Origins testissä – hoitoveden ja hoitonesteen ero

Hoitovedet ja -nesteet ovat tuotteita, jotka kuuluvat nykyään ihonhoitorutiineihini kesät talvet. Pintakuivalle iholle hoitonesteistä on ollut suurin apu ja ihoni kunto on ihan eri luokkaa kuin muutama vuosi sitten, kun iho hilseili kuivuuttaan. Hoitovesiä ja -nesteitä on onneksi alkanut tulla monelle merkille ja moni sekoittaakin nämä kaksi tuotetta toisiinsa.

Hoitovedet eli lotionit ovat yleensä juoksevia pumpulilla laitettavia kasvoveden kaltaisia tuotteita, jotka ovat kosteuttavia ja ihoa pehmentäviä, mutta ne eivät viimeistele ihon puhdistusta, kuten kasvovedet usein tekevät. Hoitovedellä saa ihoon lisäkosteutusta ja se valmistelee ihoa muihin ihonhoitotuotteisiin.

 

origins lotions1pieni.jpg

 

Hoitoneste on taas essence-nimellä kulkeva tuote, joka on yleensä vähän paksumpaa koostumukseltaan, mutta se voi olla myös juoksevampaa. Hoitonesteen tarkoitus on antaa iholle esimerkiksi seerumin lisäksi lisäkosteutusta ja hoitoa ja sitä voi kerrostaa iholle vaikka 7 kerrosta, kuten korealainen ihonhoitorutiini 7 skin method ohjeistaa. 

Origins-merkillä on valikoimassaan ainakin kaksi tällaista tuotetta, joista *A perfect world Age-Defence Treatment Lotion With White Tea on puhtaasti hoitovesi ja Three Part Harmony Tri-Phase Essence Lotion on jotain niiden väliltä, sillä sen nimessäkin mainitaan molemmat termit: lotion ja essence. 

Origins on tuotesarja, josta minulla on kokemusta vain naamioista, mutta ne vakuuttivat minut niin, että halusin ehdottomasti testailla lisää sarjan tuotteita ja koska olen hullaantunut hoitovesistä, niin halusin kokeilla näitä kahta tuotetta. Origins sarjana on kiinnostava, sillä tuotteissa on käytetty luonnosta saatuja raaka-aineita ja purkitkin hivelevät esteettistä silmääni. Lempinaamioni on sarjan kosteuttava Drink Up Intensive Overnight Mask, joka tuoksuu ihan mielettömän hyvälle, vähän kuin jokin ihana hedelmädrinkki tai -karkki. Siitä kirjoitin aiemmin täällä.  

*A Perfect World Age-Defence Treatment Lotion With White Tea on hoitovesi, joka sisältää mm. valkoista teetä. Valkoinen tee on harvinainen antioksidantti ja se suojaa ihoa mm. saasteilta. Tuote lupaa iholle suojaa ikääntymistä vastaan ja se tuo sille runsaasti kosteutta. Pyyhkäisen tuotetta iholle puhdistuksen jälkeen pumpulilla ja iho on selkeästi pehmeämmän ja kosteutuneen tuntuinen, kuten se lupailikin. Tykkään tuotteen tuoksusta, joka on raikas ja mieto ja onhan tuo pullokin kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis. Tuote on alkoholiton ja öljytön. 

 

origins lotions4pieni.jpg

 

Toinen ostamani tuote on kuivalle iholle sopivampi silkkinen hoitoneste Three Part Harmony Tri-Phase Essence Lotion, joka on korealaisen kosmetiikan innoittama kolmifaasinen. Tuote antaa iholle kolminkertaista hoitoa; se korjaa ihoa, herättää ihon nuorekkuuden eloon ja palauttaa sen hehkun. 

Kolmifaasinen tuote sisältää öljyä, mutta sitä on tuotteessa niin vähän, että se imeytyy ihoon kokonaan pienen hetken jälkeen. Onneksi näin, koska tässä vaiheessa ihonhoitorutiinia on vielä tarkoitus laittaa päälle seerumia ja jännitinkin, että jääkö iho öljyiseksi, jolloin seerumi ei välttämättä imeytyisi. Hoitoneste imeytyy kuitenkin hetken kuluttua ja iho tuntuu pehmeältä ja kosteutuneelta, ei siis yhtään öljyiseltä. Testasin tuotetta kerrostamalla sitä pari kertaa iholle ja silloin öljy jää pyörimään iholle, joten kerrostaminen ei toimi tällä tuotteella. 

Pullo on niin kaunis pastellisen värinen puisella korkillaan, että se tekee mieli jättää esille kylpyhuoneessa. Tuote sisältää mm. narsissiuutetta, liljaa, myrttiä ja vuohennokkaa. Tuotteen voi levittää joko kämmenillä tai pumpulilla. 

 

origins lotions5pieni.jpg

 

Nämä tuotteet ovat kaiken kaikkiaan hyviä ja tekevät sen minkä mupaavat – ne kosteuttavat ja pehmentävät ihoa, antavat lisäkosteutta pintakuivuuteen ja sen lisäksi ne tuoksuvat ja näyttävät hyvälle. Tykkään itse kuitenkin enemmän paksummista hoitonesteistä, joita janoiseen ihooni voisi kerrostaa vaikka kuinka paljon. 7 skin method on parasta iholleni, vaikka usein supistankin sen 3-4 kerrokseen.  

Olen myös todennut, että ihoni kaipaa enemmän vesimäistä kosteutusta ja öljyt eivät ole parhaimpia kosteusköyhälle pintakuivalle iholle. Siksi tykkään enemmän sellaisista geelimäisistä ja jopa tahmaisemmista koostumuksista. Tämä jakaa usein ihmiset kahteen, toiset taas eivät halua, että ihon pinta jää tahmaiseksi ja sitä nämä tuotteet eivät tee. 

Jos siis etsit helppoa, hoitavaa ja nopeasti laitettavaa hoitonestettä ja ihosi on kuiva, niin ehkä kolmifaasinen tuote voisi olla enemmän sinun juttusi. Jos taas et tykkää paksummista hoitonesteistä ja kaipaat puhdistuksen jälkeen ohutta hoitovettä, jolla tehostaa ihonhoitoa ja kosteutta, niin silloin hoitovesi voisi olla sinun tuotteesi. 

Tuotteita on saatavilla Stockmannilta, Hehkusta ja Kicksin verkkokaupasta täältä

Onko joku kokeillut näitä? 

 
*Postaus sisältää affiliate-linkin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saan siitä pienen korvauksen.

kauneus iho testit meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *