Arvonta! Ihon hoito sisäisesti vitamiineilla

*Tuotteet saatu/Life

Uuden vuoden teemani on itsestä ja kehosta huolehtiminen. Hoidan ihoani laadukkaalla kosmetiikalla, mutta en ole koskaan ajatellut hoitaa ihoa sen kummemmin sisältäpäin. Olen kyllä tietoinen kuinka ravinto voi vaikuttaa ihon, hiuksien tai kynsien kuntoon, mutta oikeastaan olen ajatellut sitä vain siltä kantilta, että jos ihossa on ongelmia, niin silloin on syytä tarkistaa ruokavaliota.

Loppuvuodesta innostuin lukemaan enemmän ruokavalion ja vitamiinien mahdollisista vaikutuksista ihon kuntoon ja jäin pohtimaan, että syönkö tarpeeksi ravintorikasta ruokaa. Syön kyllä monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä, mutta ihoni on niin kuiva, että epäilen saavani liian vähän hyviä rasvoja ruokavaliostani.

En ole koskaan käyttänyt vitamiineja säännöllisesti ja päätin ottaa kuuriluontoisesti testiin varsinkin ihon hyvinvointiin vaikuttavia vitamiineja.

Tunnetuimpia vitamiineja ja ravintolisiä ovat A- ja E-vitamiinit ja omega rasvahapot, joiden kerrotaan vaikuttavan ihon kuivuuteen. Mikäli ihossa on karheutta tai kuivuutta, voi A- ja E-vitamiinista olla puutetta tai niiden imeytymisessä voi olla haasteita.

A-vitamiinin kerrotaan olevan ihon tärkein vitamiini ja sen puutos voi aiheuttaa ihon haurastumista, kuivumista ja ennenaikaista vanhenemista. A-vitamiini on tärkeä vitamiini solujen uudistukselle ja näkökyvylle.A-vitamiinin lähteitä ovat mm.maksa, munankeltuainen, voi ja rasvaiset maitovalmisteet.

E-vitamiini on A-vitamiinin tavoin voimakas antioksidantti.E-vitamiinin kerrotaan suojaavan ihoa mm. auringon aiheuttavilta tuhoilta ja E-vitamiinin puutos voi ilmentyä kuivana ihona. E-vitamiinia saadaan ruuasta mm. avokadosta, pähkinöistä, voista ja siemenistä.

Omega 3 laajat terveysvaikutukset tiedetään, mutta sillä on vaikutusta myös ihon hyvinvointiin. Omega 3 ja 6 rasvahappoja saa kaloista, avokadosta, pähkinöistä ym. Omega 3 puutos voi ilmentyä niinikään ihon kuivumisena. Omega 3 ehkäisee mm. ihotulehduksia ja tekee ihosta kimmoisan ja pehmeän. Omega 3 kannattaa kokeilla, mikäli ihossa on psoriasista tai aknea, sillä siitä voi olla apua niihin.

Omega 3 kanssa on tärkeää saada myös omega 6 rasvahappoja tasapainon vuoksi. Myös omega 6 puutos voi aiheuttaa ihon kuivumista ja haavojen hidas parantuminen voi olla myös merkki rasvahappojen puutteesta.

Pääsin yhteistyön merkeissä kokeilemaan Life-ketjun luontaistuotteita. Lifella on omia, laadukkaita ja korkealaatuisia raaka-aineita sisältäviä luontaistuotteita valikoimissaan ja sain heiltä kattavan setin tuotteita käyttööni.

Life Krill Oil

Life Krill Oil sisältää Omega 3 rasvahappoja. Krilli on suolaisissa vesissä elävä äyriäinen, joka pyydystetään antarktiksella. Krilliöljy on puhdasta, sillä se on ravintoketjun alkupäässä ja se pyydetään eettisesti ja ekologisesti maailman puhtaimmista vesistä. Krilliöljy on kallista, mutta se on puhdasta ja se työstetään jo pyyntialuksella, jossa se jauhetaan krillijauhoksi.

Life Jättihelokkiöljy

Lifen jättihelokkiöljy sisältää GLA rasvahappoja ja E-vitamiinia. GLA kuuluu rasvahappojen Omega 6 sarjaan. Jättihelokkiöljyä suositellaan käytettäväksi Omega 3 kanssa rasvahappojen tasapainon vuoksi. Jättihelokkiöljystä voi hyötyä mm. atooppinen iho, puhumattakaan sen muista terveyshyödyistä.

Life Immune Support

Mustaherukan makuinen Life Immune Support– porejuoma sisältää C-vitamiinia, sinkkiä ja mustaseljauutetta. Sinkki ja C-vitamiini edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.C-vitamiini tukee ihon kollageenisynteesiä, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen.

Life Flexilett MSM+

Edellämainittuun mustaherukanmakuiseen porejuomaan laitan sekaan Life Flexilett MSM+ -vitamiini ja kivennäisjauhetta, joka sisältää C-vitamiinia ja Molybdeenia, joka edistää elimistön normaalia rikkiaminohappoaineenvaihduntaa.Rikissä on karvas maku, joten se kannattaa sekoittaa mehuun tai porejuomaan. Sekaan voi myös tipauttaa pari tippaa sitruunaa. C-vitamiini auttaa MSM:n imeytymistä kehossa ja valmisteesta on apua mm. ihon, hiusten ja nivelten kunnon ylläpitämisessä. MSM-jauhetta käyttävät monet urheilijat ja esimerkiksi joogan harrastajat.

MSM jauhetta suositellaan käytettäväksi kuuriluontoisesti.

Life Sporebiotic

Vitamiinien ja hivenaineiden imeytymiseen saattaa vaikuttaa vatsan kunto, joka itselläni vaivaa tuon tuostakin varsinkin stressaavina aikoina. Närästys, liikahappoisuus, pahoinvointi, vatsan turvottelu ja kipu ovat tällöin oireina, jolloin otan käyttöön kuuriluontoisesti maitohappobakteereita.

Life Sporebiotic-maitohappovalmisteessa  bakteerit ovat itiömuodossa, ja itiöiden kyky selvitä toimintakykyisinä erilaisista olosuhteista on omaa luokkaansa. Itiömuodossa bakteeri on ikään kuin horroksessa ja muodostaa suojakseen erittäin vahvan kuoren kalsiumista ja aminohapoista. Tämän suojakuoren ansiosta itiöt kestävät erinomaisesti olosuhteita, jotka tavallisesti heikentävät bakteerien elinvoimaisuutta: lämpötilanvaihteluita, pitkäaikaista säilytystä ja happamia olosuhteita (esim. mahahapot). Itiö ”tunnistaa” optimaaliset kosteus-, pH- ja lämpöolosuhteet, jolloin se sulattaa kuorensa ja aktivoituu.

Life Aurinko Plus

Aurinkolomaa varten voi kuuriluontoisesti ottaa pari-kolme viikkoa ennen myös aurinkokapseleita. Lifen Aurinko Plus on vitamiini- ja kivennäisaine ja beetakaroteenivalmiste. Beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste ja sinkki ja C-ja E-vitamiini edistävät ihon kunnon pysymistä normaalina. Aurinko Plus on monipuolinen valmiste, josta iho ja elimistö hyötyy ympäri vuoden.

Seleeni

Seleeni on antioksidantti, joka vahvistaa vastustuskykyä, suojaa elimistöä tulehduksilta ja suojaa soluja hapettumisriskiltä. Seleenin kerrotaan myös ylläpitävän hiusten ja kynsien kuntoa. Seleeniä on normaalisti elimistössä ja se auttaa entsyymien ja proteiinien toiminnassa. Seleenin lähteitä on ruuassa liha – ja lihavalmisteet, maito- ja maitovalmisteet ja täysjyvävilja. Lifen Seleenin löydät täältä.

ARVONTA

Life halusi järjestää yhteistyön merkeissä arvonnan, jossa kolme voittajaa saa valita Life-ravintolisistä tai muista Life-merkin tuotteista yhden haluamansa tuotteen.

Lisäksi sain kuukaudeksi alennuskoodin niina20, jolla saa 20% alennuksen Life-merkin tuotteista. Alennus on voimassa 29.2 asti.

Arvonnan säännöt ovat:

Kommentoi kenttään miten sinä pidät huolta ihostasi ja hoidatko sitä sisäisesti?

Arvonta on voimassa 15.2.2020 asti. Otan voittajaan yhteyttä 20.2.2020 mennessä. Mikäli voittaja ei vastaa parin päivän kuluessa, arvon uuden voittajan.

Sähköpostiosoitetta ei tarvitse jättää kommenttiin – saan sen kommentin takaa paitsi Lilyn rekisteröidyiltä käyttäjiltä.

Onnea arvontaan! <3

ARVONTA PÄÄTTYNYT: Arvonnan voittajat olivat nimimerkillä Eve_, Leenamirjami ja Katri Lindberg. Otan teihin yhteyttä arvonnan tiimoilta. 

Kommentit (84)
  1. Kaksoispuhdistan, seerumit (aamulla c-vitamiini ja HA sekä illalla retinol ja niasiiniamidi), kosteutan. Kuorin myös ihoni kemikaalisesti pari kertaa viikossa. Ja tietysti SPF aamuisin vuoden ympäri 🙂 Sisäinen ihonhoito jäänyt vähän vähemmälle tuotteiden kautta, ruokavaliolla esim. vihreä tee ja mustikat yritän antaa vitamiineja iholle. Eli tuotteet tulisivat todella tarpeeseen niin saisin ihonhoitoni ulkoisesti ja sisäisesti kokonaisvaltaiseksi. Kiitos vielä ihanasta blogista ja aina mainioista vinkeista <3

  2. Päivittäin puhdistan ja kosteutan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *