Vaalea kaunotar

Nyt niitä mustavalkoisia ohjeita!juustokakku-9696.jpgValkosuklaa-juustokakun innoittajana toimi mikäs muukaan kuin Von Krahlin jääkülm juustukook. Olen tehnyt kakkua muutamaan otteeseen, ihan yhtä hyvää se ei ole kuin Von Krahlin versio, mutta melko suunmukaista kuitenkin. Innoittajakakku tarjoillaan jääkylmänä, ilmeisesti liki suoraan pakastimesta, ja olen itsekin usein pakastanut tämän kakun ja antanut sulaa kahvipöydässä. Kakun leikkaaminen onnistuu jäisenäkin kakkulapiolla, mutta pohja saattaa olla hiukan kova. Tuotekehittely siis vielä kesken – ehkä  pelkkä keksipohja ilman voita toimisi paremmin.

Lisukkeena toimii mikä tahansa marjakastike, joka valmistuu niinkin helposti kuin survaisemalla pussillisen marjoja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kirpeydestä riippuen voi lisätä hiukan sokeria. Mansikka tai vadelma ovat ehkä parhaita, mutta juhlissa testattu mustaherukkakin oli oikein hyvä.
juustokakku-x-9733.jpg

Valkosuklaa-juustokakku

Pohja
n. 200 grammaa digestive-keksejä 
n. 50 g sulatettua voita

Täyte
3 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl kermaa
 

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murusta keksit tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai käsin esimerkiksi survaimen avulla. Lisää joukkoon sulatettu voi.
3. Painele keksimassa vuoan pohjalle.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan, ainakin 10 minuutiksi.
4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
5. Vaahdota kerma. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri.
6. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuustot sekä sulatettu valkosuklaa. Sulata lionneet liivatteet kuumassa vesitilkassa ja lisää seokseen.
7. Nostele vaahdotettu kerma vielä varovasti seokseen. Sekoita rauhallisesti tasaiseksi.
8. Kaada täyte vuokaan keksimurun päälle. Peitä vuoka kelmulla. Voit hyydyttää kakun pakastimessa tai jääkaapissa. Pakastimen jäljiltä kakku on valmis muutamassa tunnissa, jääkapissa hyytyminen kestää hiukan kauemmin.
juustokakku-9472.jpgjuustokakku-9462.jpgjuustokakku-9477.jpgTähän kakkuun käytin gluteenittomia digestivejä. Olivat muuten hyviä, mutta rakenteeltaan vähemmän murenevaisia kuin perinteiset, joten keksien murentamiseen kului yllättävän paljon aikaa. Lisäsin muruun hiukan rouhittua valkoista suklaata, jotta rakenne pysyisi paremmin koossa. Lisäksi kostutin pohjan maidolla, mitä en tavalliselle versiolle tee.

Kommentit (3)
  1. Vierailija: Kiitos kääretorttupohjavinkistä! Olenkin välillä miettinyt, että miksi muutenkin melko tuhdeissa juustokakuissa on aina tosi rasvainen keksipohja, mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla mitään muuta. Ensi kerralla kääretorttupohjaa siis!

    Tyyne: Kiitos! Ihanaa saada palautetta 🙂 Tervetuloa seuraamaan!

  2. Lueskelin tässä päivällä monenmonta postaustasi ja tykkäilin kovasti! Miten en olekaan huomannut tätä palstaa aiemmin? Seurailen jatkossa juttujasi seuraajana! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *