Itse tehty tuorepasta

   Yksinkertainen, mehevä, juuri sopivan al dente, näillä sanoilla kuvailisin täydellistä pastaa. Olen aina ollut perin pohjin pastaihminen. Se vaan on niin hyvää! Kesällä kävimme Italiassa ja toin sieltä tuliaisena paljon ihania pastoja, mutta kaikkein parasta pastaa saa kyllä itse tekemällä. Tarvitaan vain jauhoja, munia, pastakone ja kärsivällisyyttä, siinä kaikki. Tein eilen italialaisia lihapullia Andalusian Auringossa -blogin mainiolla reseptillä ja niiden seuraksi tagliatelle-pastaa. Erinomaista oli!

IMG_3680 kästelty nettiin.jpg

Erilaisia pastamuotoja on satoja. Kuvassa eilen valmistamani suosikit.

Paras pastataikina

noin viidelle

250 grammaa durumjauhoja

250 grammaa erikoisvehnäjauhoja

5 luomumunaa

Sekoita jauhot keskenään ja tee niistä ”kraateri” (=keko, jossa on kuoppa keskellä) leivinpöydälle. Riko munat ”kraateriin” ja sekoita ne haarukalla jauhoihin, pyörivällä liikkeellä. Muokkaa seoksesta taikina käsin ja vaivaa sitä, kunnes saat siitä sileää. Vaivaamiseen on hyvä käyttää n. 15 min.

Kauli taikina pastakoneella. Aloita suurimmalla telavälillä ja taittele taikinaa kierrosten välissä. Etene sitten telaväliä pienentäen, kunnes taikina on tarpeeksi ohutta. Muotoile taikinasta haluamiasi kuvioita pastakoneen terällä tai vaikkapa taikinapyörällä. Huom! Jos et omista pastakonetta, voit kaulia taikinan ohueksi kaulimella.

Keitä pastaa runsaassa ja suolatussa vedessä (koosta riippuen) 2-5 minuuttia ja muista sekoitella välillä. Tarjoile lempikastikkeesi kera ja nauti!

 

Kommentit (2)
  1. Nam! En ole ikinä itse tehnyt pastaa, mutta nyt alkoi kutkuttamaan. Pastakonekin löytyisi lainaksi tutulta… Olisi se vaan aika spessua syödä itsetehtyä pastaa – ihan eri ruokalaji kun kaupan Pirkka-kuivapasta 🙂

    1. Kannattaa kokeilla, eron huomaa varmasti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *