Mun Bullet journal saapui vihdoin!

Bullet journal eli ”bujo” ei ole enää mikään maailman uusin juttu, mutta ei ehkä ihan kaikille vielä tuttukaan. Bujohan on siis tällanen kalenterin, päiväkirjan, listojen, muistiinpanojen jne. sekoitus. Eli suomeksi: vihko. Uusi keksintö on lähinnä se, mitä siihen vihkoon kirjoitellaan, ja idean on kehitellyt newyorkilainen suunnittelija Ryder Carrol. Eli noita kaikkia asioita samaan vihkoon tai kirjaseen. Monet myös tekee bujoistaan visuaalisesti näyttäviä erilaisin piirroksin yms.

”Bujoon liittyy mindfullness-käsite: kun päässä pyörivät asiat kirjataan järjestelmällisesti ylös, ne eivät enää stressaa ja kuormita ajatuksia ja mieli pysyy vapaana. (ET-lehti, Eveliina Linkoheimo)”

Mun bujoon tulee ainakin seuraavia asioita:

-Ideat: silloin tällöin saan mahtavia ideoita, jotka yleensä unohdan saman tien, koska en kirjoita niitä ylös.

-Erilaisia listoja: oon suunnitellu ainakin kirjoittavani listaa kirjoista, joita oon lukenu ja mahdollisesti millasia ajatuksia ne on herättänyt. Saman voisi tehdä myös tv-sarjoista/elokuvista/podcasteista/musiikista. Samoin kun listan noista kaikista, mitä pitäisi lukea/katsoa.

-Muistiinpanoja: Ajattelin tehdä listaa/muistiinpanoja mielenkiintoisista gradu-aiheista sekä mahdollisista työpaikoista tai harjoittelupaikoista.

-Tavoitelistoja: Ajattelin tehdä semmosen seurannan mun liikunnasta ja esimerkiksi yksinoloajasta ja luonnossa liikkumisesta. Ehkä  jostain syömiseen liittyvästä.

-Horoskooppeihin liittyvän osion ehkäpä. Oon hurahtanut taas lukemaan horoskooppeja useammin (eli joka päivä..)

 

Mitä sä laitat/laittaisit sun bullet journaliin?

Jos nyt innostuit bujoilusta, niin pienen tutkimuksen jälkeen mun mielestä Suomessa parhain bujo-valikoima oli Adlibriksellä.

hyvinvointi mieli kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *