Laiskan päivän burgeri

En ole suuri einesten puolestapuhuja, mutta on minullakin heikko kohtani pakastealtailla. Kiitos Apetit, kiitos punajuuri!

burgeri-1929.jpgburgeri-1914.jpg

Parhaimmillaan punajuuripihvit ovat hampurilaisten välissä. Yllättävää kyllä, punajuuri sopii paremmin ruisleivän kuin vehnäpullan väliin, joten en laske punajuurihamppareita lainkaan epäterveellisten sukulaistensa joukkoon. Lisukkeiksi sopivat ne perinteiset ketsupit, majoneesit, salaatit ja juustot. Pikaruokaa omasta keittiöstä!

Toimeliaampana hetkenä ja isomman nälän kurniessa vatsassa paistan oheen pakasteranskalaisia (oho, jo toinen heikko kohta!), jotka nautitaan sopivan etikkaisen mutta lempeän kombon – kurkkusalaatin, ketsupin ja raejuuston – kanssa.

burgeri-1925.jpgburgeri-1940.jpg

Jos kukkaro sallii, kannattaa hampurilaisjuustoksi ostaa pala oikeaa cheddaria, sillä yksittäispakattujen sulatecheddarien juustoisuus on ymmärtääkseni kovin kyseenalaista. Maussakin toki huomaa eron.

Punajuurihampurilaiset
kahdelle

2 kpl punajuuripihvejä
2 reissumiestä tai muuta palaleipää
sinappia
ketsuppia
puolikas punasipuli renkaina
10 viipaletta suolakurkkua
2 viipaletta cheddar-juustoa
1 tomaatti viipaleina
salaattia
majoneesia

1. Nakkaa jäiset punajuuripihvit pannulle paistumaan. Paista pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paahda leipien pohjapuolet. Mausta pohjat sinapilla ja ketsupilla sekä lado suolakurkut ja sipulirenkaat mausteiden päälle. Kirpakan sipulin voi halutessaan hetkeksi heittää pannulle punajuuripihvien kylkeen, jotta maku taittuu makeammaksi.
3. Nosta valmis pihvi pohjalle. Lado päälle juusto, tomaatinviipaleet, salaatinlehdet ja mausta majoneesilla. Aseta keon päälle paahdettu leivän kansipuoli.
 

Ps. Kuvausjärjestelyjä inspiroi tällä kertaa tämä klassikko:

https://youtube.com/watch?v=Sv5iEK-IEzw%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

 

Kommentit (3)
  1. Tietyissä tilanteissa einekset kyllä puolustavat paikkaansa. Ja tuo on niin totta, että ruisleipähamppareista ei tule lainkaan niin huono omatunto kuin vehnähöttöversiosta. Suorastaan terveysruokaa!

    Täälläkin syötiin tänään hirvenlihapurilaisia  ruisleivällä, nam. Kokeilin myös ekaa kertaa sujauttaa väliin marinoitua punasipulia, toimi hyvin eikä edes korventanut mahassa niin kuin raaka sipuli helposti tekee. Hampurilaisjuustona olen tykästynyt Kippari-savujuustoon, pöllin idean vakionakkikioskiltani…:-)

  2. Joo, hyvä idea! Jotain muitakin sarjoja olen miettinyt.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *