Tulevaisuuden arkiruoka: nyhtökaura
Vihdoinkin sain käsiini paketin kauan odotettua uutuutta, nyhtökauraa. Kysessä on siis kauraa ja papuja sisältävä uudenlainen proteiininlähde. Nyhtökaura sisältää paljon kuitua ja sen rasvat ovat pehmeitä. Lisäksi tuotteen hyvälaatuinen proteiinipitoisuus yltää huippulukemiin. Nyhtökaurassa on proteiinia n. 27-31 g/100 g. Se on myös erittäin ekologinen valinta. Lisää tietoa kannattaa lukea goldandgreen.com sivuilta.
Kiinnostuin nyhtökaurasta muutama kuukausi sitten. Syön arkisin kasvispainotteisesti, joten innostuin heti tästä loistavasta uutuudesta. Luin siitä pari juttua netistä ja päätin odotella rauhassa nyhtökauran ilmestymistä kauppojen hyllyille. Tänään olin sattumalta kiertelemässä Helsingin Stockan herkussa, kun osuin nyhtökauran myyntipisteelle. Rajoitettu testierä oli innokkaiden asiakkaiden saataville.
Makuvaihtoehtoja oli kaksi, tomaatti ja inkivääri. Valitsin inkiväärin ja päätin testata iltaruuaksi nyhtökaurawokkia.
Nyhtökaura wokki (n. viidelle)
- 1 paketti nyhtökauraa
- 2 porkkanaa
- 2 paprikaa
- nippu kevätsipulia
- kiinankaalia
- 1 limen mehu
- 1 tuore chili
- pari valkosipulin kynttä
- kalakastiketta
- cashewpähkinöitä
- maapähkinäöljyä paistamiseen (rypsiöljykin käy hyvin)
- tuoretta korianteria
- riisinuudeleita
Kypsennä riisinuudelit paketin ohjeen mukaisesti. Suikaloi porkkanat, kaali ja paprikat mahd. ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili, valkosipuli ja keväsipulit. Kuumenna öljy höyryävän kuumaksi. Wokkaa kasviksia kunnes ne pehmenevät, jätä ne kuitenkin sopivan rapsakoiksi. Pyörittele nyhtökauraa ja pähkinöitä toisella panulla muutaman minuutin ajan. Lisää wokkiin nuudelit ja nyhtökaura. Mausta kalakastikkeella ja limen mehulla. Koristele tuoreella korianterilla.
Nyhtökauran maku oli melko mieto ja arkinen. Sen rakenne oli tosi hyvä: pehmeä, mutta tarpeeksi napakka. Erityisen paljon pidän siitä, ettei kyseinen tuote ole pelkkä lihankorvike vaan täysin uudenlainen raaka-aine. Kaikenkaikkiaan nyhtökaura yllätti minut positiivisesti omalaatuisuudellaan.