Halloumin haastaja

lah_6250.jpgJoka toisessa kesän vegereseptissä tuntuu olevan halloumia, tuota kriisimaan kovaa ja suolaista juustoa. Hyväähän se on ja grillausominaisuuksiltaan juustoista paras, mutta sittenkin valitsen useammin juustotiskillä kotimaisen haastajan, leipäjuuston. Hampaissa narskuva perinneruoka on tänä kesänä maistunut erityisesti salaatissa, mutta se sopii mainiosti myös esimerkiksi vartaisiin, sillä rakenne kestää kuumennusta ilahduttavan hyvin.

Kesäsalaatissa oli vielä viime viikolla mansikoita, mutta satokauden oltua harmillisen lyhyt päätin kokeilla juuston kuomaksi nektariinia ja persikkaa. Ja mikäs siinä, hyvin toimivat etelänkin hedelmät supisuomalaisen juuston rinnalla.

lah_6256.jpg
lah_6278.jpg

Leipäjuustosalaatti
kahdelle

tarvitset
n. 200 g leipäjuustoa
ruukullinen salaattia
puolikas kurkku
puolikas paprika
1-2 kesäsipulin vartta tai 1 kesäsipuli
1 nektariini tai persikka tai kourallinen mansikoita
pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
siirappimaista balsamicoa

1. Revi salaatti, paloittele kurkku ja hedelmä sekä leikkaa paprika suikaleiksi. Leikkaa vielä sipuli renkaiksi. Paloittele leipäjuusto suikaleiksi.
2. Paahda pinjansiemenet suolaripauksen kera ja siirrä ne pois pannulta odottamaan. Paahda paprikat ja sipulit. Lisää hiukan suolaa ja pippuria. Halutessasi voit käyttää myös juustopalat nopeasti pannulla.
3. Kokoa salaatti lautaselle mielesi mukaan. Ripottele päälle pinjansiemenet ja viimeistele balsamicolla.

lah_6264.jpg

Leipäjuuston ohella tämän postauksen tähdeksi nousee parilapannu, jonka sain jälkikäteissynttärilahjaksi ja joka korkattiin tänään. Olen ikuisuuden unelmoinut parilapannusta, mutta koska keittiössäni on kovin vähän säilytystilaa, olen toistaiseksi pidättäytynyt hankinnalta. Parilapannu on omiaan kasvisten nopeaan paahtamiseen ja leipäjuustollekin se on parempi kuin tavallinen pannu, johon juusto jää herkästi kiinni. Aiemmin en ole kypsentänyt juustoa tähän salaattiin, mutta sen voi hyvin tehdä, sillä juusto on lämpimänä vielä maukkaampaa kuin kylmänä.

Kommentit (3)
  1. Etsiresepti
    5.8.2013, 07:31

    Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittyä mukaan Etsiresepti.fi sivustoon?

    Jos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

  2. Kuulostaa megahyvält! Oon syöny nyt kesäloman aikana AIKA MONTA pakettia leipäjuustoa, mut toi salaatti vois olla hyvä tapa saada syötyy jotain muutaki välil!

    1. Nii ja yritin joitakin vuosia sitten paistaa leipäjuustoa just tarkoituksena saada joku vaihtoehto halloumille, mut siit tuli jotenkin vaan ihan limaista ja löysää. Pitääköhän olla joku spesiaali-pannu vai oliks mul vaan liian heikot skillsit yleisesti?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *