Suloinen synttäribrunssi

Blogini täytti vuoden kuun vaihteessa. Päätin järjestää synttäribrunssin. Tarkoitus oli tarjoilla kaikenlaisia blogiherkkuja, mutta en ehtinyt kokkailla ihan kaikkea, joten pöytään päätyi valikoitu otos niistä helpoimmista resepteistä.

srgb-full-2013_laurihannus-1405.jpg

srgb-full-2013_laurihannus-1415.jpg

Erään kerran lauantaibrunssille haikaillessani mietin, mikä tämän kaupungin brunsseista olisi kohtuuhintainen, hyvälaatuinen, ruuhkaton ja josta saisi hyvää kahvia. No, mikään paikka ei täyttänyt kaikkia kriteerejä, joten päädyin järkkämään brunssin itse. Ja sitten uudestaan.

srgb-full-2013_laurihannus-1403.jpg
srgb-full-2013_laurihannus-1410.jpg

Usein brunssaamme ystäväporukalla nyyttäriperiaatteella, mutta usein on käynyt niin, että pöydässä on litrakaupalla mehua tai kiloittain nektariineja, mutta ei yhtään leipää – tai muuta vastaavaa. Toki itse tekemisestä tulee aika paljon vaivaa, mutta välttyy tietyltä säätämiseltä. Ja näillä eväillä vaivaakaan ei suuremmin ollut!

Brunssimenu koostui leipäjuustosalaatista, vispipuurosta, minikarjalanpiirakoista ja munavoista sekä pannukakusta. Vieraat toivat juomat. Ja kivaa oli! Harkitsin vohvelien tai lättyjen paistamista, mutta se olisi tarkoittanut jatkuvaa seiskoskelua käryisessä keittiössä, joten pannukakku ajoi asian paremmin kuin hyvin. Herkku on maailman yksinkertaisin.

Pannukakku
pellillinen

8 dl maitoa
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl voita tai öljyä
ripaus suolaa

1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito sekä jauhot ripotellen.
2. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Mausta suolalla.
3. Anna taikinan turvota liinan alla hetki ennen paistamista.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 20-30 minuuttia.

pupupeitto-pienempi.jpg
Lopuksi kaikki talosta löytyneet pehmoeläimet peiteltiin siskonpetiin pupulautasliinan alle. Kateeksi kävi!

Kommentit (1)
  1. Mahtava idea järjestää blogin syntymäpäivien kunniaksi brunssi! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *