Makia mahan täydeltä

Eilisilta oli hysteerinen. Ihana. Kokoonnuimme ystävän luo käärimään sushia. Torstai-ilta ei ole otollisinta aikaa sushinteolle: on jo melkoinen väsymys kuluneeseen työ- ja opiskeluviikkoon muttei vielä perjantai-illan vapautuneisuutta ja iloista viinipullojen poksahtelua.

paniikkikeittiossa-700px-9991.jpg

Peruminen ei kuitenkaan tullut kysymykseen. Paistoin ja rullasin pikana töiden jälkeen hiukan liian paistuneen munakasrullan ja lähdimme kipuamaan ylös kaupungin kauneimmalle kukkulalle.

paniikkikeittiossa-700px-9958.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9961.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9971.jpg

Valmistusprosessi meni vähän niin ja näin. Ei ollenkaan ruuan ansaitsemalla pieteetillä. Riisi takertui sormiin tavanomaista enemmän, inkivääri maistui oudolta, kala ei ollut sitä oikeaa ja soijaan lirahti liikaa seesamöljyä. Silti istuimme pöydän ääressä onnellisina pulliaisina ja ahdoimme sisuksiimme sushi-versioita, jotka olisivat saaneet japanilaiset kääntymään, no, futoneillaan.

paniikkikeittiossa-700px-9981.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9999.jpg

Aamukuuden herätys kostautui viimeistään silloin, kun vatsa oli jo täynnä ja lautaselle asetettiin vielä pala jälkkäriä. Hysteeriselle naurukohtaukselle ei ollut tulla loppua. Kotona sujahdin peiton alle rättiväsyneenä. Mietin ääneen, miten ihanaa on se, että on sellaisia ystäviä, joiden kanssa voi saada nauruhepulin ilman, että hävettää.

Ja se resepti. Tässä munakasrulla- eli tamagoyaki-versioni, joka tosin ei aina ota onnistuakseen. Paistovinkkejä tai -vaihtoehtoja otetaan vastaan! Oikeastihan munakas kuuluu paistaa juuri tähän tarkoitukseen suunnitellulla pannulla, mutta ihan niin innokas en vielä ole.

Tamagoyaki eli japanilainen munakasrulla

4 munaa
1 rkl sokeria
1 tl riisiviinietikkaa
0,5-1 tl soijakastiketta
0,5 tl seesamöljyä
(ripaus suolaa)

1. Sekoita ainekset kulhossa haarukalla, jottei tule ilmakuplia.
2. Kaada seos suorakaiteen- tai neliön-muotoiseen vuokaan (koko 20 cm x 30 cm tai vastaava) leivinpaperin päälle. Paista uunissa 100 asteessa kunnes on kokonaan hyytynyt, noin 30 minuuttia.
3. Kun munakas on hyytynyt, rullaa se leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Kts. kohta 5.
TAI
2. Vaihtoehtoisesti voit paistaa rullan pannulla. Lirauta pannulle hiukan öljyä ja levitä se tasaisesti. Kaada puolet munakasseoksesta pannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes muna on hyytynyt, noin 10 minuutin ajan.
3. Nosta munakas varovasti voipaperin päälle.
4. Tee samoin toiselle puolelle munakasseosta. Laita munakkaat päällekäin ja rullaa tiiviisti.
5. Laita rulla jääkaappiin jäähtymään, samalla se kovettuu ja on kylmänä valmis siivutettavaksi riisipallon päälle.

Kommentit (5)
  1. Kiitos vastauksestasi 🙂 Pitääkin katsoa Oiva-lautaisia sillä silmällä 🙂

  2. Anujoh: Kiitos, ihanaa saada tällaista palautetta 🙂 Lautaset ovat Marimekon Oiva-sarjaa, klassisen kauniita ja ruokalautaset kelpaavat kokonsa puolesta mainiosti myös tarjoiluun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *