Sadonkorjuuta kaupungissa

Uutisissa pyörii satokatastrofi, mutta ainakin vielä toistaiseksi  Turun torilta saa mainiota kotimaista kukkakaalia. Pehmyt ja pippurinen sosekeitto hellii kipeää kurkkua ja uuvahtavaa mieltä. Hus, syysflunssa!

paniikkikeittiossa-700px-1738.jpg

 

Samettinen kukkakaalikeitto

Ainekset:
1 keskikokoinen kukkakaali
n. 1 l vettä
kasvisliemikuutio
1 sipuli
100 g sulatejuustoa
reilusti mustapippuria
hyppysellinen valkopippuria
suolaa maun mukaan

Ohjeistus:
1. Laita vesi kiehumaan ja nakkaa sekaan liemikuutio.
2. Lohko kukkakaali ja sipuli, ja pane ne kiehumaan veteen.
3. Keitä 20 minuutin ajan. Kaada vettä pois muutama desilitra ja soseuta.
4. Lisää soseutettuun keittoon sulatejuusto. Anna hautua puolisen tuntia välillä sekoittaen.
5. Lisää pippurit ja suola. Ole tarkkana valkopippurin kanssa, vain hitunen riittää!

Paahda päälle esimerkiksi kurpitsansiemeniä tai leipäkrutonkeja. Lisää myös liraus oliiviöljyä.

Kommentit (7)
  1. Oi kiitos ihanista kommenteista, tyypit! Kaikille kukkakaalikeittoa, siis! Ja Nooralle belemeitä.

  2. Jospa kommenttini nyt menisi läpi.. Siis: blogisi on just niin hieno kuin kuvittelinkin. Belemiläisiä en ole vieläkään ehtinyt testata, mutta salaatinkastikkeesi oli älyttömän herkullista. – Noora

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *