Kollageenishotti

Hoidan ihoani ulkoisesti hoitonesteillä, seerumeilla, naamioilla, retinolivalmisteilla ja muilla tehotuotteilla, mutta neljääkymppiä lähestyessä olen alkanut miettimään voisiko ihoni vanhentumista hidastaa sisäisesti nautittavilla valmisteilla. 

Erilaisten ihon kuntoa ja kauneutta edistävien valmisteiden suosio on kasvanut viime vuosina ja ehkä suurimpana trendivillityksenä on tällä hetkellä kollageenivalmisteet. Kollageeni on elimistön tukiproteiini, jonka muodostuminen alkaa heikkenemään jo 25 ikävuoden jälkeen, jolloin iho veltostuu ja siihen muodostuu ryppyjä. Sisäisesti nautittuna kollageeni vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja usein valmisteissa on lisänä vielä C-vitamiinia, joka edesauttaa kollageenin muodostumista.

 

Vivania shot1.jpg

 

Kollageenivalmisteiden tehosta löytyy puolesta ja vastaan asiantuntijoiden mielipiteitä ja tutkimuksia. Lisäksi kollageenivalmisteiden laaduissa on eroja ja kerrotaan, että imeytymisen kannalta on tärkeää, että kollageeni on pienimolekyylistä. Olen itse suhtautunut vähän skeptisesti näihin valmisteisiin, mutta toisaalta kuulen jatkuvasti niitä käyttäviltä, kuinka iho tuntuu selvästi paremmalta, tai kuinka tuttujen ja äitien ihot ovat niin heleitä ja selkeästi paremman näköisiä kollageenivalmisteiden käyttämisen vuoksi. Ystäväni ihaili työkaverinsa kuulasta ja nuorekasta ihoa ja sai tietää, että työkaveri on käyttänyt kollageenivalmisteita useiden vuosien ajan. 

Sain kesän alussa mahdollisuuden testata *Vivania Beauty Shot- kauneushörppyä, joka sisältää kollageenin lisäksi ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa ja C-vitamiinia, joka edistää kollageenin muodostumista. Hankintatukun sivuilla on kerrottu tarkemmin, mikä vaikutus raaka-aineilla on ja lainaan tekstin tähän alle suoraan: 

  • Peptan® kollageeni on pienimolekyylistä, mikä takaa sen erinomaisen imeytyvyyden. Peptan® kollageenin lähde on korkealuokkainen hydrolysoitu kalakollageeni, jonka kollageenimolekyylikoko on ihanteellinen 5000 daltonia. Valmistuksessa käytetään viljeltyjä tilapia- ja pangasius-kalalajikkeita.
  • Nestemäisessä muodossa kollageeni imeytyy helposti ja tehokkaasti ohutsuolesta dipeptideinä, tripeptideinä tai vapaina aminohappoina, jolloin se lisää kollageenisynteesiä. Kollageenipeptidit kulkeutuvat kaikkialle kehoon, erityisesti ihon dermikseen eli verinahkaan. In vivo -tutkimus on osoittanut kollageenin määrän lisääntyvän ihossa ja pysyvän 14 vuorokauden ajan. Peptan® kollageenipeptidit vaikuttavat ihoon kahdella tavalla:

    – lisäävät rakennusmateriaalia kollageeni- ja elastiinisäikeiden muodostukseen ja 
    – lisäävät fibroblastien, kollageenin ja hyaluronihapon synteesiä elimistössä.

  • Hyaluronihappo on myös kehon oma luonnollinen aine, jota esiintyy kaikissa elollisissa organismeissa. Se auttaa sitomaan vettä, mikä tasoittaa juonteita ja kiinteyttää ihoa lisäten myös sen kosteutta ja kimmoisuutta. Silmissä on luonnostaan hyaluronihappoa, joka osaltaan auttaa ylläpitämään silmien kosteutta ja kirkkautta.
  • C-vitamiini on välttämätön kollageenin muodostumiselle elimistössä ja se edistää luonnollista kollageenin tuotantoa ihon normaalia toimintaa varten.

 

Vivania shot3.jpg

 

Olen joskus aiemmin ostanut purkin tai kaksi erilaisia ravintolisiä, mutta tablettien nieleminen on työlästä ja homma on jäänyt sille tielle. Osa tuotteista on taas niin pahan makuisia, ettei niitä pidemmän päälle tee mieli ottaa, kun lopputuloksesta ei ole varmaa tietoa. Vivania Beauty Shot on ensimmäinen kokeilemani tuote, joka maistuu oikeasti HYVÄLLE, nimittäin makealle persikkamehulle.  

 

Vivania shot2.jpg

 

Tulosten näkymiseksi sitä suositellaan käytettävän 4-8 viikon ajan ja parhaiden tulosten saavuttamiseksi 12 viikon ajan. Koska hoidan ihoani ja testailen usein monia hyviä tuotteita samanaikaisesti on vaikeaa sanoa, että onko pelkästään yhdestä tuotteesta ollut apua. Yhden asian huomasin kesällä kahden viikon Espanjan lomallani oli se, että ihoni ei palanut kertaakaan. Normaalisti herkkä ihoni palaa hyvistä aurinkosuojatuotteista huolimatta ja siedän aurinkoa vain tietyn tuntimäärän, mutta tänä vuonna kehostani ei palanut mikään kohta.

UV-säteet tuhoavat kollageenia ja sisäisesti nautittuna se auttaa rakentamaan ja uudistamaan auringon rasittamaan ihoa, mutta voisiko sillä olla vaikutusta myös ihon kykyyn vastaanottaa aurinkoa?  Matkassani oli kyllä mukana todella tehokkaat aurinkosuojat, mutta yleensä jokin paikka palaa auringossa, esim. päänahka tai nilkat. 

 

Vivania shot4.jpg

 

Päätin jatkaa tuotteen testaamista ja tilasin sitä pari pulloa lisää. Haluan nähdä auttaako tuote ihon kuivuuteen ja sameuteen pahimpien pakkasten aikaan. Koska tuote maistuu hyvältä, sitä hörppää ihan mielellään kerran päivässä!

Vivania Beauty Shot on Suomessa valmistettu ja se on laktoositon, gluteeniton ja hiivaton ja sitä on saatavilla mm. Sokos tavarataloista tai Hyvinvoinnin tavaratalosta *täällä. Hyvinvoinnin tavaratalossa tuote näyttää olevan lokakuun ajan tarjouksessa hintaan 16,95. 

 

Onko teillä kollageenituotteiden käyttökokemuksia? 

 

*tuote saatu testiin 

*affiliate

Kommentit (3)
  1. Ainoastaan tabletteina tullut syötyä noihin nivelvaivoihin. Täytyy tutustua kyseiseen tuotteeseen!

  2. Olen joitakin pulloja ryypiskellyt Vivanian kollageenijuomaa, enkä ikäväkseni ole huomannut sillä juurikaan vaikutuksia. Toisaalta kuten totesit, niin on aika vaikea päätellä mikä tuote loppujen lopuksi vaikuttaa mihinkin, kun on monta rautaa tulessa yhtä aikaa eli samanaikaisesti mm. monia anti-age -ihonhoitotuotteita muutenkin käytössä. Helpointa on kuitenkin tiputtaa käytöstä tällaiset ravintolisät.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *