Testissä parhaimmiksi kehutut peiteaineet – Tarte Shape Tape vs. it Cosmetics Bye Bye Undereye™

Tarten Shape Tape ja it Cosmeticsin Bye Bye Undereye™ ovat molemmat yksiä parhaimmiksi tituleerattuja peiteaineita. Kaikki tuntevat Shape Tapen,  mutta Bye Bye Undereye ei ole vielä niin tunnettu, vaikka sen peittokyvystä kohistaan ja sen kerrotaan jopa peittävän tatuoinnit.

Satuin saamaan molemmat tuotteet melko samaan aikaan käsiini ja olen käyttänyt niitä nyt parin kuukauden ajan, joten vertailla niitä keskenään.

 

Omaan luonnostaan tummat ja kirjavat silmänaluset. 39- vuotiaalla ihollani näkyy jo ikääntymisen merkit ja iho on entistä kuivempi, ohuempi ja moni peiteaine korostaa silmänympärysihon ryppyjä.

 

 

Tilasin Tarten Shape Tape vaaleat keltapohjaiset sävyt Light Sand 22 s ja Light Neutral 23 s, joista olen tällä hetkellä kahden sävyn väliltä. Shape Tape on ohutta, pigmenttistä, peittävää ja nopeasti mattaiseksi kuivuvaa peiteainetta, jonka suuri aplikaattori tuo helposti liikaa tuotetta silmien alle. Nopea kuivuminen auttaa siihen, ettei tuote kasaannu juonteisiin.

Shape Tape peittää kyllä hyvin, mutta useiden kokeilukertojen jälkeen en vain ole saanut sitä toimimaan. Peitevoide ei asetu kuivalle iholleni ja korostaa ihon ryppyisyyttä ja kuivuutta. Olen kokeillut laittaa alle paksuja silmänympärysvoiteita ja levittää peitevoidetta eri tavoin, mutta heti jos laitan sitä enemmän, niin  lopputulos näyttää paakkuiselta.

Kevyemmällä kerroksella saan sen toimimaan  paakkuuntumatta, mutta silloin tummuus kuultaa peiteaineen läpi. Kuvasta huomaa kuinka iho ja tummuus kuultaa läpi vaikka peiteaine kirkastaakin katsetta. Muistaakseni laitoin kuvaan enemmän vaaleampaa Light Sand-sävyä ja se on aavistuksen verran liian vaaleaa.

Tuote on toiminut kesän alkaessa paremmin, kun iho ei ole enää niin kuiva. Sanoisinkin, että tuote ei välttämättä toimi kuivalla ja ikääntynemmällä iholla. En usko, että ostan tuotteen uudestaan, mutta käytän peiteaineet loppuun laittaen niitä ainoastaan tummimmalle alueelle, enkä levitä sitä kolmion muotoisesti koko silmän alle.

 

*It Cosmetics Bye Bye Undereye™  on todella paksua ja jankkimaista peiteainetta, jonka peittokysy on uskomaton. Olin lanseeraustilaisuudessa ihan suu auki, kun huomasin kuinka se peitti silmänaluseni ihan täysin. Peiteaineella on kuulemma mahdollista peittää jopa tatuointeja.

Toisin kuin Shape Tape, Bye Bye Undereye ei kuivu mattaiseksi iholle. Peitevoide  tarraa ihoon hyvin ja vaatii puuteria päälleen. Peitevoide ei karkaa juonteisiin kovin helposti ja puuterointi pitää sen paikoillaan hyvin. Olen käyttänyt peiteainetta myös liikkuvalla luomella, sillä se toimii myös luomivärin pohjustana. Olen huomannut, että tuote pitää luomivärit hyvin paikoillaan ja tasoittaa luomen värin kirkkaaksi.

Tuote on niin peittävää ja pigmenttistä, että sitä tarvitsee vai  pienen millin kokoisen verran kerrallaan. Tuote kannattaa lämmitellä ensin vaikka sormien välillä, jolloin sen levittäminen on helpompaa, koska se todella on ”jankkimaista”.

 

Olen kahden sävyn väliltä myös tässä tuotteessa. Light on liian vaalea ja Medium on tumma, joten sekoitan sävyt keskenään.

Näistä kahdesta tuotteesta tykkään ehdottomasti enemmän it Cosmeticsin Bye Bye Undereye™ -tuotteesta, sillä se ei korosta ihoni kuivuutta ja ryppyjä ja se peittää todella hyvin. Miinusta tulee siitä, että sävyjä on saatavilla niin vähän.

Peiteaineet ovat koostumukseltaan niin erilaisia, että on vaikeaa sanoa, että kumpi tuotteista on parempi. Makuasioita lienee ja se mikä toisella toimii, ei toimi toisella. Moni vannoo Shape Tapen nimeen, mutta itse en vain saanut sitä toimimaan. Tykkään enemmän kermaisista ja kosteuttavista koostumuksista.

 

 

Edelleen monen vuoden jälkeen suosikkituotteeni tummien silmänalusten peittoon on Joe Blascon valoväri Orange Highlight 1, joka taittaa hennolla persikkaan taittavalla pigmentillään silmänalusten tummuutta. Tuotetta voi levittää reiluusti, eikä se paakkuunnu tai korosta ryppyjä. Käytän valoväriä joko pelkästään tai peitevoiteen päällä niin, että ensin levitän peitevoidetta silmien alle ja lopuksi taputtelen sormella valoväriä tummimpaan kohtaan. Koska sävy ei ole niin oranssinen, peiteainetta voi lisätä vasta lopuksi, toisinkuin kunnolla oranssiin taittavat peitevärit tulisi laittaa pohjalle.

 

 

It Cosmeticsin tuotteita on saatavilla *Kicksiltä ja Tarten tuotteita Tarten verkkosivuilta.

 

Oletko kokeillut peiteaineita? Tykkäätkö?

Kommentit (2)
  1. Noora ( https://prettyawesomeblog1.blogspot.com/)
    13.6.2019, 18:41

    Tykkään tosi paljon tuosta It:n peitevoiteesta. Se peittää ja pysyy hyvin 🙂 Useimmiten valitsen juuri sen meikkipussistani vaikka vaihtoehtoja olisi 😀 Tuo Tarten on kyllä tuttu, mutta eipä ole vielä tullut itselle hommattua.

  2. Ansku- Glitteri addikti
    12.6.2019, 21:55

    Olen itsekin kokeillut molempia ja kummatkin hyviä mutta it cosmetics selkeästi parempi mun makuun ainakin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *