Cocktailpalaongelma, ja miten se selätettiin

Olipa kerran valokuvaaja, joka tilasi särpimet studion avajaiskemuihin. Olipa kerran ruokabloggari, joka työnsi hetkeksi sormen suuhun ja hihkaisi: rieskarullia!

paniikkikeittiossa-700px-5012.jpg

Nämä kaverit voittivat tapakset, sipsit ja focacciat kuus-nolla, sillä ne eivät suttaa tai murusta, ne voi syödä tyylikkäästi lautasliinalta, eikä tarjoillepanovaiheessa tarvita juoksevaa vetää. Lisäksi erikoisruokavalioiden huomioiminen on helppoa: rullista on helppo tehdä erilaisia versioita. Kiitos herra Moilasen, kaupan pakastealtaasta löytyi kohtuullisen kelvollisia gluteenittomia rieskoja.

Valmistus käy sarjatyönä, ensin rieskalle sivellään tuorejuusto, sitten asetellaan salaatit, ja kasvisversioihin laitettiin vielä paahdettua paprikkaa ja fetamurua. Kalarulliin tuli tuorejuuston ja salaatin lisäksi kylmäsavulohta ja kurkkua. Sitten vaan rieska rullalle ja viileään tekeytymään hetkeksi ennen leikkaamista!

paniikkikeittiossa-700px-5007.jpgpaniikkikeittiossa-700px-5018.jpgpaniikkikeittiossa-700px-5017.jpg

Gluteenittomat rullat kaipasivat hammastikun pitimikseen, mutta tavalliset pysyivät itsekseen hyvin kasassa. Täytevaihtoehtojen kirjo on rajaton: esimerkiksi äitini harrastama poro-suolakurkkurulla on yksi ehdoton suosikkini. Vappupiknikille niitä, kuohujuomaa ja aurinkoa, kiitos!

paniikkikeittiossa-700px-5015.jpg

Kommentit (3)
  1. Sokerimuruja
    20.4.2013, 09:50

    Nam! Rieskarullat on ihania ja variointimahdollisuuksia riittää 🙂

  2. Saisko vielä maidottoman/paprikattoman/kalattoman vinkin 🙂 kyllästynyt omiin keksintöihin.. Mut kiitos joka tapauksessa vinkistä! Täytyy tehdä vappupiknikille näitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *