Niina vs. aurinko

Tänä kesänä otan ihoni suojaamisen auringolta tosissani. Olen palanut joka ikinen lomamatka, välillä jopa vesikelloille. Maaliskuisella Aasian-matkallani punoitin joka ilta SPF50 suojakertoimesta huolimatta, ja aloin tosissani huolestumaan ihoni kohtalosta tulevaisuudessa. Tuolloin matkassani oli mukana huono Garnierin aurinkotuote, se ei pysynyt iholla hikoillessa ja ei tuntunut suojaavan ihoani tarpeeksi.

Isoäitini puolelta olen saanut ripauksen punatukkaisuutta vereeni, olen vaaleaihoinen, vihreäsilmäinen ja ensimmäinen viikko auringossa nostattaa lähinnä pisamat ihoon, kunnes alan hitaasti päivettyä. Koska päivetys tulee hitaasti, niin olen nuorena juossut heti aurinkoiseen kohtaan ja yrittänyt epätoivoisesti imeä auringonsäteitä ihooni. Siinä missä kaverit ruskettuivat viikossa kivasti, sain itse työllä hankittua saman sävyn koko kesän aikana.

Pari vuotta sitten rusketuksen saavuttaminen alkoi kuitenkin tuntua vähemmän merkittävältä asialta. Onko siinä järkeä, että altistan ihoni jatkuvasti ihosyövälle ja rasitan sitä palamisella sen vuoksi, että saan hetkeksi kivan päivetyksen? 

Tämän postauksen julkaisun aikaan olen Espanjassa nauttimassa auringosta, mutta tänä kesänä päätin ottaa ihoni suojaamisen tosissani. En pihistele aurinkovoiteiden hinnoissa tai etsi pieniä ja käytännöllisiä purkkeja, jotka on helpompi kantaa mukana. Nyt satsasin kahteen brändiin, joita on kehuttu parhaimmiksi. 

 

matkatuotteet1pieni.jpg

 

Vartalolle aion suihkia koko loman ajan Rienmannin P20 aurinkosuihke suojakertoimella SPF50. Tätä aurinkosuojaa käyttävät kuulemma uimarit ja urheilijat, ja sen pitäisi kestää niin hikoilut ja uimisetkin. Tuote lupaa pysyä iholla 10h ajan, joten yhdellä levityksellä pitäisi siis pärjätä, mutta mikäli ihoa hankaa esim. pyyhkeellä niin sitä tulee lisätä. Itse aion lisätä sitä säännöllisin väliajoin, jos rannalla tulee oltua pitkän aikaa.Tuote sisältää UVA- ja UVB-suojan ja se on nopeasti kuivuvaa, vaikkakin aluksi se tuntuu todella öljymäiseltä. Tuote ei sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuote saattaa tahrata vaatteet, joten otin mukaani vielä ilta-aurinkoa varten Niveaa, jota käytän hienompien mekkojen kanssa.

Kasvoille valitsin toisen parhaimmaksi kehutun aurinkosuojan Ultra Sunnilta. SPF50 suojakerroin siinäkin ja aion sitkeästi käyttää sitä koko loman ajan. Tätä sarjaa on niin moni kaveri minulle suositellut ja säästynyt palamiselta, joten päätin viimein satsata siihen ja ottaa sen reissuun mukaan. 

Päänahkani olen myös onnistunut polttamaan joka loma, koska olen huono käyttämään hattuja. Tänä vuonna hattu on ostettu jo valmiiksi ja lisäksi laitan jakauskohtaan SPF50 stickiä. Stick on kuivempi kuin rasvaiset aurinkovoiteet, joten toivon mukaan säätyn rasvatukka-lookilta. 

 

matkatuotteet3pieni.jpg

 

Koska rusketuskateus kuitenkin iskee, niin rusketukseni saa pääosin muodostua purkista. Vita Liberatan itseruskettavat tuotteet ovat tajuttoman hyviä, joiden muodostama sävy on kauniin ruskea ja kaukana pelätystä oranssista sävystä. Aloitin itseruskettavan kerrostamisen jo hyvissä ajoin ennen matkaa ja mukaan otin Moussen sävyssä Dark, sillä saa vähän paahteisemman ruskean sävyn, Medium on taas sopinut iholleni talvisaikaan.

Kasvoja ruskettamaan otin mukaan Vita Liberatan rusketustipat, jotka on helppo laittaa vaikka yövoiteen sekaan. Rusketustipat voi laittaa myös iholle joko sellaisenaan, jos haluaa tummemman lopputuloksen. Olen kokeillut tippoja muutaman kerran ja vaikuttavat hyviltä, ei tehnyt mitään överiruskeaa, vaan juuri sopivan päivettyneen ilmeen. Loistava tuote muutenkin, saan käyttää niitä omia lempituotteitani ja sekaan voin tiputtaa pari tippaa ruskettajaa. 

Tuote sisältää Neroli-, Ruusu-, Kurkku-, ja Marulauutetta ja se lisää ihon napakkuutta, häivyttää juonteita ja hoitaa ihoa. 

 

matkatuotteet2pieni.jpg

 

Ja lopuksi, iltaisin aion lisätä iholleni Lieracin Sunissime SOS -seerumia, jonka Cryo-tekniikka jäähdyttää ihoa auringonoton jälkeen ja sen tuoksu ja koostumus on ihan tajuttoman raikas ja miellyttävä. Tykästyin näihin tuotteisiin Aasian-matkallani ja onneksi kasvoseerumia jäi matkalta vielä 2/3 pulloon. 

 

Lierac After Sun.jpg

 

Nyt on sellaisia tuotteita mukana, että jos näillä ei ihoni kestä etelän aurinkoa, niin sitten ei mikään. Viisaintahan olisi tietysti suojata iho vaateilla ja pysyä varjossa, mutta onhan ne hihattomat topit ja shortit kiva kaivaa kaapin pohjalta edes kerran vuodessa esiin.

 

Kommentit (3)
  1. Toi p20 on ihan huippu rantalomille! Paras aurinkovoide ikinä. Kasvoille sopii taas Misshan all around safe block sebum zero sun spf 50 tosi mattainen fiilis eikä tuu valkonaamaa 😀

  2. Hei totta! Olen syönyt vähän epäsäännöllisesti niitä, ja välillä tuntuu että niistä olisi apua, Thaimaassa taas ei ollut. Toki kun rasva ei suojannut niin ei auttaneet pelkät kapselit tietenkään :/. Kiitos muistutuksesta! 🙂 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *