Primer-testailuja

Primerit ovat monelle tuttuja arkipäivän tuotteita, mutta toisille ne eivät kerro mitään, joten tänään ajattelin vertailla muutamia tuotteita, joita minulla on ollut käytössäni jonkin aikaan. Primerit ovat meikkivoiteen, silmänmeikin tai huulimeikin alle laitettavia pohjustustuotteita, jotka tasoittavat, siloittavat, kosteuttavat ja pitävät meikin pitkäkestoisena. Luomivärien alle laitettavat primerit pitävät silmämeikin paikoillaan ja kasvoprimerit tekevät ihosta tasaisen kauniin, jolloin meikkivoidekin asettuu iholle kauniisti.  

 

primerit.jpg

 

Markkinat ovat täynnä erilaisia primereita moneen tarkoitukseen:

 • Epätasaisen ja rasvaisen ihon primerin pääasiallinen tehtävä on pidentää meikin kestoa, hillitä kiiltoa ja tasoittaa epätasaista ja huokoista ihoa. Koostumus on usein silikonista ja samettista.
 • Heleyttävät ja kuultoa tuovat primerit tekevät ihosta kauniimman ja heleän näköisen, madaltavat optisesti pintajuonteita ja tuovat iholle mm. heleyttä. Primereissa on usein valopigmenttejä, jotka taittavat roosaan, jolloin sameasta ihosta tulee hehkuvamman näköinen. 
 • Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisäkosteutta ja heleyttä. Koostumus on voidemaisempi ja toimii lisäkosteuttajana esim. talvisaikaan.  

Primereiden testaamisen kannalta talvi ei ole paras vuodenaika testata kiiltoa hillitseviä tuotteita, sillä normaalisti kiiltelevä T-alueeni kärsii pikemminkin kuivuudesta kuin rasvaisuudesta. Sen sijaan ihoni kaipaa nyt enemmän heleyttä ja kosteutusta.  

Ensimmäinen testaamani primer on monessa kauneusblogissa hehkutettu Smashboxin Photo Finish, jota saa jenkeistä ja Sephoran ja Kicksin liikkeistä esimerkiksi Tukholmasta. Tämä tuote on valittu monessa blogissa parhaimmaksi primeriksi hillitsemään kiiltoa päivän aikana. Tuubissa oleva silikonimainen aine muuttuu iholla hieman samettiseksi, mutta muuten tuote on väritön ja antaa iholle lievästi mattaisen pinnan.

Tätä käytin alkusyksyn ajan ja meikin kesto oli kyllä huomattavasti parempi kuin ilman primeria. Monet primereista ovat samettisempia/puuterimaisempia koostumukseltaan, joten tämän voisi kuvitella olevan vähemmän tehokas, mutta koostumuksesta huolimatta se pitää meikin hyvin paikoillaan. 

 

primer1.jpg

 

Toinen testaamani tuote on Clarinsin Instant Smooth primer*. Punaisessa ja pienessä purkissa (kuvassa näytekoko) oleva paksu ja samettinen vaaleanpunainen koostumus antaa iholle aavistuksen verran heleyttä vaaleanpunaisella sävyllään ja se tekee ihanan mattapintaisen pinnan iholle. Samettinen koostumus tasoittaa ihon epätasaisuudet ja ihohuokoset ja iho näyttää levityksen jälkeen jo itsessään tosi hyvälle ja tasaiselle. Pidän tuotteen välittömästä lopputuloksesta enemmän, mutta loppupäivästä huomaan että se ei ole ihan yhtä tehokas kuin Photo Finish ja otsani kiiltää enemmän. 

 

primerclarins.jpg

 

Kolmas testaamaani primer on Lumenen Bright Now Blur Line &Pore Minimazer*, eli silottava ja huokosia häivyttävä tuote. Tässä tuotteessa on ehdottomasti paras tuoksu. Lakan tuoksuinen tuote antaa iholle samettisen pinnan ja pitää meikin mielestäni hyvin, meikin kestossa en huomaa eroa verrattuna Clarinsin primeriin. 

 

 

lumeneprimer2.jpg

 

Viimeisenä primerina on Make Up For Everin Base Hydratante Hydrating primer eli kosteuttava primer. Tämän tuotteen ostin jo kesällä ja ajattelin silloin sen olevan turha, sillä se on voidemaista ja ei mielestäni tasoita tai siloita ihoa sen koommin, mutta primer osoittautuikin loistavaksi tuotteeksi nyt kun ihoni on ollut kuiva. En suoraan sanottuna tiedä tekeekö tuote kosteutusta ihmeempää vaikutusta iholleni, mutta lisäkosteutus on aina plussaa. Tämän primerin avulla olen voinut käyttää meikkivoidetta, joka olisi normaalisti liian kuiva iholleni tähän aikaan vuodesta. 

 

primermakeupforever.jpg

 

Minun on vaikea valita näistä suosikkiani, koska se riippuu pitkälti vuodenajasta ja muista samanaikaisesti käytettävistä tuotteista. Smashboxin Photo Finish tuntuu kuitenkin tehokkaammalta kuin muut primerit. Koostumukseltaan se on jotenkin tylsempi, verrattuna esimerkiksi Lumenen lakantuoksuiseen primeriin, mutta tehokkuudellaan se nousee kärkisijoille. Clarinsin Instant Smoothin koostumuksesta ja välittömästä vaikutuksesta pidän eniten, mutta purkissa olevat tuotteet ovat epähygieenisempiä kuin tuubissa olevat, joten siitä pieni miinuspiste.

Lumenen primer on taas edullinen ja helposti saatavilla marketeista. Tuote tulee tuubissa, joka ei ole ulkoisesti kovin luxus, mutta hygieeninen. Pidän tuotteen tuoksusta ja mielelläni kannatan myös kotimaista brändiä, jos heillä vain on kelpo tuote markkinoilla. Make Up Foreverin primer on vaikeammin saatavilla, liike löytyy Helsingistä ja tuotteet ovat tyyriimpiä, mutta tähän vuoden aikaan primer taas osoitti kelpoisuutensa.

Nyt kuitenkin haluisin tietää, että mikä on sinun primer-suosikkisi? Tai vinkkaa jokin huipputuote!

 

*osa tuotteista saatu blogia varten testiin, osa omia

 

 

 

Kommentit (6)
 1. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  23.2.2016, 13:43

  Mä oon käyttänyt tuota Lumenea ihan pelkästään ilman päivävoidetta, koska se ei tunnu kuivattavan ihoa. Smashboxin primer on tuote, jota olen halunnut kokeilla jo vuosia 🙂

  1. Bongasin Ruotsista Kicksistä Smashboxin tuotteita, miksiköhän meillä ei ole niitä :/ 

 2. Mulla on neljä, luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden kanssa parhaiten toimii Zuiin kosteuttava primer, Sensain Brightening Make Up Base, Clarinsin Instant Light Radiance Boosting Complexion Base ja Jane Iradalen Smooth Affair ovat muut suosikkini. Vaihtelen pohjustajia hieman oman ihon kunnon ja meikkivoiteiden mukaan. 🙂 Itse en ole kovinkaan paljon kovasti blurraavien primereiden perään, ne saa näyttämään pintakuivan ihon vieläkin kuivemmalta vaan heleyttävä ja kosteuttava pohja ovat niitä avainsanoja kun valitsen omia primereitä.

  1. Totta, blurraavat primerit ei sovi pintakuivalle iholle, siksi esim. näistä Photo Finish on parempi pintakuivalle iholle. Vielä on hakusessa täydellinen primer, joka pitäisi kiillon poissa t-alueelta, silottaisi ja heleyttäisi samanaikaisesti… mahdoton yhtälö? 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *