Lancôme Visionnaire ja pohdintoja kosmetiikan markkinoinnista

Tänään sukelletaan hetkeksi Lancômen ihonhoidon maailmaan ja ikääntyvän ihon hoitotuotteisiin.

Lancômen ihonhoitotuotteet eivät ole minulle oikeastaan kovin tuttuja ja pohdinkin tätä juttua kirjoittaessani, että miksi en ole aiemmin oikein löytänyt Lancômen pariin. Yksi syy voi olla se, että ihoni on aina janonnut kosteutta ja tartuin ennen kaupassa hoitovoiteisiin, joiden mainokset ja etiketit huusivat kosteuslupauksia, hyalyronihappoa, syväkosteutusta, kosteuden lähteitä jne. Mitä suuremmalla fontit ja tekstit kosteuslupauksista olivat, sitä varmemmin tuote löysi ostoskoriini.

 

lancomevisionnaire2.jpg

 

Ehkä Lancômen tuotteista nuo lupaukset eivät koskaan osuneet silmiini ja pysyin uskollisena muille brändeille. Nuorempana myös koin Lancômen hieman vanhempien naisten sarjana, mutta tiedättekö mitä, minustakin on tullut vanhempi. Ikäni on reilusti yli kolmekymmentä ja ihoni ei ole enää samanlainen kuin se oli kaksikymppisenä. Hoitamisesta huolimatta iho vanhenee n. 25 ikävuoden jälkeen ja tarvitsee tehokkaampia hoitotuotteita kuin pelkästään kosteutta. Tänä päivänä tartun voiteisiin, jotka lupaavat kosteuden lisäksi heleyttä, silotusta, uudistavaa ja korjaavaa vaikutusta.

 

lancomevisionnaire1.jpg

 

Otin mielenkiinnolla vastaan maahantuojan testiin lähettämät Visionnaire -tuotelinjan tuotteet, sillä tiedän että lähipiirissäni on monta sarjan vannotunutta käyttäjää. Oma mielikuvani sarjasta on, että se on anti ageing-linja, jonka uskoisin sopivan parhaiten 35-45(50) vuotiaille naisille. Naisille, jotka haluavat tehokkaita hoitotuotteita, mutta myös välitöntä näkyvyyttä, kuulautta, sileyttä iholle.

Sain itseasiassa testiini jo viime keväänä Visionnaire Nuit Beauty Sleep Perfector– yövoiteen, joka on ollut käytössäni pitkin vuotta yövoiteena. Täydennyksenä sain syksyn uutuustuotteet Visionnaire Advanced Multi-Correcting Day Cream- voiteen ja Visionnaire Yeux Eye on Correction– silmänympärysvoiteen, joita olen käyttänyt nyt muutaman kuukauden ajan.

 

lancomevisionnaire4.jpg

 

Gel in Oil-yövoide on ulkonäöltään geelimäistä ja epäilin sen hoitavuuden riittävän iholleni, mutta se osoittautui turhaksi epäilyksi. Koostumukseen on jakautunut öljymikropisaroita ja tuote muuntuu iholle levittäessä geelistä öljyksi. Tuotteen koostumus on itseasiassa jotenkin niin ihana, että levittäessä sitä pyörittelen sormia iholla jonkin aikaa ja teen pikaisen kasvojen hieronnan samalla. Voide ei rullaannu ja tuntuu, että se imeytyy iholle mitä paremmin hieron sitä iholle. Tuote jää ihon pinnalle rasvaisena josta henkilökohtaisesti pidän, sillä minusta yövoide saakin jäädä hoitamaan ihon pintaa eikä imeytyä ihoon välittömästi.

Toinen testiini saama päivävoide Visionnaire Advanced Multi-Corrector Cream. Voide on kaikille ihotyypeille tarkoitettu tuote ja se sisältää LR2412-molekyyliä ja hyalyronihappoa, joka kosteuttaa ihoa. Voide on koostumukseltaan melko täyteläistä, mutta se muuttuu iholla kevyeksi ja raikkaaksi ja se tuntui kosteuttavan ihoani tässä syksyn aikana tarpeeksi jopa ilman kosteuttavia seerumeita. Nyt ilmojen kylmetessä se kyllä vaatii kosteuttavan seerumin alle, sillä ihoni on alkanut kuivumaan reilusti.

 

lancomevisionnaire3.jpg

 

Jos sarja on markkinoitu naisille, jotka haluavat tuntea itsensä kauniiksi ja itsevarmaksi, niin ymmärrän miksi silmänympärysvoide Advanced Multi-Correcting Eye Balm on joukossa mukana. Luulen tämän tarkoittavan tuotteen välintöntä vaikutusta, jonka se antaa iholle, sillä silmänympärysiho on monella se kohta, johon ensimmäiset juonteet ja rypyt ilmestyvät. Voide antaa jännän samettisen pinnan iholle ja silmänympärysjuonteeni ikäänkuin vähän ”täyttyvät” tai tasoittuvat jolloin peiteainekin levittyy ihon päälle tasaisemmin.

Voiteiden lupauksiin tummien silmänalusten peitosta viittaan yleensä kintaalla, sillä minulla on luonnostaan niin tummat silmänaluset, että niiden peittämiseen tarvitsen pigmenttisiä peiteaineita.  Tuotteessa on tarkkaan katsottuna nähtävissä pienen pieniä kiiltäviä hippuja, joiden tarkoitus on heijastaa valoa silmänympärysiholla.

Silmänympärysvoide on kätevässä pumppupullossa, mutta toisinkuin voiteiden kauniit lasipurkit, tämän tuotteen ulkonäkö on mielestäni vähän tylsä eikä luxus. Plussaa joka tapauksessa pumppupullosta, sillä se on hygieeninen ja annostelee tuotetta juuri sopivan määrän sormenpäälle.

 

lancomevisionnaire5.jpg

 

Kaiken kaikkiaan tykästyin kyllä Visionnaire tuotesarjaan! Tuotelinja kauniine sinertävän vihreine lasipurkkeineen tuntuu luxukselta ja suosikkini näistä kolmesta on ehdottomasti yövoide, joka veteleekin ihan viimeisiään purkin pohjalla. Silmänympärysvoide tulee seuraavana tykkäyslistalla, mutta nyt kun ilmat ovat kylmenneet olen vielä lisännyt sen alle kosteuttavia seerumeita maksimaalisen kosteuden antamiseksi.

Vaikka suhtaudunkin markkinointiin kriittisesti, olen kuitenkin niin kosmetiikkafani, että huomaan mainosten vaikuttavan ostopäätöksiini ja etsin jatkuvasti mainoksista ja ympäriltäni tuotteita, joilla ihostani tulisi täydellisen kosteutunut, sileä ja kuulas. Jos mietin muita Lancômen tuotelinjoja, niin ennen Visionnaire– sarjaan tutustumista huomasin katseeni osuvan usein kosmetiikkaosastoilla Ènergie de Vie – linjan kauniisiin vihreisiin pulloihin, jotka näyttävät jo purkissa siltä, että ne sammuttaisivat ihoni janon ja herättäisivät samean ihoni eloon huonosti nukuttujen öiden jälkeen.

Kertooko tämä, että näin hetkistä elämää elävänä kolmekymppisenä naisena sopisin paremmin Ènergie de Vie- tuotelinjan kohderyhmään, sillä se lupaa kosteutta ja raikkautta kuivalle ja samealle iholle? Ja sopisiko Visionnare-linjan tuotteet sittenkin kenties vähän vanhemmalle, klassisen kauniille ja upeille naisille kuten sarjan mainoskasvo Kate Winslet ja kolahtaisiko tuotelinja minuun vielä enemmän kenties viiden tai kymmenen vuoden päästä?

Onko täällä Visionnaire-faneja? Minkälaisen mielikuvan tuotteet sinulle antavat?

*tuotteet saatu testiin

 

 

 

kauneus iho testit
Kommentit (3)
  1. Mia / Beauty Highlights
    19.10.2016, 09:26

    Mulle kans Lancômen meikkipuoli on tutumpi kuin ihonhoito, vaikka kokeilin kyllä monia sarjan tuotteita parikymppisenä. Kokeiluista alkaa olemaan kuitenkin jo niin monta vuotta aikaa, että vaatisi uudelleenperehtymistä. Mullakin odottaa nämä testaustaan, joten nyt on hyvä sauma antaa Lancômen ihonhoitopuolellekin mahdollisuus näyttää, mihin pystyvät 🙂

  2. En ole itse viel ehtinyt tutustumaan näihin ja pakko myöntää, että Lancômen ihonhoito on ollut mulle täysin pimeää aluetta, vaikka meikkejä olen käyttänyt jo vuosikymmeniä.

    1. Aijaa, luulin että olen kenties ainut tietämätön! 🙂 Tuntuu, että lähipiirissäni on paljon Lancômen käyttäjiä, mutta tosiaan ovat olleet mullekin vähän pimeä alue.  Meikkituotteet on sen sijaan tutumpia myös mulle ja siellä on muutama suosikkituote, kuten peiteaine ja Hypnôsen ripsiväri! Odotan mielipiteitäsi kunhan kerkiät testaamaan näitä testaamaan! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *