Uudistunut Sfäär

Viime viikko vierähti opiskelujen parissa Tallinnassa. Halusin lukea viimeisiä yo-kirjoituksia varten omassa rauhassa, ja Tallinnan kahvilat ovat jo aiemmin osoittautuneet täydellisiksi juuri tähän tarkoitukseen. Minulla onkin nyt paljon uusia kahvi- ja viinipaikkoja esiteltävänä. Postauksen aihe koskee tällä kertaa juuri avattua, uudistunutta Sfääriä. Ravintola vaihtoi nimittäin hiljattain omistajaa. Paikan tyyli uusiutui sisustuksen ja menun kautta. Jäin kaipaamaan vaateputiikkia, josta löytyi aina kivoja juttuja mm. August, Edwin ja Howlin merkeiltä. Moni tyylikäs yksityiskohta oli kadonnut myös salin puolelta. Toisaalta kiva määrä erilaisia kasveja ja valoisa ilmapiiri olivat plussaa. Uuden Sfäärin yhteyteen on sijoitettu myös kahvipaahtimo Kokomo. Jes! Sivuhuone ja siellä hengaileva barista näyttivät tosi hyvältä lisältä tähän paikkaan.   

sfäär1.jpg

 

 

sfäär4.jpg

 

Kävin Sfäärissä viime viikolla parikin kertaa. Ensin dinnerillä tiistaina, ja myöhemmin sunnuntailounaalla äidin -joka siis tuli seurakseni viikoloppuna- kanssa. Kaikki testaamani annokset olivat erinomaisia. Myös maistelemani viinit, lähinnä punkut olivat tosi toimivia. Entä se minulle lähes tärkein seikka kahvi? Vanhassa Sfäärissä sai jopa syphonia. Onnksi perus aeropress ja espressopohjaiset kahvit lukivat myös uuden menun lopussa. Tilasimme äidin kanssa kaksi v60. Hyvää kahvia saimmekin, tosin chemexillä tehtynä… Kahvien osalta suosittelen siis siirtymään Kokomon puolelle.

Uusia nettisivuja odotellessa listaa ei voi tutkailla etukäteen. Mikäli kuitenkin vierailet lähiaikoina Tallinnassa, niin käy maistamassa Sfäärissä vaikka jotain suosikeistani: alkupalalistalta vuohenjuustokreemi plus kiva näkkileipä -kokonaisuus toimii, pääruuista kasviscurry on täyttävä vaihtoehto, täydellisesti suolatun turskan valitsee kalafani.      

 

sfäär 5.jpg

 

 

 

sfäär 7.jpg

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Kuulostaa kivalta! Tää on pakko käydä testaamassa ens kerralla kun oon Tallinnassa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *