Kultakausi

Joka vuosi innostun sienestämisestä aivan liian myöhään. Niin kuin viime vuonna: kykin itsenäisyyspäivänä metsikössä ja yritin epätoivoisesti nyppiä riitteen alta kohmeisia suppilovahveroita. Onneksi minulla on lähisukulaisia, jotka tajuavat nämä jutut ajoissa. Luokseni siis taas kerran purjehti pari litraa moitteettomia kotimetsän suppiksia.

paniikkikeittiossa-700px-2336.jpg

paniikkikeittiossa-700px-2337.jpg

Osasta tein kastiketta kalan lisukkeeksi ja loput käytin pannulla sipulin kera pakastamista varten.

Täyteläinen ja pehmeä sienikastike on yksinkertainen ja helppo – mutta vaatii riittävän haudutusajan.

Sienikastike suppilovahveroista

Tarvitset:
0,5 litraa tuoreita suppilovahveroita (pakastettettuja tai kuivattuja vähemmän)
1 pieni sipuli
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
nokare voita

Näin valmistat:
1. Kuullota sipuli öljytilkassa kattilan pohjalla.
2. Lisää sekaan hienonnetut sienet ja anna nesteen höyrystyä hetki. Sekoittele.
3. Lisää kerma. Anna hiljalleen kiehua niin kauan, että suuri osa nesteestä on haihtunut ja seos on paksua.
4. Lisää pippuri, suola ja nokare voita. Anna hautua jälkilämmöllä muutaman minuutin ajan.

paniikkikeittiossa-700px-2258.jpg

Tämä sienikastike tarjoiltiin ihanan makean kesäkurpitsan ja viikonlopulta yli jääneen uunilohen lisukkeena.
 

Kommentit (3)
  1. vilma.p: Oi kiitos, ihanaa saada tällaista palautetta! Kuten blogissasi sanoit, hyvän kiertäminen kannattaa: tämän jälkeen haluan tehdä entistä parempia postauksia! Ps. Sun blogi on myös aivan mainio, kuvat on mahtavia!

    MariMaalla: Kyllä, pääasia, että sieniä on. Tänään sain taas litran boksin suppiksia tuliaisina, olen onnenpekka.

  2. Pääasia, että saa sieniä syödäkseen, sama se, miten ne kotiin tulee 😉 Kiva ajatus laittaa sipulit mukaan jo pakkaseen, menee siinä samalla vaivalla varmaan! Eipä ole aiemmin tullut mieleen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *