Kultakausi
Joka vuosi innostun sienestämisestä aivan liian myöhään. Niin kuin viime vuonna: kykin itsenäisyyspäivänä metsikössä ja yritin epätoivoisesti nyppiä riitteen alta kohmeisia suppilovahveroita. Onneksi minulla on lähisukulaisia, jotka tajuavat nämä jutut ajoissa. Luokseni siis taas kerran purjehti pari litraa moitteettomia kotimetsän suppiksia.
Osasta tein kastiketta kalan lisukkeeksi ja loput käytin pannulla sipulin kera pakastamista varten.
Täyteläinen ja pehmeä sienikastike on yksinkertainen ja helppo – mutta vaatii riittävän haudutusajan.
Sienikastike suppilovahveroista
Tarvitset:
0,5 litraa tuoreita suppilovahveroita (pakastettettuja tai kuivattuja vähemmän)
1 pieni sipuli
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
nokare voita
Näin valmistat:
1. Kuullota sipuli öljytilkassa kattilan pohjalla.
2. Lisää sekaan hienonnetut sienet ja anna nesteen höyrystyä hetki. Sekoittele.
3. Lisää kerma. Anna hiljalleen kiehua niin kauan, että suuri osa nesteestä on haihtunut ja seos on paksua.
4. Lisää pippuri, suola ja nokare voita. Anna hautua jälkilämmöllä muutaman minuutin ajan.
Tämä sienikastike tarjoiltiin ihanan makean kesäkurpitsan ja viikonlopulta yli jääneen uunilohen lisukkeena.