Kotimainen, luonnollinen Finlash ripsiseerumi ja puhdistusvaahto

*tuotteet saatu/ Finlash

Finlash on kotimainen, luonnonmukainen ja vegaaninen tuotesarja, jonka tuotteet on kehitetty erityisesti ripsienpidennyksien käyttäjille. Tuotteet sopivat hyvin myös silmänympärysiholle ja herkkäsilmäisille.

Finlash tuotesarja on saanut alkunsa kahden naisen halusta tuoda markkinoille juuri ripsienpidennyksille sopivat ja hoitavat tuotteet. Monet tuotteet sisältävät joko öljyä, joka liuottaa ripsienpidennysten liimaa tai glyseriiniä, joka saattaa liimata ripsienpidennysten kuituja yhteen.

Tästä ajatuksesta syntyi erityisesti ripsienpidennyksille sopiva Finlash, jonka tuotteet ovat:

 • Kehitetty, pakattu ja valmistettu Suomessa.
 • Vegaanisia ja luonnollisia.
 • EIVÄT sisällä öljyjä ja glyseriiniä (öljyjä sisältävät tuotteet saattavat heikentää liimasidosta ja niissä käytetty glyseriini saattaa ”liimata” ripsienpidennyskuituja yhteen).
 • Oftalmologisesti testattu silmälääkäreiden alaisuudessa, tuotteet sopivat erinomaisesti silmänympärysiholle.
 • Vaikuttavana aineena tuotteissa on käytetty betaiinia, joka on suomalaisesta sokerijuurikkaasta sokeriteollisuuden sivuvirtana valmistettava raaka-aine. Tuotteissamme betaiini toimii kosteuttavana, hoitavana, suojaavana sekä vahvistavana aineena. Betaiini lisää ripsiin kiiltoa.

Finlash Puhdistusvaahto

Sarjalla on toistaiseksi vasta kaksi tuotetta, jotka sain testiin. Finlash puhdistusvaahto on hellävarainen puhdistava pumppupullossa oleva tuote, joka sopii myös silmämeikin puhdistamiseen. Minulla on joskus ollut ripsienpidennykset ja muistan kuinka niiden puhdistaminen oli hankalaa. Meikkiä jäi helposti ripsien tyveen ja yritin poistella niitä vesiliukoisella silmämeikinpoistoaineella ja pumpulipuikolla. Usein ripsen rajaan jää silti meikkiä.

Itse tykästyin tuotteessa siihen, että sillä voi pestä silmämeikit suihkussa vaivattomasti pois, kun muuten käytän hellävaraisia öljyjä ihon puhdistamiseen. Puhdistusvaahto puhdistaa kevyen silmämeikin ja peiteaineet ihan hyvin, enkä ole tarvinnut erikseen silmämeikinpoistoainetta. Jos meikkiä on paljon, niin pyyhkäisen loput vielä kosteuttavalla misellivedellä ja silmämeikinpoistoaineella.

Vaahtopuhdistus ei kuivata ihoa kuten tavanomaiset puhdistusvaahdot, joten se sopii hyvin myös koko kasvojen puhdistamiseen. Kevyesti vaahtoava tuote tuntuu hellävaraiselta, eikä jätä ihoa nahkean kiristävän puhtaaksi. Oma ihoni jo vesipesusta, että käytän itse puhdistamiseen pelkkiä öljyjä. Sen sijaan silmämeikin puhdistamiseen tuote toimii hyvin.

Puhdistusvaahdon sisältö:

 • Aqua – vesi
 • Decyl Glucoside – dekyyliglukosidi, hellävarainen pesevä aine. Kasviperäinen.
 • Caprylyl/Capryl Glucoside – kaprylyyli-kapryyliglukosidi, hellävarainen pesevä aine. Kasviperäinen.
 • Sodium Cocoamphoacetate – natriumkokoamfoasetaatti, hellävarainen pesevä aine. Kasviperäinen.
 • Betaine – betaiini, kosteuttava, hoitava ja antistaattinen aine. Suomalaisesta sokerijuurikkaasta sokeriteollisuuden sivuvirtana valmistettava raaka-aine. Kosteuttaa, hoitaa, suojaa ja vahvistaa ripsiä. Lisää ripsiin kiiltoa.
 • Tocopherol – E-vitamiini, antioksidantti. Osa tuotteen säilöntäaineyhdistelmää.
 • Sodium Chloride – natriumkloridi, pesevän aineen apuaine.
 • Benzyl Alcohol – bentsyylialkoholi, luonnonkosmetiikkahyväksytty säilöntäaine.
 • Benzoic Acid – bentsoehappo, luonnonkosmetiikkahyväksytty säilöntäaine.
 • Dehydroacetic Acid – dehydroetikkahappo, luonnonkosmetiikkahyväksytty säilöntäaine.
 • Parfum – luonnollinen hajuste.
 • Citric Acid – sitruunahappo, pH-säätö.

Finlash Ripsiseerumi

Toinen sarjan tuote, joka kiinnosti minua oikeastaan  puhdistusvaahtoa enemmän, on Finlash ripsiseerumi. Olen käyttänyt viimeisen vuoden ajan *Xlash ripsiseerumia ja koukuttunut ihanan pitkiin ripsiin. Täytyy myöntää, että en oikein meinannut uskoa Finlashin seerumin tehoon ja teki jopa vaikeaa luopua Xlashin ripsiseerumista pariksi kuukaudeksi uuden tuotteen testaamisen ajaksi.

Finlash ripsiseerumi on ravitseva ja kosteuttava seerumi, joka sisältää suojaavaa ja ravitsevaa betaiinia. Lisäksi tuotteessa on riisi- ja soijaproteiinia. Seerumi vahvistaa ja ehkäisee ripsien haurastumista ja katkeilua tehden niistä pidemmän näköiset.

Ripsiseerumin raaka-aineet:

 • Aqua – vesi
 • Betaine – betaiini, kosteuttava, hoitava ja antistaattinen aine. Suomalaisesta sokerijuurikkaasta sokeriteollisuuden sivuvirtana valmistettava raaka-aine. Kosteuttaa, hoitaa, suojaa ja vahvistaa ripsiä. Lisää ripsiin kiiltoa.
 • Hydrolyzed Rice Protein – hydrolysoitu riisiproteiini. Kosteuttaa ja vahvistaa ripsiä.
 • Hydrolyzed Soy Protein – hydrolysoitu soijaproteiini. Kosteuttaa ja vahvistaa ripsiä.
 • Caesalpinia Spinosa Gum – tarakumi, viskositeetinsäätäjä. Valmistetaan Caesalpinia spinosa -kasvin siemenistä.
 • Tocopherol – E-vitamiini, antioksidantti. Osa tuotteen säilöntäaineyhdistelmää.
 • Benzyl Alcohol – bentsyylialkoholi, luonnonkosmetiikkahyväksytty säilöntäaine.
 • Benzoic Acid – bentsoehappo, luonnonkosmetiikkahyväksytty säilöntäaine.
 • Dehydroacetic Acid – dehydroetikkahappo, luonnonkosmetiikkahyväksytty säilöntäaine

Kun tarkemmin lukee tuoteselostetta, niin tuote ei itseasiassa lupaile mielettömiä räpsyripsiä, vaan kertoo tuotteen hoitavan ja vahvistavan ripsiä. Tämä taas estää ripsiä haurastumasta ja tekee ripsistä pidemmän näköiset. Mutta kyllä seerumilla saa pidemmät ripset.

Olen käyttänyt ripsiseerumia noin parin kuukauden ajan. Epäilevistä ennakko-odotuksistani huolimatta seerumi toimii ja ripset ovat pidemmät kuin normaalisti. Teholtaan seerumi ei yllä esim. Xlashin tasolle, mutta kyllä se selkeästi pidentää ripsiä. Huomasin eron parin kuukauden jälkeen ja eron huomaa oikeastaan vasta ripsiväriä laittaessa. Normaalisti ripseni ovat sen verran lyhyet, että ne eivät juuri näy kulmaluun/raskaiden luomien alta.

ripsiseerumi

Ylimpänä kuva ajasta ennen ripsiseerumia, alempana noin 3 kk Finlashin käytön jälkeen.

Tuotteen sivellin on yllättävän paksu ripsiseerumille. Tuote on suunniteltu myös kulmakarvoille, joten ehkä sitä on helpompi levittää kulmille isommalla siveltimellä. Ripsirajaan tuotetta tulee helposti liikaa, mutta jos tuotetta eksyy silmiin, niin se ei kirvele tai aiheuta turvotusta.

Ripsiseerumia voi käyttää päivittäin ja myös ripsienpidennysten kanssa, jolloin seerumi hoitaa ripsiä pidennyskuitujen alla. Ripsienpidennysten käyttäjät tietävät, kuinka hauraalta ja onnettomalta omat ripset tuntuvat pidennysten pois ottamisen jälkeen.

Finlash tuotteet ja jälleenmyyjät löydät täältä.

kauneus testit suosittelen iho
Kommentit (1)
 1. Charming Nails
  22.1.2021, 06:03

  Finlashin puhdistusvaahtoa olen useampaan otteeseen miettinyt, seeruminkin voisi olla hyvä jos kerta pidennysten kanssa saa käyttää 🙂 laitetaanpa korvan taakse! Ripset on kyllä hankala puhdistaa, suihkussa koitan saadaa ripsirajan puhtaaksi ja just vanupuikon kans aina….tosin en enää meikkaa luomia joka päivä ja huollon jälkeen pidän ainakin viikon ajan taukoa meikistä että ripset kestäisi, koska pesun aikaan niitä eniten irtoilee 🙂 mikä nyt on normaalia eikä saa estää ripsien puhdistamista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *