Köyhän naisen curly girl

Onko Curly girl helppo toteuttaa? Olen pyöritellyt lähinnä silmiäni, kun joka tuutista tulee Curly Girliä. Hienot termit vilisevät silmissäni ja luen otsikoista, että nämä supermullistavat tuottet on ostettu kauppojen hyllyiltä loppuun. Olen vähän sitä mieltä, että tässä on kyseessä taas suuren luokan rahastuskikka. Siksipä ajattelin perehtyä ihan kiusallanikin tähän aiheeseen paremmin.

Tätä Curly Girl hiustenhoito-ohjeita ei ollut kovin vaikea olla löytämättä ja muutaman rivin luettuani huudahdin, että ”What?!” Tämähän on juuri sitä samaa metodia, jota itse olen tietämättäni noudattanut nyt jo jonkin aikaa. En oikeastaan halua hiuksistani kiharampia, vaan haluan niistä runsaammat ja terveemmät.

Koko Curly Girlinhän idea on juuri se, että löytää itselleen juuri ne sopivat tuotteet välttäen silikoneja, vahoja, sulfaatteja ja alkoholeja.Metodia saa vapaasti soveltaa omiin lähtökohtiin ja hiuksiin sopivaksi.

Väitänkin nyt tässä, että olen löytänyt itselleni tämän Gralin maljan.

Olen listannut alle nämä asiat, joita itse käytän tästä metodista.

Ananas

Sidon joka ilta hiukseni tiukalle nutturalle päälaelle. Riittävän korkealle sidottu nuttura ei haittaa lainkaan nukkumista ja hiukset ovat aamulla lähes takuttomat.

Omenaviinietikka

Olen sekoittanut suihkepulloon omenaviinietikkaa ja vettä. Suihkutan sitä pyyhekuivaan tukkaan aina pesun jälkeen. Se tuo mukavasti kiiltoa.

No Poo -miten sujuu ja mitä jatkossa?

Cast

Tämä on se joku geelijuttu. Itse käytän pesussa ainoastaan ruokalusikallisen Meinebase-suolaa. Se antaa tukkaan geeelimäistä jämäkkyyttä ja sen avlla hiukset jäävät hieman tahkeiksi ja hyviksi muotoilla. Minulla on muuten aivan liian liukas ja lasimainen hius. Ponnarit pysyy siis pään paällä eivätkä valahda niskaan!

Co-wash/No poo

Tähän voisi kopioida edellisen. Eli No poo ja suolapesu. Ei shampoota eikä hoitoainettta. Never.

No poo eli shampooton elämäni

Deep condition

Tässä tulee se manteliöljynaamio, joka oli hieman yliampuva, mutta kosteutti kivasti hiukset.

Nyt olen laittanut pesun jälkeen märkään tukkaan ehkä puoli teelusikallista manteliöljyä. Tekee hyvää kaksihaaraisille, joita ei olekaan näkynyt nyt vähään aikaan.

Manteliöljyn käyttö hiustenhoidossa

Ploppaus

Pesun jälkeen jätän hiukset kuivumaan hetkeksi pyyhkeen sisään. Sain ystävältäni joululahjaksi pikkupyyhkeestä ommellun hiuksiin laitettavan myssyn, joka laitetaan lakin tapaan päähän ja sitten kierretään tukka sen avulla ylös kuivumaan.

Näiden konstien avulla olen olut tosi tyytyväinen hiuksiini ja muutama kihara on aina bonusta!

Hiukset Meinebase-pesun, etikkasuihkeen ja manteloöljyhoidon jälkeen
Seuraava aamu pesun jälkeen. Harvalla kammalla kammattuna ja puoliponnarille nopeaankietaistuna

Aion siis jatkaa omalla tielläni hiusten hoitamisessa, koska se sopii minulle paremmin kuin hyvin. Eikä minut tarvitse jatkossakaan pohtia sitä, mitä hiustenhoitotuoteita ostaisin. Hiusten värjäämiseen sorrun ehkä kaksi kertaa vuodessa, mutta tämä sallittakoon.

Muista kauneushöpsähdyksistä minua kiinnostaisi ehkä eniten ripsien taivutushoito. Olenkin tässä käynyt keskustelua itseni kanssa siitä, että onko se vaivan ja rahan arvoista?

Kommentit (2)
  1. Oon samaa mieltä! Jotenkin tuntuu siltä että koko metodi on niin kaupallistettu ja nyt kaikki kosmetiikkafirmat tekee rahankiilto silmissä metodiin sopivia tuotteita. Hoidan itse melko samalla tavalla tukkaani kuin sinäkin. Ei tähän sen ihmeempiä tuotteita tarvitse. 😀

    1. Näin on, jatketaan me vain omaa polkuamme!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *