Sananen pyöräilystä

Pumpui

Eli kertauksen vuoksi: ajatuksia pyöräilystä, pelosta ja periaatteista.

Näin fillarikauden kunniaksi kokosin yhteen joitakin suosittuja ja keskustelua herättäneitä pyöräilyaiheisia postauksiani. Halusin kirjoittaa taas kunnioituksesta liikenteessä, maltista ja pelosta, mutta miksi kirjoittaa uutta, kun oleellinen on sanottu jo näissä?

Pyöräilykulttuurista:
Hei älä aja päälle (eli heijastindorka avautuu)
Pyöräilystä, pelosta ja periaatteista
Pikainen kysymys hitaille pyöräilijöille

Työmatkapyöräilystä ja varustautumisesta:
Kun olen lähdössä pyöräilemään
Asioita joita voit tehdä vain työmatkapyöräillessä

 

Olen postaus postaukselta päivittänyt toiveitani eri liikennemuotoja käyttäville. Tänään lisäsin autoilijoille uuden toiveen: älä koukkaa pyörätielle. Ymmärrän kyllä, että aamuruuhkassa voi ketuttaa jäädä valoihin venaamaan, mutta kevyen liikenteen väylän kautta äkkiarvaamatta koukkaaminen on paitsi urpoa, myös hengenvaarallista muille liikenteessä kulkijoille.

Rakas fillaristi: Näytä käsimerkkejä kääntyessäsi. Noudata liikennesääntöjä. Älä aja jalkakäytävällä. 

Rakas jalankulkija: Seuraa muuta liikennettä, älä älypuhelintasi. Älä juokse autojen ja pyörien eteen. Noudata edes hiukan ennalta-arvattavaa kulkusuuntaa. Jos seisot keskellä pyöräkaistaa ja pyöräilijä soittaa sinulle kelloa, älä huuda/pui nyrkkiäsi/katsele ylöspäin (oikeasti, mitä sieltä taivaalta on oikein tulossa?). 

Rakas autoilija: Seuraa muuta liikennettä, älä älypuhelintasi. Opettele risteyksiin liittyvät väistämissäännöt. Kunnioita ajoradan kanssasi jakavaa pyöräilijää. Älä pysäköi/koukkaa pyörätielle.  

 

Ollaanhan ihmisiksi, jooko?

Kommentit

minkak (Ei varmistettu)

Kyllä, kyllä ja kyllä. Pyöräilen kesät ja talvet, mutta vasta nyt oikeasti pelottaa pyöräily, kun hankin kunnon cyclocrossin ja lukkopolkimet. Niiden kanssa kun tekniikka on vielä hakusessa ja noh, oikeasti olen huomannut, miten vaarallisia kanssaihmiset liikenteessä ovat. Sun toiveiden lisäksi toivon:

- Pidetään ne pyörätiet avoinna siten, että ohi pääsee. Tai ainakin seurataan liikennettä, että voidaan tarvittaessa antaa tilaa.
- Opetetaan lapsille, millä puolella tietä pitäisi ajaa. Ja opetellaan myös itse.

Enare (Ei varmistettu)

Word.
Lisäksi: jalkakäytävä ei ole pyörätie. Helsingissä surullisen moni fillaristi ajaa kovaa vauhtia jalkakäytävällä liikennesäännöistä välittämättä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.