Maailman kaunein puuro

Lapsena rakastin vispipuuroa, koska se oli vaaleanpunaista. Muistan, että kerran mummi teki minulle vispipuuroa ja veljelle riisipuuroa, kun tulimme kylään. Salaa tykkäsin riisipuuron mausta enemmän, mutta pysyin kannassani vispipuuron parhaudesta, sillä väri oli niin vastustamattoman ihana. Jotain vaaleanpunaista, jota voi syödä!

Myöhemmällä iällä olen rakastanut vispipuuroa muuten vaan. Se tuoksu, kun keittää puolukoita. Se rapsahdus, joka kuuluu, kun työntää lusikan jääkaappikylmään vispipuurokulhoon. Viime viikonloppuna olin lapsuudenkodissani säilöntäpuuhissa, ja äiti tuskaili pakastinta järjestellessään viimevuotisten puolukoiden kanssa. Nappasin muutaman pussin mukaan kotiin lähtiessäni, vispipuuro mielessäni.

srgb-full-2013_laurihannus-7759.jpg

Vispipuuroa on naurettavan helppo tehdä. Olin suuresti hämmentynyt, kun joskus tajusin, että vispipuuroa myydään kaupassa. Muovipikareissa! Ja kovaan hintaan! No, myönnettäköön, että ilman sähkövatkainta puuron tekeminen on hiukan vaivalloista, mutta sittenkin. Vispipuuroon tarvitaan marjoja – melkein mitkä tahansa marjat käyvät – tai marjamehua, mannasuurimoita ja sokeria. Sitten vähän keittelyä, odottelua ja vatkailua.

Tämä ohje on suoraan suurimopussin kyljestä, sillä olen aivan liian monta kertaa kikkaillut summa mutikassa ainekset sekaisin. Tässä puurossa on tärkeää marjojen, nesteen ja suurimoiden suhde. Sitten vaan vatkailemaan!

srgb-full-2013_laurihannus-7703.jpg

uusi_sininen.jpg

Vispipuuro puolukoista

1 l vettä
4 dl eli n. 200 g puolukoita
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
(ripaus suolaa)

1. Survo marjat soseeksi ja kiehauta niitä 10 minuuttia vedessä.
2. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, niin että suurimot kypsyvät.
3. Lisää sokeri ja halutessasi suola, joka taittaa makua mukavasti.
4. Anna puuron jäähtyä rauhassa. Mikäli haluat nopeuttaa jäähtymistä, voit laittaa kattilan kylmään vesihauteeseen.
5. Vispaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleanpunaiseksi puuroksi. Hyvin jäähtynyt puuro vispautuu parhaiten.

_lah7750.jpg
Ps. Ihanaiset tarjottimet ja keittiöliina ovat tietysti Polkka Jamin.
 

 

 

Kommentit (6)
  1. Kyllä!

    Toissailtana iski vispipuuron himo, johon ei auttanut muu kuin suurimo-ostos ja keittely. Punaherukat ja puolukat ovat oiva liitto.

    1. Täytyy koklata puolukka-herukka-sekoitusta, olen tähän asti pidättäytynyt vain yhdessä marjassa kerrallaan, mutta kerrankos sitä. Mustikasta tulee metkan värinen puuro!

  2. Maailman kauneimmat tarjottimet myös <3

    1. No niin ovat kyllä, Polkka Jam <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *