joku löytää oman juttunsa mutta estenomi on kauneuden ammattilainen ja ne terveysjutut olisi ainakin tämän kirjan perusteella syytä jättää ammattilaisille. Kiva toki kirjoittajalle, että on löytänyt oman juttunsa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *