Manuka-hunaja <3

Moni varmasti tietääkin että keittiön kaapeista löytyvistä raaka-aineista voi hyvinkin loihtia itselleen erilaisia kauneudenhoitotuotteita, kuten kasvonaamioita, kuorintoja, hampaiden valkaisuvoiteita ja vaikka mitä!

Täytyy myöntää että itse olen ollut hieman huono hyödyntämään tuotteita tällä tavoin mutta saatuani tuliaisiksi purkillisen uusiseelantilaista Manuka-hunajaa päätin kokeilla sitä teen sekaan laittamisen sijaan naamiona kasvoille. Manuka ei nimittäin ole mikään ihan tavallinen hunaja vaan uusiseelantilaisesta Manuka-pensaasta kerättyä hunajaa, jolla on vahvoja antibakteerisia vaikutuksia ja se on ainoa lääkinnälliseksi luokiteltu hunaja.  

hunaja1.jpg

Tutustuttuani lisää Manukaan, löysin hehkutuksia  sen parantavista vaikutuksista niin ulkoisesti kuin sisäisesti nautittuna. Hunajan on sanottu parantavan mm. infektioita, aknea, pälvikaljua, psoriasista ja useita muita iho-ongelmia. Sisäisesti nautittuna sen on todettu auttavan vatsavaivoihin, kuten närästykseen ja helikobakteeriin. Manuka on ollut alkuperäiskansojen kansanlääkityksessä jo vuosisatoja käytössä, mutta viime vuosina sen käyttö on lisääntynyt mm. sairaaloissa leikkaushaavojen ja palovammojen hoidossa. 

Hunajan hoitavuus on jaoteltu sen vahvuuden mukaan niin, että mitä suurempi luku purkin kyljessä on, sitä voimakkaampi hoitava vaikutus sillä on. Jokapäiväisessä käytössä esim. vastustuskyvyn parantamiseen riittää vahvuudet 8+-16+ mutta parantavampi vaikutus saadaan vahvuuksilla 20+ ja 25+.

 

hunaja2.jpg

Entä sitten hunajan vaikutus kasvoille naamiona käytettynä? Akne-ihon hoidossa hunajaa suositellaan käytettäväksi kahden viikon kuurina. Hunaja puhdistaa ja kirkastaa ihoa ja antiseptisyytensä vuoksi lievittää tulehduksia. Luin käyttäjien kokemuksista että alussa iho saattaa reagoida jopa päinvastaisesti tuottamalla lisää näppylöitä mutta kestettyä tämän vaiheen yli iho alkaa pikkuhiljaa paranemaan ja tulokset ovat verrattavissa jopa Roaccutan-kuurin tuloksiin!

Tulehduksia parantavan vaikutuksen lisäksi hunaja kosteuttaa, ravitsee ja hoitaa ihoa ja sen antioksidantit hidastavat vanhenemisen merkkejä. (Jee!) Kosteuttavana naamiona hunajaa voi käyttää 1-2 kertaa viikossa. Itselleni levitin noin ruokalusikallisen verran hunajaa kasvoille ja annoin vaikuttaa 30 min. ajan. Varsinkin kuivat ja karheat posket tuntuivat sileiltä ja tasaiselta naamion pois pesemisen jälkeen. Ihokin on kieltämättä pehmeä ja tasaisemman värinen. Ainut miinuspuoli oli se että hunajan tuoksu on todella voimakas ja tunkeutui hieman pistävästi nenään koko tämän 30 min. ajan. Joten jos olet haju- tai migreeniherkkä niin tämä ei ehkä ole kaikista sopivin naamio sinulle. Myös tavallista hunajaa voi hyvin käyttää mutta vaikeampiin iho-ongelmiin suositellaan käytettäväksi nimenomaan Manukaa. Nyt on hyvä aika kokeilla hunajan tehoa myös hyttysen puremiin tai auringonpolttamiin! Manukaa saa ainakin muutamista  luontaistuotekaupoista ja netistä tilattua, hinta vaihtelee tehokkuuden mukaan 20-60€ välillä.

 

Oletko sinä kokeillut hunaja-naamioita?

kauneus iho testit meikki
Kommentit (1)
  1. Hunaja Akne | Sää Uutiset
    8.8.2020, 18:51

    […] Manuka-hunaja – Lily – Akne-ihon hoidossa hunajaa suositellaan käytettäväksi kahden viikon kuurina. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *