Haaste: 24 jouluista kysymystä

Sain jouluisen haasteen Itärajapakolainen-blogin jermialta. Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Tehtävänä on siis vastata 24 jouluiseen kysymykseen. Kerro myös, kuka sinut on haastanut ja kenet itse haastat mukaan!

1. Parasta joulussa? Hyvä ruoka ja seura, lämmin tunnelma ja lahjat.

2. Joulumusiikkisi? Laidasta laitaan fiiliksestä riippuen. Suomeksi tai enkuksi, synkeää tai hilpeää.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? En mitenkään erityisestä, ainakaan mitään tusinaleffoja. Ajankuluksi niitä tulee katseltua tai muiden seurana.

4. Jouluherkkusi? Glögi, joululimu ja jouluyönä nautittu hiukopala joululimppua kinkulla ja sinapilla. 🙂

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Porkkana-, lanttu- ja maksalaatikkoa, kinkkua ja perunoita.

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Ensimmäisen adventin aikaan laitetaan ensimmäiset hillityt koristeet, lähempänä joulua enemmän. Kuusi tuodaan sisään yleensä aatonaattona ja koristellaan samana päivänä.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? Milloin mitenkin. Ainakin osittain joko omien tai miehen perheen parissa, esim. tänä vuonna menemme tällä tietoa syömään ja jakamaan lahjoja miehen äidille, joulupäivänä meille taas tulee mun perhettä ja käymme myös kyläilemässä sairaalassa olevan pappani luona.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Pääosin kaupasta ostetut, mutta osin teen myös itse. Sisarusten kanssa on viime vuosina ollut tapa, ettei osteta lahjoja, mutta heille tulee tehtyä yleensä jotain pientä, esim. viime vuonna tein erimakuisia toffee-karkkeja. Myös työkavereille ja lapsen hoitotädeille tehdään itse. Jos kuvakalenterit lasketaan itse tehtyihin, niin sellainenkin on tänä vuonna menossa yhteen osoitteeseen.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Yhdet valot on terassia ilostuttamassa.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Vanhemmat ja sisarukset perheineen kuuluu yleensä meidän jouluun ainakin jossain kohtaa joulunpyhiä. Kun A oli vauva, meillä oli aattona kaiken kaikkiaan 11 aikuista ja kaksi lasta viettämässä aattoa, täytyy myöntää, että tykkäsin!

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Näistähän olikin jo puhetta… 😉

12. Paras saamasi joululahja? Lahjakortti hierontaan taitaa viedä voiton.

13. Kamalin saamasi joululahja? Lahjakortti Anttilaan. No okei, ei se nyt ehkä oikeesti ihan kamalin ollut. 😀 Mutta enpäs nyt äkkiseltään keksi mitään tiettyä, ehkä kamalinta voisi olla joku täysin turha krääsä tai ettei antaja olisi tippaakaan tietoinen esim. mun musiikkimausta ja ostais mulle jonkun aivan kamalan bändin CD:n.

14. Kuvaile unelmien joulusi. Kaikki lähimmät ja rakkaimmat samassa paikassa, rentoa tunnelmaa ja hyvää ruokaa.

15. Mikä on ärsyttävin Joululaulu? Äh, nyt heitti kyllä pahan. No okei, siis se parapapamtaijotainsinnepäin, mikä Pieni Rumpalipoika nyt onkaan, on aika ärsyttävä. Mutta onhan noita muitakin, ei vaan nyt äkkiseltään tuu mieleen.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Joulukortit on tehty ja kotia hiukan tehty jouluisemmaksi.

17. Paras joulujuoma? Glögi!

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Oikea tai ei ollenkaan.

19. Käykö teillä joulupukki? Ei oo näkynyt moneen vuoteen. Tänä vuonna on kyllä kutsu käynyt, saa nähdä, löytääkö pukki perille. 😉

20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi? Kun lahjat oli avattu ja saatiin yöpaitasillaan mutustella jouluherkkuja olkkarissa myöhäiseen iltaan. Ja seuraavan aamu, kun sai nukkua pitkään ja taas hengailla yöpaitasillaan pitkään telkkaria katsellen.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Saunan jälkeen parempaa päälle ennen ruokailua. Kun lahjat on avattu ja ilta on jo pitkällä, vedetään rennompaa päälle.

22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko? Porkkanalaatikko vie voiton.

23. Paras Joulusuklaa? Fazerin Joulusuklaa, se siis jossa on hedelmäpaloja, piparia ja ihania joulun mausteita. Ja ilkeää mantelia, joka kutittelee myöhemmin korvissa, mutta ei se oo niin justiinsa. 😀

24. Joulutortut vai piparit? Jos pakko on valita, niin piparit. Vihaan joulutorttuja, mutta en mä pipareitakaan hirveästi syö.

 

Haastan mukaan joulufiilikseen:

Rosannan

Jeban

Kathin

Kommentit (1)
  1. Onpas kiva haaste, tätä lukiessa tuli ihan joulufiilis! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *