Onni piilee lakanapyykissä

Eilen oli sellainen päivä, jolloin olisi vaan voinut murjottaa ja hautautua sohvan pohjalle irvistelemään maailmalle. Ja kyllä minä hetken murjotinkin kun tajusin, että miestä jo kolme viikkoa kiusannut flunssavirus valitsi nyt kantajakseen minut kaikesta vastustelustani huolimatta. Mutta jos jotain olen oppinut niin sen, että yhden ikävän asian on turha antaa pilata koko päivää. Niitä pieniä ilonpilkahduksia kun on niissä huonoissakin päivissä, ne vaan täytyy osata nähdä.

pyykki1.jpg

pyykki2.jpg

Eilinen ilonpilkahdus löytyi kieltämättä hieman yllättävästä paikasta, lakanapyykistä. Muistatte ehkä, kuinka viime kesänä Suomessa käydessäni havainnoin ihmisten tuoksuvan pyykinpesuaineelta, joka myöhemmin paljastuikin huuhteluaineeksi? Tuon reissun jälkeen ostin itsekin ensimmäistä kertaa USA:han muuton jälkeen huuhteluainetta ja ryhdyin käyttämään sitä lähinnä lakanapyykkiä pestessäni. Ja niin paljon kuin kuivausrumpuani rakastan ja elämä ilman sitä tuntuisi pyykinpesuteknisesti vajavaiselta, ripustan nykyisin hyvältä tuoksuvat lakanat kuivumaan yläkerran kaiteelle.

pyykki3.jpg

Siinä kaiteella kuivuessaan lakanat paitsi kuivuvat vähemmän ryppyisiksi, ne myös saavat koko kodin tuoksumaan puhtaalta. Niin minä sitten vietin eilisen puhtaan lakanapyykin tuoksussa, hypistelin lakanoita kuin mikäkin kodinhengetär ja tulin siitä valtavan onnelliseksi. En ehkä pääse treeneihin ja kurkkuuni on juuttunut kaktus, mutta ainakin minulla on kaunis ja hyväntuoksuinen koti.

pyykki4.jpg

Kommentit (4)
  1. Every day may not be good but there is something good in every day 🙂
    mä olen huuhtelu- ja pesuainehullu, kun niistä tulee tosiaan hyvä tuoksu ja puhdasta 🙂

  2. Olen samaa mieltä ihanasta pyykin tuoksusta, mutta ihmettelen kyllä millainen kuivuri teillä oikein on, jos sieltä tulee ryppyistä pyykkiä?

    Mielestäni ilmakuivatut vaatteet, pyyhkeet ja lakanat ovat hirvittävän karheita ja epämiellyttäviä ihoa vasten, kun taas kuivurikuivatulla lakanalla pystyy jopa hätätilassa nukkumaan. (Yleensä silitän aina lakanani) Tietenkin lakana pitää suoristaa ja viikata löyhästi heti kuivurista tulon jälkeen, myttyyn jätetty lakana kyllä menee ryppyiseksi jälkeenpäin, vaikka kuivurista tulisikin melko sileänä.

    1. Vika ei varmaan ole kuivurissa vaan minussa, joka unohtaa ne pyykit sinne aina päiväksi 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *