Mehustelua

Jo unohtunut tuoksumuisto aktivoitui eräänä torstaisena elokuun iltana. Lupauduin mehunkeittäjäksi lapsuudenkotiin, joten matkasin työpäivän jälkeen maalle ja laitoin mehustaja-kaiman porisemaan. Säilöntärituaalit tuntuvat joka vuosi aina vaan paremmilta.

paniikkikeittiossa-700px-9048.jpg

 

Muistoja ei laukaissut pelkästään se herukoiden tuoksu, vaan myös kaasuhella, joka nostettiin ulos keittopuuhia varten.

paniikkikeittiossa-700px-8999.jpg

Pesin vanhat mehupullot, jotka äiti oli laittanut kuumaan veteen likoamaan, jotta bakteerit heräisivät. Tällaista tietoa ei luetakaan kirjoista. Huolellisen pesun jälkeen kääräisin pullot sanomalehteen ja laitoin sata-asteiseen uuniin. Muisto numero kaksi aktivoitui, kun nostelin kuumia, painomusteentuoksuisia pulloja uunista.

Mehu-Liisaan (meillä tosiaan on Liisa eikä Maija, mikä ilostutti minua lapsena erityisesti) laitoin punaherukkaa ja sokeria vuoron perään ja sitten odotteltiin.

paniikkikeittiossa-700px-8986.jpg

Sitten alkoi tapahtua. En ole ikinä ennen tehnyt pullotusoperaatiota yksin. Punainen eliksiiri pulppusi letkusta höyryävän kuumana. Olin aivan yhtä innoissani kuin 20 vuotta sitten. Onneksi hoviohjeistajani toiminut äiti muistutti, että ensimmäinen pullo kaadetaan takaisin marjojen joukkoon, näin saadaan tasalaatuisempaa lopputuotetta.

paniikkikeittiossa-700px-1-4.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9058.jpg

paniikkikeittiossa-700px-9072.jpg

Kolmen maijallisen ja aika monen pullotetun litran jälkeen alkoi iskeä hämärä ja väsymys. Maaginen kuu nousi kylän ylle.

paniikkikeittiossa-700px-9061.jpg

Kuvat otti Lauri.

Kommentit (4)
  1. Tropnordique: Kiitos! Loppujen lopuksi yllättävän yksinkertaista puuhaa, vaikkakin vähän tahmeaa… Lopputuote on kuitenkin mahtava. Odottelen jo joulunaikaa, että saan tehdä siitä itse glögiä!

  2. Tropnordique
    4.9.2012, 19:56

    Olipa viehättävä postaus, tykkäsin! Tuli mehustusmuistot mieleen. Onkohan meidän Mehu-Maija jossain tallessa, hmm.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *