Laiskan päivän burgeri
En ole suuri einesten puolestapuhuja, mutta on minullakin heikko kohtani pakastealtailla. Kiitos Apetit, kiitos punajuuri!
Parhaimmillaan punajuuripihvit ovat hampurilaisten välissä. Yllättävää kyllä, punajuuri sopii paremmin ruisleivän kuin vehnäpullan väliin, joten en laske punajuurihamppareita lainkaan epäterveellisten sukulaistensa joukkoon. Lisukkeiksi sopivat ne perinteiset ketsupit, majoneesit, salaatit ja juustot. Pikaruokaa omasta keittiöstä!
Toimeliaampana hetkenä ja isomman nälän kurniessa vatsassa paistan oheen pakasteranskalaisia (oho, jo toinen heikko kohta!), jotka nautitaan sopivan etikkaisen mutta lempeän kombon – kurkkusalaatin, ketsupin ja raejuuston – kanssa.
Jos kukkaro sallii, kannattaa hampurilaisjuustoksi ostaa pala oikeaa cheddaria, sillä yksittäispakattujen sulatecheddarien juustoisuus on ymmärtääkseni kovin kyseenalaista. Maussakin toki huomaa eron.
Punajuurihampurilaiset
kahdelle
2 kpl punajuuripihvejä
2 reissumiestä tai muuta palaleipää
sinappia
ketsuppia
puolikas punasipuli renkaina
10 viipaletta suolakurkkua
2 viipaletta cheddar-juustoa
1 tomaatti viipaleina
salaattia
majoneesia
1. Nakkaa jäiset punajuuripihvit pannulle paistumaan. Paista pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paahda leipien pohjapuolet. Mausta pohjat sinapilla ja ketsupilla sekä lado suolakurkut ja sipulirenkaat mausteiden päälle. Kirpakan sipulin voi halutessaan hetkeksi heittää pannulle punajuuripihvien kylkeen, jotta maku taittuu makeammaksi.
3. Nosta valmis pihvi pohjalle. Lado päälle juusto, tomaatinviipaleet, salaatinlehdet ja mausta majoneesilla. Aseta keon päälle paahdettu leivän kansipuoli.
Ps. Kuvausjärjestelyjä inspiroi tällä kertaa tämä klassikko:
https://youtube.com/watch?v=Sv5iEK-IEzw%3Ffeature%3Dplayer_detailpage