Valokuvaajan erikoinen

Kesällä ostin purkillisen tahinia, koska halusin hummusta. Tahini on jäänyt jääkaappiin, mutta hummus on kyllä maistunut läpi syksyn – tosin ei sillä minun reseptilläni valmistettu.paniikkikeittiossa-700px-8959.jpg

Eräänä iltapäivänä tulin kotiin, ja minua odotti erilainen hummus. Väriltään miltei oranssia tahnaa levitettiin paksu kerros hapankorpun päälle. Rouskis ja namskis! Addiktio oli valmis.

Tämä hummus on yksinkertainen, terveellinen ja konstailematon. Sen tekeminen on helppoa, mutta jostain syystä vasta nyt tein sitä itse ensimmäisen kerran. Tällä kertaa hapankorpun lisäksi oli tarjolla myös grillattua munakoisoa.

paniikkikeittiossa-700px-8933.jpg

paniikkikeittiossa-700px-8947.jpg

 

Punainen hummus

Ainekset:
0,5 l kypsennettyjä kikherneitä
1 prk (n. 120 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
basilikaa
 

Valmistus:
1. Valuta kikherneistä ylimääräinen neste ja tomaateista ylimääräinen öljy.
2. Kuori valkosipulinkynnet.
3. Laita kaikki ainekset kulhoon ja survo massaksi sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa kolmisen päivää, ellei tule syödyksi ennen sitä.

 

Kommentit (7)
  1. Varmaan pois porkkanat paahtaa pannullakin, mä laitoin uuniin ja öljyä päälle. Ohje on muistaakseni jostain Koti ja keittiö -lehdestä, saattaapi löytyä niiden sivuilta.
    – Noora

  2. Niin siis minä (APA! VEELLÄ!) sanoin ton äskeisen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *