Vuoden reissut

Reissut2015_1.jpg

 

Nyt kun vuosi 2015 lähestyy loppuaan, on hyvä hetki tehdä pieni yhteenveto siitä, missä kaikkialla sitä tulikaan reissattua. Alkuvuodesta hieman jännitti, että miten budjettimme tulee riittämään yhteenkään matkaan, kun olimme kotona aloittamassa mittavaa kylppäriremonttia. Sitä ennen kävimme kuitenkin Matkamessuilla fiilistelemässä. Siellä jos missä kyllä iskee matkakuume, juuri silloin kun ei pitäisi… 

Tammikuussa siis tuli poikettua messujen puitteissa Helsingissä. Helmikuu meni remontin keskellä ja viimein maaliskuun lopulla Ryanairin siivin lensin jälleen kerran Bremeniin. Tämä reissu minun piti alun perin tehdä ihan yksistään. Olin edellisen kerran ollut matkoilla aivan yksinäni vuonna 2004, ja oli ajatuksena että nyt pitäisi päästä yksin tuulettumaan… Toisin kävi ja hyvä ystäväni lähtikin matkaseuraksi, mikä olikin ihan mukava ratkaisu siinä tilanteessa kun surin perheenjäsenen menetystä. 

 

Reissut2015_2.jpg

Reissut2015_3.jpg

Reissut2015_4.jpg

Reissut2015_5.jpg

 

Bremen oli maaliskuun lopulla viileä ja sateinen. Se ei paljoa haitannut kun keskityimme shoppailuun ja herkutteluun. Tietenkin ilmoiltaan matkamme paras päivä oli se, jonka vietimme pääasiassa junassa. Matkasimme Hannoverin kautta Bremenistä Braunschweig nimiseen kaupunkiin yhteistä ystäväämme tapaamaan. Braunschweig vaikutti mukavalta kaupungilta, varsinkin arkkitehtuuriltaan monipuoliselta. Perinteisien talojen lisäksi kaupungista nimittäin löytyy aikamoinen väriläiskä, James Riccin suunnittelema talo, joka on kuin suoraan sarjakuvista! Siitä kuva hieman alempana.

 

Reissut2015_6.jpg

Reissut2015_7.jpg

 

Huhti- ja toukokuussa arki pyöri kotinurkissa uudesta kylpyhuoneesta nauttien, paitsi että pieni kotimaan retki tehtiin Järvenpäähän pyöräilyn merkeissä. Enpä olisi ikinä uskonut että voisin innostua pyöräilystä, mutta sekin päivä tuli koettua. Kesäkuussa, juuri ennen juhannusta, lähdin äitini kanssa juhlistamaan tämän lähestyvää syntymäpäivää Bremeniin pariksi päiväksi. Ohjelmassa oli jälleen kerran shoppailua sekä ja muun muassa nautiskelua Casa ravintolan tapaslajitelmasta.

 

Reissut2015_10.jpg

Reissut2015_11.jpg

 

Heinäkuussa mieheni veli tuli luoksemme lomille Singaporesta ja yhteistuumin lähdettiin katsomaan päiväksi Tukholmaa. Matkan kohokohdiksi nousivat laivan notkuvat buffetpöydät (ne yllättivät positiivisesti!), vierailu Fotografiska museossa sekä Oopperan kellarissa sijaitsevan Bacfickan ravintolan lounas. Tällaiselle retkelle voisin kyllä lähteä heti toistekin.

 

Reissut2015_29.jpg

 

Reissut2015_30.jpg

 

Reissut2015_31.jpg

 

Elokuun lopulla koitti odotettu kesäloma. Pitkän harkinnan jälkeen päätimme, että teemme vain yhden kunnon matkan sen sijaan, että sinkoilisimme viikoksi yhteen paikkaan ja toiseksi viikoksi jonnekin aivan toisaalle. Olimme ihastuneet edellisenä kesänä Nizzaan ja sinne vie nytkin lentomme. Kentältä tosin jatkoimme suoraan Cannesiin, johon tutustuimme kolmen päivän ajan.

 

Reissut2015_12.jpg

Reissut2015_13.jpg

Reissut2015_14.jpg

Reissut2015_15.jpg

Reissut2015_16.jpg

 

Välimerellä aurinko paistoi kivasti ja yllättävänkin kuumasti vielä elo-syyskuun vaihteessa. Cannesin hiekkarantojen jälkeen auringossa paistattelu jatkui Nizzan kivikkoisella rannalla, joka tulikin hyvin tutuksi kuuden päivän aikana. Löhöilyn lomassa tehtiin yhdistetty päiväretki Mentoniin ja Monacoon, käytiin ihmettelemässä modernia taidetta Mamac museossa sekä tutustumassa urheilumuseossa historiallisiin urheiluvälineisiin ja vaatteisiin.

 

Reissut2015_19.jpg

Reissut2015_20.jpg

Reissut2015_21.jpg

Reissut2015_22.jpg

Reissut2015_23.jpg

 

Reissut2015_26.jpg

Reissut2015_27.jpg

 

Nizzan matkan yksi huipennus oli tyylikäs lounas Negresco Hotellin Rotonde ravintolassa, jonka kruunasi kahvihetki makeine leivoksineen. Suosittelen lämpimästi. Ravintolan sisustus on kuin suoraan tivolista, kirjaimellisesti. Mutta tarjoilu suoritetaan varsin hienostuneesti, kuten Negrescon arvoisessa hotellissa kuuluu. Ristiriitaista ja mielenkiintoista. Kahvikuppissa, macaronleivoksessa ja suklaanapissa toistui hotellin logo, mikä oli hauska yksityiskohta. 

 

Reissut2015_25.jpg

Reissut2015_24.jpg

Reissut2015_28.jpg

Lämpiminä päivinä jäätelö maistui. Nizzasta saa ihan parasta lakritsajäätelöä vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevasta Fenocchio nimisestä jäätelöbaarista. Ei uskoisi, että Välimerellä ymmärrettäisiin lakritsin päälle, mutta tuo lakujätski kyllä voittaa maussa kaikki Valion versiot. Eli jos Fenocchiossa iskee valinnanvaikeus, kannattaa kokeilla lakua 😉 makujahan siis tuosta jäätelöbaarista löytyy useita kymmeniä.

 

Siinä ne sitten oli, vuoden 2015 reissut. Vaikka alkuun pelotti, että pääseekö sitä yhtään mihinkään, tulikin sitten käytyä yllättävän monessa paikassa. Tosin jo ennalta tutuissa kohteissa. Nyt sormet ristiin, että tuleva vuosi tuo tullessaan monia mahdollisuuksia matkustamiseen. Haaveissa ainakin olisi päästä (kylmän) talven keskeltä jonnekin lämpöiseen, sekä jostain kumman syystä Kanada kiinnostaa edelleen. Tammikuussa tarviikin käydä jälleen Matkamessuilta hakemassa inspiraatiota ja ideoita uusille lomakohteille. 

 

Kertokaa, minkälaisia maisemia ja matkoja teidän vuoteenne on mahtunut?

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Toi Fenocchio jäätelöbaari on ihan paras! Me käytiin siellä joka ilta hakemassa jäätelöt meidän rivieran reissullamme. 🙂 Näistä kuvista tuli hirveä matkailukuume, pitänee alkaa miettimään kesälle jotain reissua.

    1. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Mun mielestä puolet matkan ja loman ihanuudesta on se, että hyvissä ajoin jo voi haaveilla ja suunnitella kaikkea sitä mitä voi sitten aikanaan kohteessa toteuttaa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *