Miksi bloggaan?

Pumpui

Eli sananen siitä, millaisia periaatteita (höpöjä) ajattelevan naisen treeniblogin takaa löytyy.

Ninan verkkareissa -Nina haastoi kertomaan viisi syytä omalle bloggaamiselle. Kiitos haasteesta, tässä kontribuutioni.

1. Bloggaaminen on kivaa. Perustin blogin reilut neljä vuotta sitten pitääkseni yllä kirjoitusvirettä, kun silloisessa duunissa en ehtinyt kirjoittaa niin paljon kuin mieleni teki. Bloggaamisesta on tullut rutiini ja rakas harrastus. Toisaalta olisi hauska kokeilla monetisoida jorinansa, mutta toisaalta taas nautin kovasti kirjoitteluni vapaudesta ja riippumattomuudesta. 

2. Olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin. Bloggaaminen on yllättävän yhteisöllistä puuhaa. Olen tutustunut muihin bloggaajiin, kuten esimerkiksi Verkka-Ninaan ja Fitness Führer -Sofiaan, joiden kanssa juodaan kaljaa ja ruoditaan bloggaamista. Olen myös tutustunut blogini lukijoihin, joukkoon mahtavia naisia ja miehiä. Ja kuinka haluaisin tutustua teihin kaikkiin joita en vielä tunne!

3. Blogin pitäminen on opettavaista. Muutaman sadan postauksen naputtelu vuodessa tekee hyvää myös sisällöntuotannon ammattilaiselle.

4. Vanhat kirjoitukset toimivat hyvänä päiväkirjana. On ollut hauska seurata omaa treenitaivaltaan ja muita tötöilyjään. Melkoisesti on ehtinyt tapahtua tämänkin blogin elinaikana: lajeja jos jonkinmoisia, muutamia parisuhteita ja epäonnistuneita viritelmiä, useampia kämppiä, kolme eri duunia ja niin monta reissua että en osaa enää laskea. Vaikka välillä tuntuu että elämässä ei tapahdu mitään navankaivelua jännittävämpää, on hauska selata vanhoja postauksia ja huomata, että kai sitä on jotain tullut tehtyä.

 

Omasta näkövinkkelistäni syitä oli helppo löytää, mutta kun aloin miettiä bloggaamisen syitä yleisöni näkökulmasta, asia olikin melkoisen paljon mutkikkaampi. Mikä on oma panokseni suomalaiseen blogikenttään?

En ole superurkkasankari kuten Steffi, kestoiloinen inspiroija kuten Ella tai eteerisen valloittava kuten Eeva. En esittele neonvärisiä jumppavaatteita tai jaa pepputreenivinkkejä. En edes muista milloin viimeksi jaoin reseptin. Postaukseni eivät ala kuvilla, joissa litteä maha treenipaidan helman alta pilkottaen katsellaan aamun ensi kajossa ikkunasta kohti tulevaa päivää vihersmoothielasi kädessä. (Sentäs tällä kertaa kuviin osui koira hellyytysarvoa kohottamaan.)

Toisaalta blogini antaa melkoisen hyvän kuvan todellisesta elämästäni: välillä treenataan, välillä ei, välillä kokkaillaan raakakakkuja ja välillä syödään useampi päivä putkeen Mäkkärissä, kun ei univajeeltaan ja kiireiltään muuhun pysty. Välillä opitaan ja kehitytään, usein epäonnistutaan. Välillä melkein kyseinlaistan sen, onko minulla oikeus edes kirjoittaa treenaamisesta ja hyvinvoinnista, kun omat treenit meinaavat huonommilla viikoilla jäädä pariin kolmeen rykäisyyn. Mutta toisaalta tästä päästäänkin viimeiseen syyhyn:

5. Olen aidosti ylpeä siitä mitä teen. Tunnistan itseni omasta blogistani, pöljyyksineen päivineen. Kyllä (höpöjä) ajattelevan naisen treeniblogeja maailmaan mahtuu mielestäni aina yksi lisää. 

 

Kommentit

Än (Ei varmistettu)

Kiitos että kirjoitat! Huomaan palaavani useimmin tavallisten ihmisten, ällöttävästi sanottuna, elämänmakuisten blogien pariin. Ns. kiiltokuvablogit toimivat hyvänä inspiraationa sillointällöin mutta kaipaan jotain todellisempaa, juuri niitä univajeesta johtuvia mäkkäriaterioita ja treenikassista unohtuneita alusvaatteita kauniisti aseteltujen aamusuperhypersmoothiekuvien sijaan.

Lotta Katariina
Pumpui

Ole hyvä! Elämänmakuinen on kieltämättä kauhea sana mutta kuvannee tätäkin palstaa melkoisen hyvin :D

tiiti
ite puin

Musta just parasta, että sun blogistä jotenkin näkyy ja tuntuu ihan oikea ihminen, eikä joku, jolla on juurikin tuollainen kummallisen läheinen suhde lasilliseen vihersmoothieta. Lisäksi tykkään kovasti siitä, että täällä kerrot omia kokemuksia ja ajatuksia, et neuvo ja ohjeista muita elämään, olemaan tai treenaamaan äässiä.

Lotta Katariina
Pumpui

Totta, sitä vihersmoothieta pitää mielellään painaa rintaa vasten kuin kauan kaivattua rakastettua.

Mä en edes osaisi neuvoa muita, en koe että on mun paikkani ohjeistaa ketään treenaamaan äässiä tai muutenkaan tekemään yhtään mitään :)

Johanna-- (Ei varmistettu)

Ainakin minä palaan lukemaan sun blogia aina uudestaan, enkä osaa eritellä mistä se johtuu. Toimii siis. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Kivaa, toivottavasti palaat jatkossakin :)

Aasara
Kunnon Mamma

Heitän sulle heti uuden haasteen, tämä on #rantakunto-kampanjan teemoilta. Toivottavasti ehdit ottaa kopin! :)

Kaisa S. (Ei varmistettu)

Blogisi on rehellinen ja hyvä huumori antaa kivan alun päivälle. Pidä toi! ;)

sinisiipi
Seikkailu Aasiassa

Tää on melkein ekoja treeniblogeja, joita aikoinaan aloin lukea. Tässä vuosien saatossa on tullut seurailtua yhtä jos toistakin blogia, mutta aika pian ne aamupirtelöt ja toistuvat äässikuvat alkaa tympiä. Tää blogi sen sijaan harvoin tympii, koska täällä ollaan aitoja, viljellään huumoria ja kirjoitetaan elävästi (terveisin tuleva äikänmaikka). Kiitos siitä, tällaisia blogeja ainakin mä tarvitsen! :)

Mia K.
Voi taivas

Rehtiä, avointa, eikä liian monimutkaista luettavaa! :)) 

sekä ihana koira ♡!! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.