Itämaista lempeyttä

Sarjamme pikaruokaa pakastimesta jatkuu:

Teki mieli nuudelikeittoa. En ole ikinä tehnyt nuudelikeittoa, mutta koska tuli flunssa, tuli myös mieliteko syödä nuudelikeittoa. Liekö tämä Hollywood-leffojen aiheuttama ehdollistuma? Vasta myöhemmin tajusin, että nuudelikeittohimooni saattoi alitajuisesti vaikutttaa myös se, että olin vähän aikaa sitten lukenut eräästä toisesta nuudelikeitosta.

pk-c-laurihannus-2013-4531.jpg

Mutta joka tapauksessa, kaivelin vähän pakastinta ja keitto syntyi suurin piirtein vartissa. Ja kyllä, jos on aikaa ja näkee hiukan enemmän vaivaa, kannatta käyttää pakastevihannesten sijaan ihan oikeita. Näin se meni:

Katkarapu-nuudelikeitto
4 annosta

180 g kuorittuja katkarapuja
300 g pakastevihanneksia (thai-sekoitus esimerkiksi käy tähän hyvin)
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 rkl osterikastiketta
1 tl soijakastiketta
n. sentin pala sormenpaksuista tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
loraus makeaa chili-kastiketta, maun mukaan

n. 150-200 grammaa nuudeleita

1. Kypsennä pakastevihannekset nopeasti wokkipannulla.
2. Heitä sekaan mieluiten sulatetut katkaravut. Jäisenäkin ne toki voi laittaa, mutta sitten pitää olla tarkkana, etteivät ne pääse sitkistymään liian kovassa lämmössä.
3. Lisää cashew-pähkinät sekä maustekastikkeet. Ole tarkkana, ettei wokista tule liian suolaista. Tarvittaessa lisää pakastevihanneksia. Anna hautua muutaman minuutin ajan.
4. Keitä nuudelit. Helpoiten se käy asettamalla sopiva nuudeliköntsä keittokulhoon ja kaatamalla päälle kiehuvaa vettä. Parin minuutin päästä nuudelit ovat kypsiä.
5. Lado wokkia nuudeleitten päälle.

pk-c-laurihannus-2013-4525.jpg

Lisukkeena ohueksi suikaloitua jäävuorisalaattia.

Vinkki! Katkarapujen sijaan voi mainiosti käyttää esimerkiksi marinioitua tofua tai vaikkapa herkkusieniä. Niin ja, tämä ruoka on melkeimpä parempaa seuraavana päivänä, ei siis haittaa, jos satsista jää yli!

pk-c-laurihannus-2013-4532.jpg

Käytin tähän ruokaan ensi kertaa osterikastiketta, joka kerran sujahti heräteostoksena koriini. Kastike tuntui tuovan tähän ruokaan juuri sellaista oikeanlaista kiinalaisefektiä.

 

Kommentit (4)
  1. annemi: No jopas, enpä huomannut 😀 Virallinen nuudelikeittopäivä, siis!

  2. Hihi, hauskaa että me molemmat postattiin nuudelikeitosta eilen 😀

    Nuudelikeitot ovat niin näppäriä kun niihin voi kaivella kaapeista lähes mitä vaan sekaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *