Treenisuunnitelma marraskuista lamaantumista vastaan

Onnenpäivä

Marraskuu eikä mitään tekemistä. Seuraavan kuukauden aikana ei ole ensimmäistäkään sovittua menoa. Ei vieraita, ei matkoja, ei mitään, mitään...! Tiedossa on siis hyvin perinteinen marraskuu, jolloin ihmisillä ei yleensä loppukuun pikkujouluja lukuunottamatta ole juurikaan muita suunnitelmia. Sitä vain istutaan, möllötetään ja odotellaan talven ja joulun tuloa ja siinä sivussa sitten treenitkin usein ajautuvat puolihunningolle. Tätä tyypillistä marraskuista lamaantumista vastaan taistellakseni olen tänä syksynä laatinut marraskuun treenisuunnitelman. Koska kaikki oikeat suunnitelmat johtavat johonkin tavoitteeseen, olkoon tämän kertainen tavoitteeni heikentyneen kestävyyskunnon parantamisen lisäksi puhtaasti ulkonäkökeskeinen, eli olla rantakunnossa seuraavaan snorklausreissuun mennessä. Ei sillä, ettenkö mereen voisi pulahtaa tämän hetkisessäkin kunnossa, mutta josko nyt kuitenkin yrittäisin tarjota haikaloille vielä hitusen verran sitkeämpää lihaa pureskeltavaksi. Aikaa reissuun on vajaat viisi viikkoa.

Mistään kiveenkirjoitetusta ja absoluuttisen vakavasta suunnitelmasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan etenen oman vointini, motivaationi ja aikani puitteissa. Melko selkeät raamit seuraavan kuukauden treeneihin on kuitenkin olemassa. Koska punttitreeni kulkee ja motivaatio on korkealla, saavat saliharjoitteluni jatkua kuten tähänkin saakka. Salitreenit on paloiteltu kuuteen osaan: rinta, selkä, olkapäät, keskivartalo, hauis/ojentaja sekä jalat/takapuoli. Salitreenejä on nykyisin viitenä päivänä viikossa, joista yhtenä päivänä on treenit sekä aamulla että illalla. Mentaalisesti pääpaino salitreenissä on edelleen lihasmassan kehittämisessä, mutta tulevalla aerobisen liikunnan määrällä kyse on enemmänkin olemassa olevasta lihasmassasta kynsin hampain kiinni pitäminen.

Suurimmat muutokset marraskuu tuokin tullessaan aerobiseen harjoitteluun. Juoksulenkkejä lukuunottamatta olen syksyn ajan suorittanut aerobiset treenini pitkälti salilla sisätiloissa, liikunnallisesti melko rajoittuneen, todennäköisesti uuteen selkäleikkaukseen joutuvan mieheni seurana. Nämä harjoittelut ovat yleensä olleet n. 45 minuutin mittaisia yhdistettynä puolen tunnin kävelyyn salille ja takaisin. Ja tämä on se kohta johon tulee nyt muutos, vaikka se sitten tarkoittaisikin miehen kylmäveristä hylkäämistä yksin salille. Minä nimittäin aion ulkoilla.

Sairastelun rappeuttamaa kuntoa kohottaakseni sekä yleisolemusta kiristääkseni, aion lisätä aerobisten harjoitusten kestoa. Nyt kun ilmat ovat viilenneet ja aamuisin mereltä noussut kosteus roikkuu laakson yllä happirikkaana massana, aion aamuisin vetäistä lenkkarit jalkaan entistä useammin. Vaikka uuden juoksutekniikan myötä suurin osa juoksemiseen liittyvistä ongelmista onkin helpottanut, eivät jalkani siltikään sulata kovalla alustalla juoksemista kovin montaa kertaa viikossa. Aion siis ainakin kerran viikossa suunnata juoksuaskeleeni lähiön sijaan kohti kukkuloilla mutkittelevaa jalkaystävällistä trailia, sen ääliömäisen jyrkkää ja pitkää ylämäkeä sekä henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Suunnitelmassa on vain yksi puuman ja himoraiskaajan mentävä aukko. Minua kun pelottaa niin vietävästi aamuvarhaisella maastoon meneminen itsekseni. Nyt olisi siis käyttöä niille sauvakävelyttimille (sauvavalmistajat, vink vink!) eikä kaikkein vähiten itsepuolustusmielessä.

Osan rasvanpoltosta aion myös vierittää armaan maantiepyöräni polkimille, jonka selässä tulen tekemään ne kaikkein pitkäkestoisimmat harjoitteluni. Vuorilla mutkittelevalla tiellä saan helposti kulutettua aikaa pari tuntia ja pienellä lisäyrittämisellä tunnin verran lisää. Eikä pitkien ylämäkien höystämässä reitissä ole todellakaan kyse enää pelkästä huviajelusta ja maisemien katselusta. Harmi vain, että pyöräily olisi paljon mukavampaa kun olisi joku seurana, mutta ainahan voin yrittää roikkua samalla reitillä viipottavan puoliammattilaispyöräilijän perässä. Niitä kirittäjäjäniksiä tuolla superharrastajien suosimalla reitillä nimittäin riittää.

Sen verran hyvä pikkuvaimo aion kuitenkin olla, että muutaman kerran viikossa menen mieheni seuraksi suorittamaan aamucardion salille. Se kun on sellainen kiva tapa aloittaa aamu, hetki jolloin käymme läpi tulevan päivän tapahtumia, väittelemme milloin mistäkin ja puristelemme kilpaa kylkimakkaroitamme. Mutta mielummin sitä tietysti tekisi senkin aamu-usvaisilla kukkuloilla lenkkeillen kuin kuntosalilla crossarin päällä hikoillen. No, ehkä vielä jonain päivänä.

Sitten on vielä se sellainen tärkeä asia kuin lepo ja sen vuoro on sunnuntaina. Silloin ladataan akkuja, syljeskellään kattoon, käydään sushilla ja elokuvissa. Yhden treenin päiviäkin on 1-2 viikossa, joten aivan mahdottomaksi ei treenitahdin pitäisi muodostua. Ja jos muodostuu, otan liikunnan kanssa rennommin ja harkitsen toimenpiteitä ravintorintamalla. Siihen saakka aion kuitenkin olla siirtymättä dieetti-moodiin ja syödä ihan normaalisti, joskin päivittäistä herkuttelua on pakko kai ryhtyä rajoittamaan.

Sellaiset ovat minun suunnitelmani marraskuulle. Mitäs liikunnallisia suunnitelmia tai tavoitteita teillä muilla on lähitulevaisuudessa?

 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Voiko noissa maisemissa oikeasti lamaantua marraskuusta?? :D Tosin luin juuri, että kaamosmasennusta on myös esim. Välimeren maissa, mitä en jotenkin tajua ollenkaan...

Mä mietin ottaa tässä vähän lihaksenkasvatusta Movember-hengessä kun ei ne viiksetkään kerta kasva. Ja myös siksi koska olen ihan superlamaantunut -_-

Laitoin tossa vähän aloituskuvia http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/verkkarimeemi-eli-mita-tein-tanaan, vaikka eipä kuukaudessa varmaan hirveästi saa aikaan, ainakaan jos vedän samalla kakku- ja skumppadieetillä kuin viime vuonna :P

Sit mä pohdin kuumeisesti, että lähdenkö maratonille tammikuussa, tuntuu että en muuten saa juostua yhtään... Toisaalta sitä varten pitäisi yrittää vaan hankkitua kevyemmäksi mutta kun lihaksikkaammaksi hankkituminen on kivempaa :D Ja lopputulos on todennäköisesti se, että olen ihan saman kokoinen ja muotoinen marraskuun JA tammikuun lopussa kuin nytkin. Eli perimmäisenä tarkoituksena mulla on pysyä liikkeessä vaikka haluaisin vaan lojua sohvalla huovan alla ja lukea koko talven.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No siis, mulla se lamaantuminen on ehkä enemmän sitä, että mun touhuista katoaa kokonaan pää ja häntä, säntäilen sinne tänne ja olen jotenkin ihan pihalla ja hukassa kaiken kanssa mihin ryhdyn :D Siksi on hyvä olla jokin Suunnitelma ja Tavoite... ainakin siellä taustalla.

Hmmhmm. Mä äänestän sen maratonin puolesta, ehkä. Niitä sun tuskallisia raportteja kun on jollain omituisella tavalla aika hauska lukea ja muistaa sitten itse pysytellä moisista hullutuksista kaukana :D

FFFifi
Fitness Führer

Ai että sijaiskärsijäksi pitäisi lähteä :P Mutta eihän ne kaikki nyt niin kamalia ole, ehkä olen joskus kirjoittanut ihan suht positiiivisenkin raportin...ehkä :D

FFFifi
Fitness Führer

No ni, siellä on nimi listassa...että kiitti vaan :D

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Teillä kun ilmat ajaa ulos niin meillä sisään. Ajattelin tänään lähteä pitkästä aikaa kokeilemaan ryhmäliikuntaa, tarkemmin sanottuna Grit Plyo tuntia, joskos tuloksena tämän massan saisi irtoamaan maanpinnasta vähän citius altius fortius. Vetäjänä on ainakin sama tyyppi, joka keväällä laati mun saliohjeman maksimivoimalle ja silloin suositteli tota tuntia projektin vaiheessa B, eli nopeusvoima treenissä.

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Se suunnitelma oli voimassa monta tuntia, ennen kuin peruuntui. Sain juuri tekstiviestin, että varaamani tunti on ohjaajan sairastumisen vuoksi peruttu. Möh.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mmm... tässä tapauksessa se vanha sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" ei oikein taida pitää paikkaansa :D Vaan se on ihan rehellisesti vielä kokonaan tekemättä :D

Mutta oooo, sulla on siis projektin vaihe A jo pulkassa? Millä mittarilla se sitten mitataankin  :)

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Enimmäkseen sen päättyminen mitataan kyllästymisellä, tekemättä jättämisellä ja sillä, että tuo grit plyo ilmestyi salin lukkariin. :D
Jalkaprässit meni kyllä alku kesästä yli kahdensadan kilon (210 + kelkka, mitä se sitten painaakin), mutta olisi se kai mennyt enemmänkin, jos olisi ollut joku kannustamassa ja ottamassa koppia jos ei jaksakaan.
Kesällä ei vaan viitsinyt käydä salilla ja alkusyksy meni nuhaillessa.
Nyt sitten grittiä ja pomppuja sadalla kilolla, jos ehtii jalat palautumaan tarpeeksi äkkiä. Ei kuulemma sais tehdä kuin täysin palautunein lihaksin, toisinkuin tota maksimia, jota tehtiin kolmesti viikossa.

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Enimmäkseen sen päättyminen mitataan kyllästymisellä, tekemättä jättämisellä ja sillä, että tuo grit plyo ilmestyi salin lukkariin. :D
Jalkaprässit meni kyllä alku kesästä yli kahdensadan kilon (210 + kelkka, mitä se sitten painaakin), mutta olisi se kai mennyt enemmänkin, jos olisi ollut joku kannustamassa ja ottamassa koppia jos ei jaksakaan.
Kesällä ei vaan viitsinyt käydä salilla ja alkusyksy meni nuhaillessa.
Nyt sitten grittiä ja pomppuja sadalla kilolla, jos ehtii jalat palautumaan tarpeeksi äkkiä. Ei kuulemma sais tehdä kuin täysin palautunein lihaksin, toisinkuin tota maksimia, jota tehtiin kolmesti viikossa.

matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Kivat suunnitelmat sulla, tsemppiä niiden toteutumiseen!
Minä aloitin sokerilakolla marraskuusta. Tänään olisi tarkoitus hakea kaupasta uudet lenkkarit ja herätellä eloon kuukauden jäässä ollutta lenkkeilyintoa...
Lihaskuntoa ajattelin alkaa tekemään säännöllisesti videoiden avulla. Jillian Michaelsia olisi ladattuna monta tuntia ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tuo sokerilakko olisi varmaan paikallaan minullakin... Mutta jos nyt koitan kuristaa ne LISÄTYT sokerit edes yhdelle päivälle viikossa, niin hyvä on :)

Ne uudet lenkkarit muuten auttaa hirmuisesti siihen lenkille lähtöön! Varsinkin jos ovat vähän kalliimmat, sitten niitä on vähän niin kuin pakko käyttää, kun kerran tuli hankittua ;) Itseäni vähän pelottaa ne Jillianin treenit. Tulee sellainen olo jo pelkästä ajatuksestakin, etten ehkä selviäisi hengissä viittä minuuttia pidempään. Eli onnea vaan niiden kanssa!

poppis

Voi kun pääsisin tästä hiivatin flunssasta eroon. Räkää, köhää ja hengenahdistusta, ei kuitenkaan kuumetta. Haluan tuonne kaatosateeseen juoksemaan. Parhaat syyssadejuoksukelit menevät sivu suun. Kuukauden kuluttua sää toki on miltei sama, mutta lämpöasteita on melkoisesti vähemmän. Käytän kaikki mahdolliset arkiliikuntatilanteet hyväkseni. 

Joko liikun tai herkuttelen. Nyt pitää rajoittaa herkuttelua, jotta mopo ei karkaa käsistä sairastellessa. Yritän ensimmäistä kertaa elämässäni saada talvijuoksukaudesta ehjän, tasapainoisen ja ohjelman mukaisen. Saas nähdä kuinka tässä käy...

ps. Joko sait pikapostissa kävelysauvat?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ei ole vielä näkynyt sauvoja, hitsinpimpula. Joudunkohan nyt ostamaan ne ihan itse... MISSÄ ON KAIKKI ILMAISET SPONSORI-TESTITAVARAT, kysynpähän vaan?! No joo, jos niitä ei nyt ihan kulmakaupasta saa niin internetistä tilaamalla ainakin.

Mä muuten tykkään kans juosta vesisateessa ja jopa räntäsateessa. Tänään pilvet roikkui alhaalla, oli siinä ja tuossa että olisi satanutkin. Mutta oli aivan mahtava juoksukeli, paljon happea, sopivan viileä ja meno kulki! Olokin on ollut jo useamman päivän terve, joka on tämän sairasteluputken jälkeen jo melkoisen vieras tunne. Parantumisia vaan sinnekin!

HJ (Ei varmistettu)

Hyvältä kuulostaa! Mä olen nyt vihdoin päässyt salillakin käymään, jopa kaksi kertaa viikossa, kun pojalla on harjoitukset niin käytän ajan hyväkseni. Miten mä en aiemmin tätä tajunnut!!! Molemmissa paikoissa salit ihan vieressä vielä. Takareidet niin kipeät kahden viikon takaisesta treenistä ettei lattialla edes pysty suorin jaloin istumaan kun kirraa, täytyis vissiin hierojalle kipasta. Olkapää ja jalka liikkeitähän voisit vähän johonkin postaukseen laittaa, sais vähän vinkkejä ettei aina vaan samaa tekis (: Jotenkin itellä lyö ihan tyhjää vaikka yritin kuuklailla. Aamu aerobiset pitäis vaan saada taas aikatauluun, mut kun aina vaan sataa... ja mä taidan olla sokerista...

 2015711dongdong

 

coach outlet

michael kors outlet

hollister clothing

jordan 3

jordan concords

toms outlet

timberland earthkeepers

ray ban outlet

polo ralph lauren

replica watches

coach outlet

hollister

christian louboutin

louis vuitton outlet

michael kors

michael kors outlet

fitflops

fitflop footwear

chi flat irons

lebron james shoes 2015

ralph lauren

coach outlet store online

true religion

true religion

gucci shoes

louis vuitton outlet

abercrombie and fitch new york

jordan 11 low

fendi

louis vuitton outlet

lebron james shoes

caoch outlet

jordan 4

dior handbags

louis vuitton uk

ray ban sungalss

cheap jerseys

christian louboutin outlet

pandora charms

insanity workout dvd

coach outlet

abercrombie store

coach outlet

jordan 11s

michael kors outlet online

black timberland boots

longchamp outlet

gucci

copy watches

louis vuitton handbags

p90x workouts

insanity workout

fitflop shoes

michael kors handbags

marc jacobs handbags

coach outlet

michael kors

sac longchamp pas cher

coach outlet

louis vuitton

gucci

louboutin

michael kors outlet

christian louboutin shoes

ray ban sunglasses uk

louis vuitton handbags

abercrombie kids

gucci outlet

chanel bags

louboutin femme

oakley sunglasses

fitflops sale clearance

nhl jerseys

louis vuitton

prescription sunglasses

cheap jordans

cheap ray bans

christian louboutin outlet

louis vuitton

mont blanc pens

coach outlet store online

louis vuitton

michael kors

michael kors

burberry outlet

red christian louboutin

lululemon

michael kors outlet

ed hardy outlet

coach outlet

kevin durant shoes

ray bans

michael kors outlet online

mulberry uk

louis vuitton handbags

oakley sunglasses

michael kors outlet online

louis vuitton handbags

coach factory outlet online

michael kors outlet online

jordan 6 cigar

ralph lauren polo shirts

louis vuitton

coach outlet store online

mont blanc

oakley galsses

coach outlet

hermes

michael kors bag

retro jordans

chanel handbags

jordan 13

louis vuitton

abercrombie

air jordan pas cher

coach outlet

air max 2015

jordan 6

coach

pandora charms

louis vuitton outlet

oakley sunglasses sale

true religion outlet

lebron james shoes

mont blanc pens

coco chanel

toms outlet

abercrombie

christian louboutin outlet

oakley sunglasses wholesale

beats solo

michael kors outlet

burberry outlet

christian louboutin sale

michael kors outlet

abercrombie outlet

kate spade handbags

coach factorty outlet

toms outlet

christian louboutin shoes

adidas shoes

hollister

jordan pas cher homme

michael kors

louis vuitton outlet

replica watches

concords 11

michael kors handbags

michael kors handbags

burberry outlet online

adidas outlet

retro jordans

kate spade outlet

kate spade

abercrombie

kate spade outlet

coach factorty outlet

ray ban uk

chanel handbags

michael kors outlet online

gucci handbags

hollister clothing

cheap jordans

hollister clothing

cheap air max

jordan 11

louis vuitton handbags

cheap nfl jerseys

ray ban sunglass

kobe bryant shoes

adidas outlet store

oakley vault

coach factory outlet

louis vuitton

ed hardy clothing

louis vuitton outlet stores

louis vuitton

michael kors handbags

michael kors handbags

louis vuitton

tods outlet

coach factory outlet

cheap louis vuitton handbags

louboutin pas cher

jordan 11 concord

coach outlet online

oakley sunglass

louis vuitton handbags

tods shoes

polo ralph lauren

michael kors

michael kors outlet

lebron james basketball shoes

jordan 13

michael kors outlet

michael kors

oakley sunglasses

cheap jordans

cheap jordans

fendi bags

hollister kids

ralph lauren sale

burberry scarf

cheap lululemon

chanel handbags

nike air max

michael kors outlet online

ray ban sunglasses

coach factory outlet

abercrombie & fitch

jordan 4s

timberland boots

abercrombie

louis vuitton handbags

ralph lauren

oakley sunglasses

rolex watches outlet

abercrombie and fitch

air jordan 13

louis vuitton handbags

ray ban sunglasses

prada shoes

air jordan 11

jordan 11 low

louis vuitton handbags

michael kors handbags

kobe shoes

www.louisvuitton.com

christian louboutin

polo ralph lauren home

cheap jerseys

coach factory outlet

oakley sunglasses cheap

air max uk

longchamp bags

oakley sunglasses wholesale

michael kors outlet

abercrombie

celine

michael kors handbags

louis vuitton purses

true religion

jordan shoes

christian louboutin

hermes birkin bag

true religion jeans

ray ban glasses

marc jacobs

toms shoes

celine outlet

coach canada outlet

prada uk

coach factory

polo ralph lauren

coach factory outlet online

ray ban outlet

michael kors outlet

prada outlet

polo ralph lauren

coach outlet

nfl jerseys

burberry sale

louis vuitton outlet

louis vuitton outlet

hollister clothing

coach outlet store online

pandora jewelry

hollister

oakley sunglasses wholesale

burberry outlet

ray ban outlet

ray ban sunglasses

oakley sunglasses

cheap jerseys

coach factory outlet

abercrombie & fitch

christian louboutin

chanel uk

hollister co

cheap toms

sac longchamp

coach factory outlet

ralph lauren outlet

prada

hollister outlet

soccer jerseys

ray ban uk

oakley sunglasses

tod's shoes

ralph lauren outlet

jordan 9

celine

michael kors bag

burberry outlet online

michael kors outlet

hollister clothing store

ray ban sungalsses

louis vuitton outlet

michael kors outlet online sale

michael kors outlet

michael kors outlet

jordan 4

jordan 11 gamma blue

tod's shoes

ghd hair straighteners

michael kors outlet

burberry outlet

ray ban sunglasses

gucci outlet

louis vuitton outlet

juicy couture

louis vuitton handbags

fitflops clearance

chi flat iron

coach outlet store online

ray ban sunglasses

jordan 3s

louis vuitton outlet

oakley sunglasses

mont blanc

louis vuitton

celine outlet

nike air max

michael kors outlet online

air max 90

louis vuitton handbags

longchamp handbags

oakley sunglasses outlet

mulberry handbags

yoga pants

michael kors outlet online

burberry outlet online

hollister clothing store

louis vuitton outlet

tory burch outlet

ray bans

cheap jordans

gucci outlet online

nfl jerseys

timberland boots

louis vuitton outlet

chanel outlet

toms shoes

michael kors outlet online

true religion outlet

coach factory outlet

true religion sale

jordan 8s

christian louboutin sale

true religion

abercrombie store

gucci outlet

jordan 11s

louis vuitton

tory burch outlet online

jordan 8

hollister

oakley sunglasses

tory burch sale

true religion outlet

jordan shoes

timberlands

toms outlet

coach outlet stores

ray ban sunglasses

jordan 11 gamma blue

louis vuitton

abercrombie

oakley sunglasses outlet

chanel handbags

ray ban sunglasses outlet

christian louboutin

ray ban glasses

oakley vault

abercrombie fitch

louis vuitton outlet

michael kors

christian louboutin outlet

chanel bags outlet

oakley sunglasses cheap

timberland boots

coach factory outlet

oakley sunglass

christian louboutin sale

gucci outlet

jeremy scott adidas

christian louboutin

cheap soccer shoes

abercrombie

tory burch outlet

cheap toms

true religion jeans

louis vuitton handbags

coach outlet

coach factory outlet online

michael kors purse

beats by dr dre

michael kors outlet

michael kors outlet

chanel bags

ray ban outlet

michael kors outlet online

coach outlet store online

abercrombie

black timberland boots

pandara jewelry

football shoes

jrodan retro

ray ban glasses

longchamp handbags

coach factory outlet online

michael kors handbags

ray bans

christian louboutin shoes

louis vuitton

jordan 11

Kommentoi