Sadonkorjuuta kaupungissa
Uutisissa pyörii satokatastrofi, mutta ainakin vielä toistaiseksi Turun torilta saa mainiota kotimaista kukkakaalia. Pehmyt ja pippurinen sosekeitto hellii kipeää kurkkua ja uuvahtavaa mieltä. Hus, syysflunssa!
Samettinen kukkakaalikeitto
Ainekset:
1 keskikokoinen kukkakaali
n. 1 l vettä
kasvisliemikuutio
1 sipuli
100 g sulatejuustoa
reilusti mustapippuria
hyppysellinen valkopippuria
suolaa maun mukaan
Ohjeistus:
1. Laita vesi kiehumaan ja nakkaa sekaan liemikuutio.
2. Lohko kukkakaali ja sipuli, ja pane ne kiehumaan veteen.
3. Keitä 20 minuutin ajan. Kaada vettä pois muutama desilitra ja soseuta.
4. Lisää soseutettuun keittoon sulatejuusto. Anna hautua puolisen tuntia välillä sekoittaen.
5. Lisää pippurit ja suola. Ole tarkkana valkopippurin kanssa, vain hitunen riittää!
Paahda päälle esimerkiksi kurpitsansiemeniä tai leipäkrutonkeja. Lisää myös liraus oliiviöljyä.