Ankanrintaa timjamikastikkeessa

IMG_6813.JPG

Valmistin eilen itsenäisyyspäivän kunniaksi ankanrintaa timjamikastikkeessa, paksoita ja paahdettuja kasviksia. Halusin tehdä jotain vähän spesiaalimpaa ja koska aika usein kaupassa tartutaan siihen nautaan tai possuun, oli ankan valitseminen myös kivaa vaihtelua ruuan laittoon. Laitan ohjeen myös tänne, sillä ankka oli tosi helppo kokata ja onnistui ihan ensikertalaiseltakin. Söin ankkaa ensimmäistä kertaa viime kesänä Latviassa ja se on jäänyt mieleeni yhtenä herkullisimmista annoksista joita olen maistanut. Paksoi eli pinaattikiinankaali on vähän tuntemattomampi kasvis ja tutustuin siihenkin vasta Latvian reissulla, mutta paistettuna sopi ankan kanssa oikein mainiosti.

Paistettu ankanrinta

1. Ota ankka huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Pyyhi se kuivaksi talouspaperilla. Aseta ankanrinta kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin (itse käytin valurautapannua). Pannu saa kuumentua rauhassa ja näin ankan rasva ei ala kärytä.

2. Kun pannu on kuuma, anna ankan paistua n. 5 minuuttia tai kunnes rasvapuoli on ruskistunut ja rapea. Käännä. Jatka paistamista toiselta puolelta vielä sen aikaa, että sekin ruskistuu. Nosta filee lopuksi pannun kanssa uuniin 180 asteeseen kypsymään vielä n. 5-6 minuutiksi. Ankka on valmis kun sisälämpötila on n. 55 astetta.

3. Mausta fileet reilusti suolalla ja pippurilla ja anna niiden vetäytyä rauhassa n. 15 minuuttia. Älä kääri folioon, sillä rapea pinta hautuu muuten pehmeäksi.

Timjamikastike

Kaada HK:n demi glace kastike kattilaan. Hienonna yksi salottisipuli. Lisää sipuli, 1dl punaviiniä, muutama oksa timjamia, suola ja pippuri kastikkeeseen. Keitä 15 minuuttia ilman kantta ja lisää lopuksi pieni nokare voita.

 

p.s Jos joltain löytyy herkullisia kasvisruokia, joita kannattaa kokeilla, niin vinkkiä voi laittaa allekirjoittaneelle.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

Kaunis Suomeni

IMG_6752.JPG

IMG_6805.JPG

Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa!

Täällä on tänään ehditty puuhailla monenlaista. R joutui harmillisesti käymään töissä aamupäivällä ja itse jäin kotiin siivoamaan ja ottamaan muutamia kuvia blogia varten. Kävin metsälenkillä pitkästä aikaa, koska saatiin nauttia auringonpaisteesta koko päivän ajan. Suomessa minulle tärkeintä on ehdottomasti puhdas ja upea luonto. Syvän vihreät sammaleiset metsät ovat kuuluneet lempipaikkoihini lapsesta lähtien. Leikin sisarusten ja ystävien kanssa lähimetsän puron varrella aina siihen asti, että nälkä pääsi yllättämään tai ilta alkoi hämärtyä. Vähän vanhempana suosikkijuttuja metsässä olivat ihanat pitkät kävelyt hevosten kanssa. Joskus meille kävi niin, että ehti tulla pimeä kesken metsälenkin ja silloin vain heitettiin ohjakset hevosten kauloille ja annettiin niiden itse suunnistaa kotiin. 

IMG_6768.JPG

IMG_6803.JPG

IMG_6804.JPG

IMG_6807.JPG

Nykyään teen metsässä kävelyitä tai käyn etsimässä sieniä. Metsän läheisyys on myös yksi syy, miksi haluan asua isojen kaupunkien ulkopuolella. Koska minun on vain päästävä silloin tällöin metsään tuoksuttelemaan sammaleiden tuoksua ja kuuntelemaan lintuja.

Lähdettiin ruuan jälkeen uudestaan kävelylle katsomaan jouluvaloja ja hautausmaan kynttilöitä. Meillä ei harmillisesti ole yhtään lunta, mutta pikku pakkanenkin sai olon jo niin jouluiseksi. Lämmitettiin vielä sauna illaksi ja sen jälkeen on vietetty aikaa sohvalle käpertyneenä ja linnan juhlia katsoen. Tosi hyvä, että linnassa on tänä vuonna tuotu erityisen paljon kestävää kehitystä ja kierrätystä esille, sillä aihe pitäisi olla ajankohtainen ihan jokaiselle. Myös useampi vieras oli ottanut ympäristöä huomioon pukuvalinnassaan. Muistetaan ihan kaikki arvostaa ja kunnioittaa Suomen upeaa luontoa!

 

Suhteet Oma elämä