Ps. Naan-leivästä vielä

Viikko sitten paistoin ensimmäiset naan-leipäni. Hyviä tuli.
Eilen paistoin toiset. Parempia tuli.naanleivan-paluu.jpgEli pari naan-vinkkiä vielä siis!

Varsinaiseen reseptiin ei tarvitse kajota, taikina on oikein hyvä niin. Mutta leipominen ja paisto, kas tässä siihen pari vinkkiä:

1. Kuumenna pelti valmiiksi 275-asteisessa uunissa.
2. Leivo taikinasta kaksi isoa leipää. Kaulitse leipä hyvinjauhotetulla alustalla litteäksi levyksi – vähän pizzapohjan tapaan. Varmista kuitenkin, että leipä irtoaa alustasta helposti.
3. Kun leipä on kaulittu ja uuni kuuma, nosta taikinalevy kuumalle pellille. Kypsyminen alkaa heti. Työnnä pelti uuniin ja anna paistua viitisen minuuttia. Toista sama toiselle taikinanpuolikkaalle.

Leivästä tulee kuohkeampaa ja pehmeämpää tällä tavalla.

Ja lisäksi pientä hienosäätöä linssikeittoreseptiin: vettä kannattaa laittaa litran sijaan puolitoista, muutoin keitosta tulee melko sakeaa.
 

Kommentit (2)
  1. Se on uskomattoman helppoa ja nopeaa, suositan kokeilua! Pöydän toiselta puolelta ihmeteltiin naania nautiskellessamme, että miksi edes ostamme ikinä mitään vehnäleipää, kun siitä saa niin helposti hyvää kotonakin. Seuraavana testilistalla focaccia!

  2. Kiitos vinkeistä, itsellä on vielä ensimmäiset naan-leivät tekemättä ja kaikki vinkit ovat tarpeen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *