Kesän kuivattama hiuskuontalo syyskuntoon

Kesälomat on monella jo vietettynä ja syyskuun lähestyessä alkaa auringossakin oleilu olla tältä kesältä taakse jäänyttä elämää. Tunnustan heti alkuun, että tänä kesänä laiminlöin hiusteni kuntoa, sillä halusin kerrankin testata vaalentaako aurinko hiuksia kuinka paljon nyt kun minusta tuli blondi. En käyttänyt koko kesänä minkäänlaista aurinkosuojasuihketta hiuksiini enkä käyttänyt hattua suojana edes Kroatian auringon alla rannalla loikoillessa. 

 

kerastase3.jpg

 

Koeaika todisti kyllä sen, että hius taisi vähän vaalentua, mutta muuttui ikävän kellertäväksi. Muistelin lapsuusajoilta, että hiukset olivat täynnä vaaleita aurinkoraitoja kesän lopulla, mutta värjätyssä hiuksessa ja ylikasvaneessa tyvikasvussa aurinkovaalennus ei oikein toiminut. Ensi vuonna aion siis suojata hiukseni suosiolla auringon kulutukselta

Laiminlöin lomallani hiuksiani myös siinä mielessä, että pakkasin mukaan shampoon ja hoitoaineen matkakoossa ja ne eivät olleet tarpeeksi hoitavia tuotteita vaalennetulle luonnontaipuisalle hiukselle. Näin ollen auringon paahteen, suolaisen meri-ilmaston ja minun hiuksilleni huonojen tuotevalintojen vuoksi hiukseni olivat kyllä kuivaakin kuivemman oloiset kotiin palatessani ja vaati kunnon tehokuuria elpyäkseen.

 

kerastase2.jpg

 

Sain kesän alussa sopivasti testiini tuotteita Kérastasen Nutritive Magistral- tuotesarjasta, joka on tarkoitettu hoitosarjaksi kuivista erittäin kuiville hiuksille. Nutritive Magistral on rakastetusta Nutri Thermiquesta jalostettu tuoteperhe, joka on vielä parempi ja tämä tuoteperhe on oikeaa ”masterful”-hoitoa kuiville hiuksille. Tuoteperhe ravitsee, selvittää ja jättää hiukset pehmeän tuntuiseksi, joten mikä olisi parempi tuotesarja testiin auringon kärventämille hiuksilleni! 

Bain Magistral– shampoosta olen pitänyt paljon, sillä se vaahtoaa ihanasti ja on paksun oloista. Rakastan shampoita, jotka vaahtovat kuin unelma ja ovat oikeaa hemmottelevaa hiuskylpyä hiuksille. Koska minulla on kuivat ja paksut hiukset, shampoo ei saa olla missään nimessä liian litkuista eikä puhdistaa liikaa hiusta ja Bain Magistralin jäljiltä hius jäi kivan pehmeäksi. 

Syvähoitava naamio Masque Magistral on kuiville ja paksuille hiuksille tarkoitettu tuote, jota tulee helposti ottaneeksi liikaa kerralla, mutta suht pieni määrä tuotetta riittää koko hiukseen. Naamio on purkissa joten ylimääräiset voi onneksi laittaa takaisin purkkiin. Tästä tuotteesta pidin vielä enemmän ja hiukset olivat pehmeän oloiset pesun jälkeen, joten tällaiselle vaalennetulle luonnonkiharalle hiukselle erittäin hyvä tuote. 

Naamion lisäksi tuoteperheessä on erittäin kuiville hiuksille tarkoitettu hoitoaine Fondant Magistal, joka oli minusta ihan ok hoitoaineeksi. Se selvittää hiukset hyvin ja jättää ne pehmeiksi, muttei ole mielestäni mitenkään erityinen wow-tuote. Tuote toimii, hoitaa ja selvittää kyllä kuivat hiukset, mutta koska hiukseni ovat todella kuivat tällä hetkellä, olen toistaiseksi käyttänyt mieluummin naamiota jokaisella pesukerralla.

Neljäs tuote Crème Magistral on pesun jälkeen jätettäväksi tarkoitettu hoitovoide, joka suojaa hiuksia lämmöltä ja tekee hiukset pehmeäksi. En ole itse voidemaisten tuotteiden fani, mutta yllätyin kuinka ilmavaksi hiukset jäävät, vaikka itse tuote tuntuu runsaalta ja paksulta. Tämäntyyppiset tuotteet kannattaa ottaa kämmien väliin ja lämmittää ne notkeammaksi, jolloin ne levittyvät tasaisemmin hiuksiin. 

 

kerastase1.jpg

 

Näistä tuotteista pidin eniten shampoosta ja varsinkin tehonaamiosta, joka tuntuu todella olevan erittäin kuiville hiuksille sopiva tuote. Joskus nimittäin kuiville hiuksille mainostetut tuotteet ovat olleet suuria pettymyksiä ja hoitoaineet litkuisia. Hinnoiltaan tuotteet eivät ole siitä halvemmasta päästä, sillä naamion suositushinta on noin 46 euroa. Shampoon hinta on 30 euron paikkeilla. 

Vielä vinkki lomailijoille ensi kesää ajatellen. Jos hiuksesi altistuvat auringolle ja varsinkin jos uit suolavedessä, suosittelen ottamaan tavallisen hoitoaineen sijaan matkalle mukaan pelkästään naamion mukaan jos haluat ylläpitää pehmeitä ja kiiltäviä hiuksia läpi loman. 

Suojaatteko te hiuksenne auringolta lomilla? Käytättekö naamioita hiusten elvyttämiseen? 

Redken -tuotteiden arvonnan voittaja on arvottu ja arpaonni suosi nimimerkkiä HannaB. Ihania kommentteja oli kommenttiboxi täynnä siitä mikä kesässä oli parasta, tuli hyvä mieli niitä lukiessa. 🙂 

*tuotteet saatu testiin

 

Kommentit (2)
  1. Kiitos vielä tätäkin kautta! 🙂 Vastailin eilen illalla.

    1. Ole hyvä! Paketti lähtee postiin tällä viikolla.  Toivottavasti tykkäät tuotteista! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *