Päivän lehti

Tortillat, tacot ja quesadillat, kas siinä herkkuja avocadon ystävälle. Vaan jos haluaa välttää valkoista viljaa, miten sitten suu pannaan?

paniikkikeittiossa-700px-3655.jpgVuosi sitten kekkasin kokeilla suippokaalia. Kääräisin sisään täytteet ja oho, se toimi! Rapsakka kaali tosin rikkoutui käsissä helposti, mutta kaalin maku ei tökkinyt. Sitten jossain vaiheessa siirryin jäävuorisalaattiin, jota yleensä laitoin tortillan sisälle. Mitä vielä, tämä vihreä kuori toimi entistä paremmin!

Lehden irrottaminen ehjänä käy helposti, kun tekee pienen viillon salaatin tyveen. Näin lehdykkä irtoaa kokonaisena ja muodostaa jo itsessään sopivan taskun täytteille.

Nyt laitoin lehden sisään tomaattisalsasassa haudutettuja kidneypapuja, cheddaria (oikeasta kovasta palasta, niin paljon parempaa kuin ne yksittäispakatut), tomaattia, paprikaa, kermaviiliä ja tietenkin guacamolea. Juustoraaste kannattaa ripotella kuumien papujen päälle, jotta se sulaa, sillä näitä kuoria ei kannata lämmittää. Tällä kertaa käytin kaupan valmista salsaa, mutta sekin toki kannattaa tehdä itse, jos aikaa tomaattien hauduttamiseen on.

paniikkikeittiossa-700px-3657.jpgpaniikkikeittiossa-700px-3670.jpg

Guacamole on naurettavan helppo valmistaa itse. Lopputulos on aivan eri tavaraa kuin kauppojen vihreät mönjät. Tässä minun reseptini, näitä on moneen lähtöön.

Guacamole

Ainekset:
1 kypsä avocado
1 rkl salsaa
1 rkl kermaviiliä
neljännes tomaattia
viipale paprikaa
suolaa
muutama tippa sitruunamehua
pippuria
(chiliä maun mukaan)

Valmistus:
1. Viipaloi avocado laakeaan kulhoon ja mössää se haarukalla.
2. Pilko tomaatti ja paprika hienoksi ja lisää avocadon sekaan.
3. Lisää mausteet ja sekoita. Nauti heti.

paniikkikeittiossa-700px-3682.jpg
 

Kommentit (5)
  1. Janna/Ruokahommia
    2.10.2012, 17:23

    Aah, ihan samaisen ongelman kanssa oon itsekin pyöriskellyt ja jotain ihan lörppöjä salaatinlehtiä käärimiseen testannut. Mutta en kaalia! Enkä jäävuorisalaattia! Kiitos siis vinkistä, lähen kyllä tälle linjalle!

  2. annemi: Kaali on ihmeen hyvää ja monipuolista. Ainoa miinuspuoli se tuoksu, joka tulee kypsennettäessä…

    Anna: Mainiota, onnistuivatko?

    Muriel: Ihanaa, kiitos vinkistä! Kokeilen ensi kerralla tota. Lämmitätkö tuon salsan vai onko se parempaa kylmänä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *