Parasta kotona

Lilyn toimitus kyseli tänään palstallaan, että mistä lukijat pitävät kodissaan eniten. Vaikka tämä Kalifornian koti ei oma olekaan, pidän vanhasta, kukkulan päällä olevasta 70-luvun vuokratalostamme silti kovasti. Sen lisäksi, että makuuhuoneemme ikkunasta avautuu kaunis näkymä vuorille ja takapihalla on oma uima-allas, löytyy talosta muutama erikoisempi pohjaratkaisu.

Jos siis jätetään laskuista pois seinien ulkopuolella olevat jutut ja keskitytään siihen mitä on seinien sisäpuolella, pidän ehdottomasti eniten yläkerran makuuhuoneeseen johtavasta ”sillasta”. Tuo avonainen kulkuväylä päämakuuhuoneeseen tuo niin yläkertaan kuin alakerran pienehköön olohuoneeseenkin kummasti lisää tilan tuntua. Usein yöpuulle mennessäni minulla on hassu tapa jäädä katselemaan alakerran televisiota yläkerran kaiteeseen nojaillen. Avonainen tila on myös hyväksi havaittu kodin sisäiseen kommunikointiin; ääntä ei tarvitse juuri korottaa niin se jo kantautuu yläkerrasta alakertaan.

silta1.jpg

silta2.jpg

silta3.jpg

silta4.jpg

silta5.jpg

silta6.jpg

silta7.jpg

Ja jos joku nyt katselee, että onpas taas lavastettu paikat kuvauskuntoon, niin meillä on kyllä oikeastaan aina siistiä ja järjestys. Minulla on nimittäin tämä ongelma nimeltä siivous- ja järjestelyneuroosi. Vaikka tavaraa, esineitä, kippoja ja kuppeja on paljon, ne ovat kaikki aseteltuina jokseenkin tarkasti ja niillä on oma paikka. Yksikin tavara väärässä paikassa saa oloni vähän levottomaksi ja stressaantuneeksi. En todellakaan väitä olevani mikään sisustusihme, mutta tämä järjestys ja tapa sijoittaa esineitä ja huonekaluja on se, joka itselleni tekee hyvän olon. Ja sehän täällä kotona lopulta on kaikkein parasta; täällä on hyvä olla.

 

Kommentit (6)
  1. Oi mitkä ihanat värit! Mä olen niiin lopen kyllästynyt suomalaista ”valkoista valkoiseen valkoisella” sisustusbuumiin. Olin jo epätoivoinen, kun huomasin sisustuslehtien lähes aivopesseen minutkin siihen hullutukseen. En enää osannut ajatella mitään muuta väriä. Paitsi nyt! Kiitos! Tiedän, että muillakin väreillä voi saada helposti lähestyttävän, mutta ennen kaikkea lämpimän, kodikkaan kodin. Sopiiko ottaa yksi kuva talteen tulevaisuutta varten, kun alan uutta kotiamme sisustaa?

    1. Itse vähän vierastan valkoisia seiniä… Tulee sellainen olo, että kämppä on keskeneräinen. Meidän ihan omassa kodissakin oli muinoin paljon värejä 🙂 ota vaan kuvia talteen jos tuntuu, että niissä piilee inspiraatiota 😉

  2. Hassua, kun sitä kuvauskuntoon lavastamista aina epäillään ja vaaditaan näyttämään ”todellisuus”. Bloggarin pitää selitellä, että ”on meillä monesti sotkuistakin”. Mitä, jos ei ole? Ei meilläkään koskaan ole kaoottista epäjärjestystä tai ällöttävän likaista. Kumpikaan asukkaista ei vain viihdy sotkussa.

    Teillä näyttää ihanan kotoisalta ja siistiltä! Sellaiselta, että tekisi mieli istahtaa sohvalle teekuppi sylissä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *