Ps. Naan-leivästä vielä
Viikko sitten paistoin ensimmäiset naan-leipäni. Hyviä tuli.
Eilen paistoin toiset. Parempia tuli.Eli pari naan-vinkkiä vielä siis!
Varsinaiseen reseptiin ei tarvitse kajota, taikina on oikein hyvä niin. Mutta leipominen ja paisto, kas tässä siihen pari vinkkiä:
1. Kuumenna pelti valmiiksi 275-asteisessa uunissa.
2. Leivo taikinasta kaksi isoa leipää. Kaulitse leipä hyvinjauhotetulla alustalla litteäksi levyksi – vähän pizzapohjan tapaan. Varmista kuitenkin, että leipä irtoaa alustasta helposti.
3. Kun leipä on kaulittu ja uuni kuuma, nosta taikinalevy kuumalle pellille. Kypsyminen alkaa heti. Työnnä pelti uuniin ja anna paistua viitisen minuuttia. Toista sama toiselle taikinanpuolikkaalle.
Leivästä tulee kuohkeampaa ja pehmeämpää tällä tavalla.
Ja lisäksi pientä hienosäätöä linssikeittoreseptiin: vettä kannattaa laittaa litran sijaan puolitoista, muutoin keitosta tulee melko sakeaa.