Vauvakuumeen vaiheet

Kuten kaikissa suurissa elämänmuutoksissa, myös vauvakuumeella on myös vaiheita, jotka olen tunnistanut niin itsestäni kuin lähipiiristäni.

Vauvakuumeen vaiheet:

1. Kieltäminen: Toisinaan vauvakuume alkaa sillä, että vauvakuumeinen kieltää hyvin vahvasti, ettei hänellä ole todellakaan mitään hinkua noin niinkuin ikinä tässä maailmassa saada mitään lapsia, koska X, Y ja Z. Tietenkään kaikilla ei koskaan nouse vauvakuumetta, joten negatiivinen suhtautuminen ei suinkaan aina tarkoita vauvakuumetta. Varsin moni vauvakuumeinen kuitenkin kertoo, että ensin juuri hän oli koko kaveriporukan suurin lastenhankkimisen vastustaja…

2. Pohtiminen: Vauvakuumeinen alkaa pohtia, miksi lapsia hankitaan (google laulaa ”miksi hankkia lapsia”) ja tutkii ympäristönsä lapsia ja lapsiperheitä. Lapsen hankkiminen ei selkeästi ole rationaalinen päätös (katso vaihe 1), joten vauvakuumeinen haluaa selvittää miksi niitä lapsia silti hankitaan.

3. Vauvakuumeen herääminen: Vauvakuumeinen alkaa ymmärtää, että hän ehkä sittenkin saattaisi haluta lapsen, vaikka hän ei vielä ihan täysin ymmärrä miksi. Vauvat alkavat tuntua kivalta ajatukselta. tai ainakin ajatukselta, jota ei voi kokonaan sulkea pois. Hyvin itsensä tunteva henkilö saattaa jo arvata, että hänellä voi olla hieman vauvakuumetta.

4. Paheneminen: Vauvakuume alkaa nostaa tosissaan päätään jonkin yksittäisen tapahtuman, kuten ihanan vauvan kohtaamisen seurauksena, ja vauvakuumeinen alkaa kärsiä mitä moninaisemmista oireista.

5. Laimentuminen / hoito / kroonistuminen: Vauvakuume voi alkaa laimentua muiden asioiden noustessa tärkeämmiksi, kuten yllättävän työtilanteen edessä. Vauvakuume voi saada hoitoa (esim. se vauva!) tai se voi kroonistua osaksi vauvakuumeisen minä-kuvaa ja elämää.

 

Lue lisää vauvakuumeesta aiemmista postauksistani:

 

Mitä on vauvakuume?

Mistä tunnistaa vauvakuumeisen?

puheenaiheet hopsoa raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *