Heinzin aikakausi on ohi

paniikkikeittiossa-700px-9818.jpg

Kymmenen vuotta sitten olisin pitänyt täysin järjettömänä ajatusta siitä, että joku tekee itse ketsuppia. Heinzhan tekee sen paremmin.

No, entinen kämppikseni laittoi joskus vuosia sitten kattilallisen tomaatteja porisemaan. Satsi syötiin hyvällä halulla makaronilaatikon, ranskalaisten ja muiden opiskelijaruokien kanssa. Päätin tehdä toisen satsin, ja sekin oli menestys.

paniikkikeittiossa-700px-9737.jpg

Kolmas sitten olikin jostain syystä vetistä ja mautonta, joten palasin Heinziin, kunnes huomasin, että ketsuppi oli hiljalleen kadonnut ruokavaliostani.

Nyt skarppasin. Torin parin euron kirsikkatomaattikilo oli vastustamaton. Kaivoin reseptin esiin ja tällä kertaa muistin myös hauduttaa huolella.

Kas näin se käy.

paniikkikeittiossa-700px-9733.jpg

Kirsikkatomaattiketsuppi

Tarvitset
n. 700  g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 pieni paprika
1,5 dl tummaa ruokosokeria
0,5 dl etikkaa

sekä
1-2 kynttä valkosipulia
1 tl suolaa
vajaa maustemitallinen kanelia
ripaukset neilikkaa, kaardemummaa, cayennepippuria, musapippuria ja valkopippuria.

 

Näin sen teet:

1. Paloittele tomaatit, viipaloi paprika ja hienonna sipuli.
2. Mittaa kattilaan sokeri ja etikka. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaatit, paprika ja sipuli sekaan.
3. Kiehauta seos, hämmennä ja anna sen hitaasti kiehua reilun tunnin. Seos saa olla melko sakeaa.
4. Lisää sekaan valkosipuli, anna kiehua vielä viitisen minuuttia ennen kuin lisäät mausteet.
5. Soseuta seos sauvasekoittimella. Tölkitä kuumana.

Säilyy jääkaapissa ikuisuuden kunhan on säilöttynä puhtaisiin tölkkeihin. Lasitölkkejä voi kiehauttaa vedessä muutaman minuutin ajan. Muista heittää kiehuvaan veteen myös kannet.

Tämä resepti toimii erinomaisesti myös tavallisilla tomaateilla ja tavallisella sokerillakin – ruokosokeri antaa tosin omaperäisemmän maun.

Kommentit (8)
  1. Ilonak: Oi, luomuversio on varmasti vielä parempaa. Muista vaan hauduttaa huolella!

  2. Ei ole ketsuppia löytynyt jääkaapista varmaan vuoteen, mutta välillä kaipaan. Pitää varmaan hakea ketsuppitomaatit porukoitten kasvihuoneesta, pakkohan tätä on testata. Teen tietysti luomuversion.
    Ihana blogi, kivaa kun sait tämän alulle! Muutkin reseptit innostaa kokkailemaan/kikkailemaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *