Jenkki valmistaa suklaata

Sitä kun matkustelee maailmalla, niin yleensä yksi reissun kohokohdista on paikallisten herkkujen maistelu. Niinpä myös luonamme Kaliforniassa vierailevat suomalaiset ilmoittavat aina aluksi, että haluavat kokea amerikkalaisen keittiön parhaat palat. Meikäläinen on kuitenkin siitä epäreilu kaveri, että niiden oikeasti hyvien pöperöiden lisäksi yllytän matkailijoita maistamaan myös niitä vähemmän herkullisia paikallisantimia, kuten esimerkiksi suklaata.

hersheys1.jpg

Erityisesti amerikkalainen Hersheyksen suklaa on siitä metkaa tavaraa, että se maistuu erehdyttävästi oksennukselta. Kauniin ulkokuoren ei kannata antaa pettää, sillä vaikka tämä yökkimisreaktion aiheuttava suklaa näyttääkin päällepäin viattomalta, alkaa se hetken suussa muhittuaan maistumaan yhä enemmän ja enemmän takaisin suuhun nousseelta edellisillan kahden nakin lihapiirakalta.

Olen yrittänyt miettiä kuumeisesti mikä kumma Hersheyksen karmivaan jälkimakuun on oikein syynä. Olin varma, että pakkauksessa kerrottujen ainesosien joukosta löytyisi maidon sijaan lehmän vatsahappo, mutta ei. Kaikkien enemmän ja vähemmän kummallisten ainesosien seasta pisti kuitenkin silmääni lyhenne PGPR. Tietämättömälle tuo kirjainjono ei paljoa sanonut, joten päätin kysäistä asiaa hyvältä ystävältäni Googlelta. Päädyin artikkeliin, joka tiesi kertoa, että PGPR, tuo kellertävä mäski, on valmistettu risiinipavuista, jotka kansan keskuudessa tunnetaan paremmin risiiniöljyn lähteenä. Hersheyksen oksennuksenmakuisen suklaan salaisuus alkaa siis vähitellen selvitä. Jos suklaaseen työnnetään mitään, mikä millään tavalla liittyy risiiniöljyyn, ei lopputulos voi olla muuta kuin katastrofaalinen. Syy risiinipapujen tunkemiselle suklaan sekaan on luonnollisesti valmistajien ahneus. PGPR:llä kun voi korvata osan kaakaovoista, jolloin suklaan valmistaminen on huomattavasti edullisempaa, mausta viis.

hersheys2.jpg

Hersheyksen tarjoaman makuelämyksen jälkeen voivatkin suomivieraat lähteä hyvillä mielin kotiin. Muutamat asiat, kuten nyt vaikkapa suklaa, ovat vaan niin paljon paremmin Suomessa. Eikä se ole ihan vähän se.

 

Lue myös:
Jenkki pukeutuu
Jenkki käy treffeillä

Jenkki käy leffassa
Jenkki käy salilla
Jenkki hankkii koiran

 

Kommentit (29)
 1. myöhäinen
  6.2.2014, 15:56

  ”Syy risiinipapujen tunkemiselle suklaan sekaan on luonnollisesti valmistajien ahneus. ”

  It teiks tuu tu tankou, eli kyllä iso osa syytä on tällaisissa jutuissa aina myös siellä halvinta mahdollisinta paskaa etsivän peruskuluttajan puolella. Paljon on kyllä kusetusta noilla korvikkeilla, mutta kai nyt jokainen aikuinen on jo nähnyt miten suurin osa porukasta haluaa halvinta mahdollisinta laadusta viis, eikä halua ollenkaan vaivautua tutkimaan mitä työntää kitaansa – tai lastensa. Ihmisille riittää että sitä löytyy lähimarketista ja sen on halpaa. Ja jos on tarpeeksi halpaa niin voidaan maksaa ekstraa bensarahoina että päästään sinne seuraavaan markettiin. Värikkäät kuoret ja hassu-ukko-velmuilee-mainokset ovat vain plussaa.

 2. Suomessa näin Lidlissä pari päivää sitten kassan vieressä jotain karkkia jossa luki Hersheys. Tämän jutun lukeneena uteliaisuus houkutteli maistamaan, mutta sinne jäivät. 🙂

  1. Voi ei! Ei kai sitä kuraa oikeasti saa jo Suomestakin?! Sisimpäni itkee verta.

   1. En vaivautunut katsomaan sen tarkemmin millaisesta karkista siinä oli kyse, valmistajan nimen näin paketin toiselta puolelta, mutta karkin muoto jäi epäselväksi, mitä lie patukoita

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *