Kuukausi jouluun! Ihana jouluinen haaste + vinkkejä jouluun

Joulu on taas, joulu on taas, trallalalaa ja tipetipetiptap! 😀 Täällä ollaan edelleen ihan höpsähtäneitä. Ajattelin ottaa uudestaan käsittelyyn ja jakoon ihanaisen jouluhaasteen, jonka sain viime vuonnakin.

1. Lemppari jouluherkkusi?

Tähän on ehkä pakko vastata suklaa. Etenkin laatikollinen geishaa saa tämän tytön onnelliseksi. Perinteisen joulupöydän antimisista minulle kelpaa laatikoita lukuunottamatta kaikki (ja tämä laatikkojuttukin on todennäköisesti jokin naurettava ennakkoluulo – en oo syöny ennenkään, enkä varmasti maistele nytkään!). Etenkin lohi kaikissa muodoissaan on parasta…ja anopin tekemä sienisalaatti!

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?

Tähän kuuluisi varmaan silleen kainosti vastata, että voiii höps höps en mie mitään tartte! Mut höh! Tarttenpas. Laatikollinen geishaa. Kirjoja. Ja jos ihan lahjomaan haluaa joku ruveta, niin Marimekon tai Iittalan kuvastoista voin kyllä ympäröidä vaikka mitä kivaa…Äitille tänä jouluna vinkkasin, että tuplatäkki ja pussilakana vois olla pop, talven saavuttua pitkän parisuhteen parhaudet alkaa kiristelemään hampaita. 😀

15151470_738620152951648_576154735_n.jpg

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?

Me vietämme joulut jommankumman perheemme luona, tai jos aikaa on, niin molemmissa. Perinteisiin kai kuuluu sekin, että olen jo useana vuonna leiponut piparit omalle perheelleni. Viime vuonna tein taikinankin ekaa kertaa itse (vink vink, ihan mielettömän herkullisia amerikkalaisia inkivääripipareita!), toivottavasti ehdin tänäkin vuonna. 🙂

Perinteisiin kai voisi kuulua myös isän haudalla käynti. En ole joka vuosi tosin käynyt. Käyn, jos siihen on kunnolla aikaa (hautausmaalla on todella kaunista pimeällä) ja jos minusta tuntuu siltä, että haluan käydä. Jos ei tunnu, niin en mene myöskään minkään velvollisuuden vuoksi.

Sauna kuuluu ehdottomasti jouluun myös. Luulenpa, että tänäkin vuonna lämpeää sauna meille kahdelle, kunhan joskus yöllä palaudumme joulun vietosta kotiin.

4. Kenen kanssa vietät joulua?

No tähänpä tulikin vastaus jo tuossa edellisessä. 🙂

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Tähänkin oikeastaan jo vastasin tuossa ylhäällä. Hmm. No perheen ja läheisten läsnäolon lisäksi toki toivoisin sellaista kiireettömyyttä, rauhaa. Vapaapäivää. 😀 Rrrrruoka kuuluu olennaisesti minun onnellisuuteeni.

15218485_738619659618364_1254932605_n.jpg

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitääkö jouluna olla lunta?

En todellakaan osaisi kuvitella joulua missään etelän lomakohteessa! Ei niinkään se lumi siinä, mutta muut perinteet ja näin-nyt-kuuluu-olla on minulle tärkeitä. Tokihan se lumi olisi ihanaa ainakin aattona, tunnelman tuoja. Hiljakseen satavia isoja hiutaleita…mmm… Tänä vuonna pääsen etukäteisfiilistelemään joulua Riikaan, mutta itse joulu on oltava kotona omien läheisten kesken.

7. Paras jouluelokuva?

Voi apua miten vaikea kysymys…Hmmm…Pakko vastata The Grinch, se vaan osuu johonkin pöljyyshermoon. 🙂 The nightmare before the christmas on myös sellainen, joka vetoaa sisäiseen teiniangstiini.

8. Lempi joululaulusi?

Varpunen jouluaamuna saa herkistymään. Olen myös huomannut pitäväni valtavasti tulkoon joulu -laulusta, vaikka en ole millään muotoa uskonnollinen.

DSC_0621.JPG

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?

Kuusen on ehdottomasti oltava aito ja oikea. Koristellaan se varmaan päivää-paria ennen aattoa ellei sitten tänä vuonna iske höperyys aiemmin (merkkejä siitä on ilmassa…). Samalla täytyy kuunnella joululauluja! Aikaisempina vuosina koristeet ovat olleet violetteja ja hopeisia palloja, ja hopean värinen tähti latvaan. Tänä vuonna kaipaan muutosta ja kuuseen on tulossa ainakin itse soodataikinasta tehtyjä koristeita. Valot toki myös, mutta ei nauhaa. 🙂

10. Jouluaskarteluvinkki?

Mainitsemani soodataikinasta tehdyt joulukuusenkoristeet ovat tosi kivoja. Sen lisäksi voisin vinkata, että tehkää ihmiset piparitalo tai jokin muu asetelma! Tosi hauskaa näpertelyä ja halutessaan voi heittäytyä ihan lapseksi ja nonparellien ja muiden koristeiden kanssa enemmän nyt vaan on enemmän. 🙂

hnhoi.JPG

Haastan tähän mukaan Suttastiinan, koska hän tuntuu bloginsa perusteella olevan varsinainen jouluhörsylä. Lisäksi haastan Jennajohannan , jotta löytäisit karanneen joulumielen. 🙂 Muutkin saavat vapaasti kopioida haasteen itselleen, ei ole alunperinkään minun aivoistani lähtöisin tämä… 😀

Kommentit (4)
  1. Jouluhörsylä hihittelee puolimielisesti ja ravistelee hiuksistaan kuusen koristenauhat ja raivaa joulupalloja sen verran että kädet mahtuu näppikselle.
    Minäkö jouluhullu??

    ”Joulu ei ole päivämäärä. Se on mielentila.”

    *viskoo joulupölyä ja -mieltä vähän Tampereenkin suuntaan*

  2. Kiitos! Tää on hyvästä, oon ollu kipeenä koko alkuviikon eikä oo tehny mieli kirjotella mitään, joten tällä on hyvä alottaa 🙂 Ja todellakin haluan etsiä sen joulumielen jostakin esiin!!

    1. Voihan höh! Pikaista toipumista toivottelen siis flunssan ja kirjoittamattomuuden suhteen ja joulumielen kiinni saamiseksi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *