Islannin reissu autolla

Hei vaan! Viime postauksesta onkin vierähtänyt taas aikaa.. Ajattelin kertoa vähän miten meidän Islannin reissu meni, mikä tehtiin Pääsiäisen aikaan. Elikkäs kierrettiin koko saari autolla, jossa yövyttiin myös ja nähtiin paljon vesiputouksia, geysir, vulkaanisia alueita, kraatereita, kuumia lähteitä, lunta ja jäätä.

Diamond beach, Iceland.

Mun lempihetket oli seuraavat:

1. Haluttiin nähdä lunneja, jotka käy rannassa ilmeisesti pari tuntia aamulla tai hetken 7-10 välillä ja vaan tietyillä paikoilla. No ajettiin autolla soratietä pitkin vuoren yli, jossa oli vielä tietyömaa, että nähtäis lunnit. Ku päästiin perille Borgarfjördur Eystriin, joka on hyvä lunnien bongauspaikka, niin eihän niitä näkyny missään. Ajettiin sit takas ja ehdittiin ylittää jo vuori uudestaan, ku aloin epäilee, että entä jos ne lunnit ei vaan ollukkaa vielä tullu maihin. Käännyttiin sit taas takas ja ylitettiin vuori ja häirittiin tietyömaan työmiehiä. Taas kun päästiin perille, niin lunneja ei näkyny missään. Kun käveltiin portaat bongauspaikalle, niin yhtäkkiä suoraan mun eteen lennähti lunni! Olin niin onnellinen, että oisin voinu itkeä! 😀 Normaalisti pelkään lintuja, mutta lunnit on tosi söpöjä..

Lunneja Borgarfjördur eystrissa.

2. Islannin hevosia oli joka paikassa. Vähän niinku Suomessa on lehmiä, ku ajelee maaseudulla, niin Islannissa oli issikoita. Loppureissusta pysähdyttiin sitten tien vieressä olevien hevosten luo, ja silitettiin niitä. Olin niin innoissani, että mun poikaystäväkin silitti niitä ja se onkin oikeesti todellinen eläinkuiskaaja. No sit jossain vaiheessa yks hevonen alko syömään sen paidan hihaa! Ja minä olin ihan kauhuissani ”Älä anna sen syödä sun paitaa!” 😀 Onneks se vaan vähän maisto sitä, mutta se oli vaan jotenkin koominen hetki, ku olin ihan maalaisromanttisissa, idyllisissä tunnelmissa ja sitten toinen yrittääkin syödä toisen paitaa.

Islannin hevosia silittämässä.

3. Nukkuminen.. koska nukuin ihan sikahyvin koko reissun! Kotona ja hotelleissa mulla on usein uniongelmia, heräilen yöllä, nään painajaisia ja valveunia. Mutta tuolla nukuin vaan niinku tukki joka yö autossa. Luulen, että se johtu siitä, että käveltiin tosi paljon päivittäin luonnossa ja tuli mentyä luonnolliseen aikaan nukkumaan, ku ei ollu telkkaria eikä somea käyttäny niin paljoa..

Mikä yllätti, niin turisteja oli aika paljon, vaikka ei vielä ollu sesonki. Eli kesällä Islannissa on taatusti ihan sikana turisteja! Kesä on parasta aikaa matkustaa sinne, koska säät on paremmat. Kuitenkin, meille sattu taas ihan hyvät ilmat eikä satanu ku oikeestaan yhtenä päivänä enemmän. Edellisellä viikolla oli ollu kamalat ilmat ja ihmisiä ei  vissiin ollu päästetty lentokoneesta pois tuulen takia.

Strokkur-geysir.

Kaiken kaikkiaan Islannissa oli tosi helppo ajaa autolla ja nähtävää oli paljon. Mun mielestä Islanti ei ollu niin kallis maa, ainakaan ku oli vaan viikon ja yötä camping-alueilla ja osti ruokansa pääosin Bonuksesta. Perusravintoloissa ruoka ei myöskään ollu kalliimpaa ku Suomessakaan ja se oli tosi hyvää! (Olin kyllä myös nälkänen) Mulle jäi semmonen mielikuva, että esimerkiksi Norjassa ruoka on kalliimpaa, mutta voi olla vaan mun mielikuva.

Rahaa meni eniten seuraaviin:

Auton vuokraus n. 700 €

Polttoaineet ehkä n. 200 € (?)

Ruoka ehkä 100-200 € (?)

Lennot saatiin halvalla, ku oli kertyny lentopisteitä sen verran. alle 100 €

Myvatn nature baths n. 80 € (Vinkki vitonen, jos kierrätte koko Islannin niin käykää Blue Lagoonin sijasta Myvatnissa. On halvempi, eikä ehkä niin paljon turisteja. Siinä ympärillä muutenkin paljon nähtävää.

Kuvista photokreditit mun poikaystävälle. 🙂

Kuulemisiin!

-Minna

Ainekset

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *